Cocco Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 a masz start/stop? (nie przycisk do rozruchu auta), a opcję eco np: gdy samochód sam Ci gaśnie i zapala na światłach?jak nie masz tej opcji eco i auto z końca 2009, to pompki mogą ogarnąć ten mod nawet z 1AS Jeśli mam start/stop to nie mam co próbować? Wysłane z mojego VOW V5 za pomocą Tapatalk 2 Jak to jest własnie? Mam sterownik 1AS i system ECO start/stop. To znaczy, że lipa? Nie ma co próbować?
darecy Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 a masz start/stop? (nie przycisk do rozruchu auta), a opcję eco np: gdy samochód sam Ci gaśnie i zapala na światłach?jak nie masz tej opcji eco i auto z końca 2009, to pompki mogą ogarnąć ten mod nawet z 1AS Jeśli mam start/stop to nie mam co próbować? Wysłane z mojego VOW V5 za pomocą Tapatalk 2 Jak to jest własnie? Mam sterownik 1AS i system ECO start/stop. To znaczy, że lipa? Nie ma co próbować? Tak, jak masz start/stop to nie mozna dołożyć tego modu.
miodzio Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 no to ciekawe bo u mnie z systemem start/stop działa i miałem to zakodowane oryginalnie w aucie
Cocco Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 A sterownik masz 1AS, czy 1AT? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
miodzio Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 A sterownik masz 1AS, czy 1AT?Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 aaaa... dobra nie doczytałem mam 1AT
darecy Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Artur, a jaki masz sterownik MCE z końcówką D czy P? obstawiam że z P
igntk Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Witajcie, mam problem z wyłączeniem TPMS. Od razu powiem, że mam radio concert i sterownik 1AT. Włączałem według w/w procedury i wszystko działało. Jednak często się włączało ostrzeżenie "TPMS Malfunction", co było denerwujące. Teraz już świeci się zaraz po uruchomieniu auta. Radio przyjmuje kodowanie "TPMS settings disabled" i faktycznie znika ta opcja z ustawień. ABS również przyjmuje kodowanie z wyłączeniem TPMS. Jednak w bloku Instruments, gdy już wyłącze TPMS i kodowanie zostanie przyjęte i tak potem wyskakuje błąd (chyba 00144), że moduł źle zakodowany. Kontrolki i ostrzeżenie TPMS malfunction dalej świecą i sygnał piszczy. Gdy włączę TPMS w Instruments nie ma błędu o nieprawidłowym kodowaniu, ale zostaje ten cholerny pisk i ostrzeżenie. Czy możliwe, że w przypadku, gdy licznik już wykrył błąd to nie chce przyjąć nowego kodowania ? Wiem też, że clutch position sensor do wymiany- z pompką. To on mógł zrobić taki bałagan ? Jest jakieś połączenie z abs/esp z elektronicznym hamulcem ? Może ktoś też miał taki problem ? Podsumowując, nie da się wyłączyć TPMS :/ jak to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc. Sory za takie długie wywody
wrclaguna Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Opublikowano 10 Lutego 2014 W LICZNIKU 17 INSTRUMENTS tez musisz zakodowac Teraz przechodzimy do [17 - Instruments] [Coding - 07] -> Long Helper Kodowanie -> Byte 4 Bit 0 - Zmiana 0 - 1 lub wybieramy Tire Pressure Monitoring (TPMS) OPONY prawidłowo napompowales ? przuczyles pozniej ?
igntk Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Ok, udało się wyłączyć ostrzeżenia po kilku próbach kodowania i wyciągaięciu kluczyka. Są dwa rodzaje ostrzeżeń związanych z TPMS. Można zobaczyć to tutaj: W moim przypadku było to drugie ostrzeżenie. Problem leży nie w ciśnieniu w kołach, a zapewne w niesprawnym czujniku położenia sprzęgła, do którego odsyłają błędy w bloku ABS. Niby usterka niezwiązana z ciśnieniem w kołach, ale tak już działa magistrala CAN, że rozsyła sygnał po wszytkich modułach. Pozdrawiam
Sebiś Opublikowano 8 Marca 2014 Opublikowano 8 Marca 2014 Czy system pomiaru bezpośredniego, z czujnikami w zaworze, był/jest montowany w A4 B8? Bo w instrukcji obsługi nic o nim nie ma.
wrclaguna Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Opublikowano 8 Marca 2014 Czy system pomiaru bezpośredniego, z czujnikami w zaworze, był/jest montowany w A4 B8? Bo w instrukcji obsługi nic o nim nie ma. Na USA szły z czujnikami i sterownikiem .
simon__75 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Hm... u mnie jest 1AT...w MMI mam zakladke "Tyre Pressure Monitoring" ale nie wgłębiałem sie w jego opcje.... chyba dziś zobacze ... ---------- Post dopisany 18-03-2014 at 21:59 ---------- Poprzedni post napisany 17-03-2014 at 13:58 ---------- Jutro wymieniam opony i zobaczymy jak dziala ten system. U mnie jest on "aktywny"... ---------- Post dopisany 20-03-2014 at 21:51 ---------- Poprzedni post napisany 18-03-2014 at 21:59 ---------- Opony wymienione...."ciśnienie" zapamietane....zobaczymy jak cos sie zmieni.
mcemsi Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Panowie co prawda pytałem o to w innym wątku ale jak zmienie felgi na bez czujników to co - będzie za każdym razem dzwonienie na żółto po odpaleniu auta ?
wrclaguna Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 czujników nie ma w felgach wszystko idzie z ABS
mcemsi Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 czujników nie ma w felgach wszystko idzie z ABS Czyli co , nie bedzie zadnego problemu po zmianie felg na 3rd party ?
wrclaguna Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 Nie bedzie jedynie to musisz przyuczyc to w MMI
Śmierć z nieba Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam, mam problem, a w związku z tym pytanie, wczoraj w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka od ciśnienia i komunikat od spadku ciśnienia w przednim lewym kole, wiem żeby zgasł błąd trzeba go zresetować w mmi i tu jest problem w moim mmi nie mam takiej opcji - widocznie zniknęła po wgraniu języka pl, jak mogę "dograć" tę funkcję do menu, dodam że mam 3g+
wrclaguna Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 W zielonym menu odblokujesz sobie ta funkcje
Śmierć z nieba Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 W zielonym menu odblokujesz sobie ta funkcje Rozumiem, tylko najpierw trzeba odblokować zielone menu?, Mam nadzieję, że ktoś u mnie mi to zrobi, a i jakimi guzikami można wejść w zielone
Rekomendowane odpowiedzi