Lukasz0417 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Wolę jednak zrobić otwory i nie być zdziwionym, że przy 200 km/h lub wyżej ściągnęło mi lotkę. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
dekiel 13 Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 W dniu 20.05.2019 o 13:08, Lukasz0417 napisał: Wolę jednak zrobić otwory i nie być zdziwionym, że przy 200 km/h lub wyżej ściągnęło mi lotkę. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Jak klej montażowy złapie to prędzej Ci klapa odleci przy 200 niż lotka. Mam na klej latam czasem po tyle aby auto przewietrzyć i .....ciągle jest tam z tyłu. Klej dajesz po całej powierzchni przylegania , ostrożnie trochę od krawędzi aby nie wyszedł po dociśnięciu, Przyciskasz , przyklejasz dodatkowo taśmę aby pozostała dociśnięta szczególnie na rogach i ...idziesz na piffko. Rano możesz śmigać 200.?
Dbaluch Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Witam, wiem że temat stary ale nasuwa mi się pytanie , jak zdemontować w razie W w późniejszym czasie lotka z klapy jeśli zostanie przyklejona na klej do szyb ?
greg2505 Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 6 godzin temu, Dbaluch napisał: Witam, wiem że temat stary ale nasuwa mi się pytanie , jak zdemontować w razie W w późniejszym czasie lotka z klapy jeśli zostanie przyklejona na klej do szyb ? Trzeba odciąć ,ale górna część klapy do malowania, bo ciężko będzie jej nie uszkodzić
Dbaluch Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Też tak myślałem , to może zrobić to na taśme 3M, w razie demontażu obejdzie się bez ponownego lakierowania klapy
Dbaluch Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Czytałem cały wątek i sam już nie wiem jak przymocować tą lotke sline , jedni kleją na klej drudzy zaś na taśme, nie brakuje tych co kleją na taśme i dodatkowa jeszcze klej do szyb , są też tacy co wiercą w klapie + taśma tak jak w oryginale i to ostatnie rozwiązanie najbardziej mnie przekonuje aczkolwiek boję się że po jakimś tam czasie wiercone otwory zaczną korodować, proszę kolegów o nakierowanie mnie na dobry tor myślenia
greg2505 Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Ja mam na taśmę i przykręcone jak w ori ,na samą taśmę kleiłem znajomemu trzyma mocno już gdzieś ze 3lata
Dbaluch Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Jak zabezpieczyłeś otwory w klapie ? W oryginale są napewno tam jakieś uszczelki, ktoś coś wie na ten temat ?
greg2505 Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) Zamalowałem farbą i wokół otworu dałem uszczelniacz silikonowy, szybciej korozja wyjdzie na dole klapy niż pod lotką Edytowane 17 Lutego 2022 przez greg2505
Dbaluch Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Rozumiem , coś wiesz na temat czy przy oryginalnej klapie i lotce sline występują w miejscach otwór w klapie jakieś fabryczne uszczelnienia ?
3r4 Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 4 godziny temu, Dbaluch napisał: Rozumiem , coś wiesz na temat czy przy oryginalnej klapie i lotce sline występują w miejscach otwór w klapie jakieś fabryczne uszczelnienia ? stary kup dobrą taśmę, ewentualnie są aukcje z takimi saszetkami 3M z chyba to się nazywa primer. Nie wierć żadnych dziur, na co Ci to...
Dbaluch Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Ten primer nie uszkadza lakieru ? Jakiś konkretny sprawdzony model tego Primera możesz polećić ?
dekiel 13 Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Ja mam na klej do szyb i po sprawie. Spasuj zobacz czy dobrze przylega , pomaluj, zapodaj klej w ciepłym garażu i zostaw na dzień unieruchmiając całość taśmą .
Dbaluch Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 No dobra ale jak ten spojler ma się utrzymać na klapie bez podparćia zanim ten klej zacznie łapać ? Czy zwykła taśma jest w stanie utrzymać spojler żeby na świeżym kleju nie zjeżdżał ku dołowi ? Na taśmie to co innego bo po przyłożeniu i dociśnięciu zostaje nieruchomo no chyba że taśma lipna ?
Muskel1 Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Klej do szyb lub do karoserii np. Sikaflex 221, dwustronna taśma 3M na spoiler a do przyciśnięcia i mocowania kilka pasków taśmy klejącej. Tak montowałem spoiler lotkę i listwy s-line na B8.
Dbaluch Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 37 minut temu, Muskel1 napisał: Klej do szyb lub do karoserii np. Sikaflex 221, dwustronna taśma 3M na spoiler a do przyciśnięcia i mocowania kilka pasków taśmy klejącej. Tak montowałem spoiler lotkę i listwy s-line na B8. Czyli mam rozumieć że dawałeś taśme i klej tak ?
Muskel1 Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Tak, na spoiler przykleiłem tak jak jest fabrycznie, taśmę dwustronną 3M. Listwy były nieużywane więc jeszcze taśma dwustronna na nich była. Wszystkie elementy dodatkowo na kleju Sikaflex 221.
Muskel1 Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 W ten sposób nakleiłem taśmę. Tak też była umiejscowiona stara taśma na lotce, którą zdarłem i wyczyściłem.
Muskel1 Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Klej do karoserii w taki sposób naniosłem. Narysowałem bo nie zrobiłem już zdjęcia z klejem.
Dbaluch Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 9 minut temu, Muskel1 napisał: Klej do karoserii w taki sposób naniosłem. Narysowałem bo nie zrobiłem już zdjęcia z klejem. No tak tylko ze na kleju mamy jakąś regulacje np góra, dół, prawo, lewo a jak jest na taśme i troszke coś tam nie wyjdzie to powtórka z rozrywki i
Rekomendowane odpowiedzi