Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Czerwone ABT Sportsline!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem użytkownikiem Forum już od kilku miesięcy i przepraszam za to, że dopiero teraz chciałbym pochwalić sie swoim Audi. Auto sprowadzone z Niemiec. Jestem jego pierwszym właścicielem w Polsce. Auto wyprodukowane w sierpniu 1995r. Sprowadzone do Polski 30.10.2011r. Audi jest po niemieckim Chip Tuningu przez firmę ABT Sportsline. W dokumentach moc auta jest określona na 142kW/5800 obr /min, filtr powietrza KIT-Racimex, zawieszenie Weitec ( kolor zielony)- bardzo niskie dzięki czemu Autko pięknie wygląda lecz niestety prawie wszędzie zahaczam .

Silnik:

-1.8T

-Moc: 193KM+Chip Tuning

-Olej silnikowy: Castrol Magnatec 10w40

Wyposażenie samochodu:

-elektryczne lusterka

- 2xelektryczne szyby

-elektryczny szyberdach

-centralny zamek ( z funkcją domykania szyb i szyberdachu)

-regulowana kolumna kierownicza

-klimatyzacja

-ABS

-2x AIRBAG

-immobilizer

-podłokietnik (przód-tył)

-kierownica S-line

-głośniki Noki

-radio JVC

-wzmacniacz Magnat 4 kanały 1200W + Subwoofer

- książka serwisowa

Plany:

- Lampy soczewkowe - zrobione

- Xenon - zrobione

-Alufelgi 18’

-Halogeny

-Skórzana tapicerka

-Przyciemnic szyby

IMG_2624.jpg

IMG_2622.jpg

IMG_2632.jpg

IMG_2636.jpg

IMG_2639.jpg

IMG_2644.jpg

Opublikowano

Mniejszych fotek sie nie dało :mysli:

Zmień felgi na wieksze to sie auto podniesie, nie wyglada na jakieś max niskie, masz moze jakieś -40 :wink4:

Opublikowano

nie no daj większe fotki :wink4:

Opublikowano

Lampy przednie, lampy tylne, lotka na klapie i pokrowce na siedzeniach jakoś do mnie nie przemawiają :thumbdown: , ale najważniejsze, żeby auto podobało się Tobie.

Opublikowano

Generalnie jest dobrze :D ale moze byc lepiej za jakis czas jak pozmieniasz:P chociaz ja z checia zostaaje przy ori :)

Opublikowano

W wolnej chwili wrzucam większe fotki, a co do lamp to zamontowałem je sam, lotka już była a pokrowce są dla tego, że w aucie najprawdopodobniej było palone i na siedzeniu kierowcy jest mała dziurka. Tak jak pisałem powyżej jestem w trakcie poszukiwania siedzeń skórzanych najlepiej od RS4!

IMG_2624.jpg

IMG_2622.jpg

IMG_2632.jpg

IMG_2636.jpg

IMG_2639.jpg

IMG_2644.jpg

Opublikowano

Nie potrzebnie oszpeciles ladną kiere tym kondomem :thumbdown: :Tylnie lampy i spoiler kwestia gustu :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie, pokrowiec na kierownicy był jak kupowałem od Niemca, ponieważ kierownica ma małe przetarcia na górze, a z doświadczenia wiem (po kilku BMW), że po czasie bez pokrowca kierownicę szlag trafi, dlatego jej nie ściągam. A poza tym najważniejsze żeby Autko mi sie podobało. Chciałbym zwrócić uwagę na to, żeby najpierw każdy przyjrzał sie swojemu Samochodowi, a dopiero komentował pochopnie inne. Widzę, że zaczyna robić się tutaj jak na innych Forach "Swojego nie widzę pod nosem, ale cudze pod lasem zobaczę".

Opublikowano

Panowie, pokrowiec na kierownicy był jak kupowałem od Niemca, ponieważ kierownica ma małe przetarcia na górze, a z doświadczenia wiem (po kilku BMW), że po czasie bez pokrowca kierownicę szlag trafi, dlatego jej nie ściągam. A poza tym najważniejsze żeby Autko mi sie podobało. Chciałbym zwrócić uwagę na to, żeby najpierw każdy przyjrzał sie swojemu Samochodowi, a dopiero komentował pochopnie inne. Widzę, że zaczyna robić się tutaj jak na innych Forach "Swojego nie widzę pod nosem, ale cudze pod lasem zobaczę".

to ile Ty robisz...200tkm rocznie, bo po obiciu (a drogie to nie jest) choćby na nowo powinno tyle wytrzymać...nie no takie kondony, mi i zapewne nie tylko mi, zalatują dużym fiatem czy też polonezem :gwizdanie: .

a wyżej piszesz, że jesteś w trakcie poszukiwania siedzeń z rs4, to co na nie dasz jakieś pokrowce, bo się boczki przetrą :?: :blink:

wygląd auta, to kwestia gustu...a o nich się nie duskutuje Tobie się ma podobać, ale takie PRL-owskie rozwiązania, to... :gwizdanie:

Opublikowano

A poza tym najważniejsze żeby Autko mi sie podobało. Chciałbym zwrócić uwagę na to, żeby najpierw każdy przyjrzał sie swojemu Samochodowi, a dopiero komentował pochopnie inne. Widzę, że zaczyna robić się tutaj jak na innych Forach "Swojego nie widzę pod nosem, ale cudze pod lasem zobaczę".

