mists Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich! mam pytanie chciałbym wymienić zwykłe światła na xenony. Mam pytanie czy potrzebuje do tego całych lamp, czy tlyko nie których elementów takich jak te na stronie: http://www.autogadzet.pl/category/28,zestawy-xenon?SHOPSID=7446431d2ea78507c5677a8add75a452 Oraz, gdzie moge znaleźć spryskiwacze do świateł, któe sa konieczne. Jeśloi ktoś już robił taki "zabieg" to proszę o informacje.
IceMan83 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 kramer na dobra sprawe w PL dopuszczalny jest ori xenon. No chyba ze zrobisz to w profi firmie z ukladem samopoziomowania i spryskami to bedzie ok. Wszystkie zestawy HID sa nielegalne a diagnosta jak bedzie mial kaprys to nie zrobi przegladu z tego powodu. Śmieszy mnie Twoje podejscie bo niby cos tam zaslyszales a juz tu wysmiewasz innych. Radze sie douczyc kolego a pozniej udawac takiego co cos wie w temacie.
letallec Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Panowie ... ok, może ze słownictwem przesadziłem ... przepraszam, ale mnie chodziło także o SŁOWNICTWO !!! Jeśli ktoś pisze że coś jest NIELEGALNE to niech to odpowiednio umotywuje a nie pisze poprostu ŻE JEST NIELEGALNE Jeśli chodzi o fakty ... ok, może przepis na to jest (nie wiem, ale wierze Wam drodzy WRZECHWIEDZĄCY! - LOL) , ale jeśli mamy obudowe z homologacją i mamy w niej np.: 6500k Xenon ... to nie mówcie mi że to jest NIELEGALNY zestaw, bo połowa ludzi mając XENON w aucie ma go nie z samodorobionym HID a poprostu w ZESTAWIE z LAMPAMI. Zgadza się ? Jeśli czegoś nie wiem chłopaki ... najczęściej siedzę cicho, ale nasłuchałęm się ostatnimi czasy o "zestawach" HID oraz "zestawach xenon" i dlatego zabrałem głos. Tak jak powiedziałem - za TON - przepraszam. Ale jeśli mam być szczery ... kompletnie zrobiliście mi tymi postami wodę z mózgu. Bo teraz, to już nie wiem CO jest a co nie jest w PL dopuszczalne. pozdro,. kr@mi To że ktoś korzysta z nielegalnych/niedopuszczalnych lamp, nie czyni ich legalnymi/dopuszczonymi. Troche logiki i myslenia pls.
Nonilion Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja też dodam swój głos do dyskusji. Irytują mnie kierowcy, którzy do swoich aut montują lampy ksenonowe bez sprysku, bez układu poziomowania i bez odpowiedniego reflektora. Potem latają po drogach świecąc po oczach innych kierowców. Powiem tak, z g**** cukierka nie zrobisz. Chcesz ksenon to kup kompletny zestaw i załóż go w porządnym serwisie, tak żeby było legalnie. Zrób to nie dla miśków czy dla przeglądu, ale żeby było bezpiecznie dla Ciebie i innych kierowców. Domorośli tuningowcy śmigający na lampkach a'la ori ksenon są co najmniej nieodpowiedzialni. Dla mnie to ani nie wygląda dobrze, anie nie przystoi do marki typu Audi. W jednej gazecie czytałem, że koleś urwał lusterko w mercedesie W203. Jak przyjechała policja to powiedział, że merc go oślepił. Policja stwierdziła, że światła w tym egzemplarzu są nielegalnie przerobione i winą za kolizję obarczyli kierowcę merca.
mists Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 zgadzam się z kolegą, może ktoś podrzuci jakieś adresy w Krakowie gdzie można zamonotować od A do Z xenony razem ze spryskiwaczami i układem poziomowania. Ja też dodam swój głos do dyskusji. Irytują mnie kierowcy, którzy do swoich aut montują lampy ksenonowe bez sprysku, bez układu poziomowania i bez odpowiedniego reflektora. Potem latają po drogach świecąc po oczach innych kierowców. Powiem tak, z g**** cukierka nie zrobisz. Chcesz ksenon to kup kompletny zestaw i załóż go w porządnym serwisie, tak żeby było legalnie. Zrób to nie dla miśków czy dla przeglądu, ale żeby było bezpiecznie dla Ciebie i innych kierowców. Domorośli tuningowcy śmigający na lampkach a'la ori ksenon są co najmniej nieodpowiedzialni. Dla mnie to ani nie wygląda dobrze, anie nie przystoi do marki typu Audi. W jednej gazecie czytałem, że koleś urwał lusterko w mercedesie W203. Jak przyjechała policja to powiedział, że merc go oślepił. Policja stwierdziła, że światła w tym egzemplarzu są nielegalnie przerobione i winą za kolizję obarczyli kierowcę merca.
Młody Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja też dodam swój głos do dyskusji. Irytują mnie kierowcy, którzy do swoich aut montują lampy ksenonowe bez sprysku, bez układu poziomowania i bez odpowiedniego reflektora. Potem latają po drogach świecąc po oczach innych kierowców. Powiem tak, z g**** cukierka nie zrobisz. Chcesz ksenon to kup kompletny zestaw i załóż go w porządnym serwisie, tak żeby było legalnie. Zrób to nie dla miśków czy dla przeglądu, ale żeby było bezpiecznie dla Ciebie i innych kierowców. Domorośli tuningowcy śmigający na lampkach a'la ori ksenon są co najmniej nieodpowiedzialni. Dla mnie to ani nie wygląda dobrze, anie nie przystoi do marki typu Audi. W jednej gazecie czytałem, że koleś urwał lusterko w mercedesie W203. Jak przyjechała policja to powiedział, że merc go oślepił. Policja stwierdziła, że światła w tym egzemplarzu są nielegalnie przerobione i winą za kolizję obarczyli kierowcę merca. Taa a ja mam HID- y i wiele osób na forum je ma i dobrze wyglądają nikogo nie oslepiają ( są dobrze ustawione ) i zawsze czyste Tu masz foto jak to u mnie wyglada:
Rekomendowane odpowiedzi