radimm Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2021 ależ tu dawno nic nie wrzucałem .... Sto lat temu wpadłem na pomysł wrzucenia licznika z polfita. Napalony kupiłem za grosze licznik z A6 C5 który okazał się za nowy żeby włożyć do przedlifta Na szczęście kolega Fazi (i tu wielkie podziękowania dla niego za wszelką pomoc w tym temacie) miał na zbyciu płytę poliftową, także przełożyłem fisa obudowe + tarcze i jazda Miałem stary licznik przedliftowy na części także wyprułem z niego gniazda i zrobiłem szybkiego buy-passa (na zdjęciu jeszcze w wersji roboczej), przejście z licznika lift-przedlift to teraz żaden problem U mnie dół silnika jest z AWX, więc w misce czujnik temperatura/poziom oleju, także zostało puścić 3 przewody. I finalnie: 3
karol24 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Też fisa muszę zmienić, bo nic nie widać jak sie cieplej zrobi
radimm Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 W dniu 14.06.2021 o 12:55, karol24 napisał: Też fisa muszę zmienić, bo nic nie widać jak sie cieplej zrobi ja kupiłem niby ten tańszy "jakość A" nie ten A++ - nie wiem jak długo pociągnie, ale świeci ok. Kolor też ma ładny czerwony (gdzieś czytałem, że te tańsze mają różową barwę).
radimm Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Z racji tego, że podciekały mi uszczelki pod chłodniczką oleju (czy jak to się tam nazywa), to przy okazji ich wymiany wymieniłem całą podstawę filtra oleju gdyż obczaiłem że ta z numerem 038 115 389 B ma jeszcze jeden dodatkowy gwint na czujnik Wleciał jakiś adapter M10x1 na 1/8NPT + klej anaerobowy do uszczelnienia gwintu czujnika ciśnienia oleju od zegara Stara podstawa OUT: Dużo miejsca nie było ale się zmieścił Dociąć kratkę, kubek jeszcze w czarny mat, bo te srebrno jakieś obwódki mi się nie podobają i na auto: Niby ta sama seria SMOKE, ale z racji tego że zegar BOOST'u ma już pewnie z 10 lat, świeci zdecydowanie ciemniej, więc jak czas pozwoli trzeba będzie pomyśleć nad wymianą diody, albo jakimś filtrem/folią ściemnić nowy zegar. 1
radimm Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2021 w końcu soft w ECU dojrzał i można było shamować auto, nie wiem ile to jest po strojeniu rok, dwa... 1
pelonek1 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jest ogień jak na tak lekkie auto oraz ośkę. Nie wiem czemu ale na kompie nie wyświetla się link do filmiku oraz Twój tekst pod kreskami. Tak czy inaczej na telefonie obejrzałem
radimm Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Opublikowano 9 Maja 2022 Niestety od września Audi zostało drugim samochodem w rodzinie i przejechało niecałe 1000km. Szkoda mi patrząc jak tak sobie stoi pod oknem i się marnuje. Może jeszcze komuś przyniesie wiele radości:
radimm Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Opublikowano 10 Maja 2022 Siema Trepku Cytryna C5 x7 2.0 HDI z hydro 1
radimm Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 Wczoraj po ponad 11 latach świetnej przygody, auto zmieniło właściciela. Mam nadzieję że nowemu nabywcy przyniesie tyle samo radości co mi Z tego co mówił, ma plany na dalsze zmiany w aucie więc cieszę się, że Audi trafiła w dobre ręce. Szerokości! 1 1 1
Kowi87 Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 20 godzin temu, radimm napisał: Wczoraj po ponad 11 latach świetnej przygody, auto zmieniło właściciela. Mam nadzieję że nowemu nabywcy przyniesie tyle samo radości co mi Z tego co mówił, ma plany na dalsze zmiany w aucie więc cieszę się, że Audi trafiła w dobre ręce. Szerokości! Nie ma filmu z odjazdu?
radimm Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 2 minuty temu, Kowi87 napisał: Nie ma filmu z odjazdu? nieee, wolałem oglądać to na własne oczy niż przez ekran telefonu nagrywając ale smuteczek mały jest. Sprzedała się niedaleko Krakowa, więc jest szansa że się spotkamy na drodze. 1
trepek Opublikowano 24 Maja 2022 Opublikowano 24 Maja 2022 W dniu 23.05.2022 o 10:06, radimm napisał: Sprzedała się niedaleko Krakowa, więc jest szansa że się spotkamy na drodze. A gdzie? To moze beda ja widywal
radimm Opublikowano 24 Maja 2022 Autor Opublikowano 24 Maja 2022 9 minut temu, trepek napisał: A gdzie? To moze beda ja widywal jeśli się nie przeprowadziłeś to nieee. Gdów
trepek Opublikowano 24 Maja 2022 Opublikowano 24 Maja 2022 3 godziny temu, radimm napisał: jeśli się nie przeprowadziłeś to nieee. Gdów Po kilkuletnim epizodzie wrocilem do domu rodzinnego (od roku juz mojego) takze Olkusz juz na stale
Rekomendowane odpowiedzi