Rozumiem, że liczyłeś na same ohy i ahy? :P

W takim razie nie bez sensu jest ten temat. Bo nie można wyrazić swojej opini :gwizdanie:

Ale skoro już piszę to MOIM ZDANIEM (zaznaczam):

Silnik - dobra baza :good:

Reflektory :thumbdown:

Lampy tylne :thumbdown:

Środek jak na razie :thumbdown: ale rozumiem że planujesz zmienić fotele więc czekamy :wink4:

Gleba już jakaś jest więc zapakuj jakieś większe koło :cool1: chyba że to zimowy setup.

Opublikowano

Ten dział jest też między innymi po to, żeby wyrażać swoje opinie na temat czyjegoś auta. Zauważ, że dość często w wątkach wypowiadają się krytycznie, ale wyjątkowo rzadko właściciele reagują tak jak ty ;) Po co pokazywałeś nam swoje auto, skoro nie pozwalasz wyrazić nam swojego zdania na jego temat?

Opublikowano

poczekajcie...zaraz kolega się zdenerwuje i zamknie-usunie temat :gwizdanie:

a było już "parę" osób na tym forum co nie umieli przyjąc krytyki na klatę :cool1: i zrobili "delete" :naughty:

Opublikowano

Nie ma sie co obrazac po to wystawiles auto na forum zeby pokazac co przy nim grzebiesz ....

Chłopaki dobrze radza i probója sprowadzic cie na dobra droge ;)

O srodek sie nie martwie bo widze plany dobre :good:

Kolo 18 jak najbardziej tylko jaki wzor ??

Ciemne szyby bym sobie odpuscil jak bedziesz mial srodki skorzane to bedzie je widac za szyba i beda sie ladnie prezentowac po co je chowac za czarnymi szybami ;)

Lampy przod jak i tył lipa jak dla mnie lepiej od polifta sie prezentuja ;) po przednich widac ze miales wczesniej BMW :naughty:

I zmien sobie olej na pol syntetyk :cool1:

Opublikowano

:

I zmien sobie olej na pol syntetyk :cool1:

Na pelny syntetyk :wink4:
Opublikowano

Ok, swojemu się przyjrzałem :>

Pokrowcom, kondomow na kierownicy mówię fotelu nie :decayed:

Tak samo lampy (przód, tył) i aludekle :thumbdown:

Ale jeśli Tobie się to podoba, no cóż :wink4: To Ty tym autem jeździsz.

Opublikowano

byc moze kolega poprostu zakrywa uszkodzenia jaie były podczas eksploatacji srodka;p ale w sumie wzialbym sie i za pare groszy obszyl ladnie kierownice i zdjal pokrowiec:P a co do lotki to jak kto woli ja np nie wole :D Generalnie co do np skory tez jestem uprzedzony bo mialem i mi nie pasowalo ale nie krytykuje bo wiem ze swietnie wyglada :):decayed:

Wiec zycze powodzenia w dalszej pracy z samochodem :) I sluchaj kolegow z forum oni naprawde dobrze radza nie raz komus pomogli :good:

Opublikowano

Co do felg to ''DOTZ Touge graphite" aktualnie stoi na 15' nowych zimówkach, a co do szyb to wnętrze nie nagrzewa się tak bardzo w LATO i pozwala na chociaż odrobinę prywatności w Aucie. Kasy nie żałuj na Auto ponieważ Prowadzę Działalność Gospodarczą dlatego zamiast obszywać kierownicę wolę kupić nową. Niestety z braku czasu nie mam za bardzo kiedy sie tym zająć i na razie jest jak jest! KONIEC TEMATU.

Opublikowano

auto jako silnik super baza do modów.. ale jeśli chodzi o wnętrze..... masakra.. weź zdejmij naprawde to coś co można spotkać w co najwyżej żukach :decayed: obszycie lub wymiana kierownicy przy której się upierasz bedzie na miejscu.. pokrowce... tutaj na forum każdy ci odpowie, że najbrzydszy wzór tapicerki ale czysty i schludny będzie ładniejszy od pokrowca :) a z zewnątrz.. widze, że chcesz żeby twoje auto wyglądało inaczej niż seryjne... i wygląda .. ale gorzej.. i nie spinaj się tak jak Cie krytykuje jak i koledzy... to są tylko nasze opinie ...

ps. przejrzyj dział Moja B5 to zobaczysz w jakim kierunku jeśli chodzi o mody najlepiej uderzyć :)

Opublikowano

Proponuję przywrócić do serii :hi:

Opublikowano

Przednie lampy jeszcze przejdą, o ile dobrze widze to FK bo żółte ringi, ale tylne to masakra :gwizdanie: cieżko w tych lampach żarówki wyciągać :gwizdanie: