krystianc4 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam od wczoraj przy Audi gdy hamuje slychac w prawym przednim kole tarcie badz szum nie wiem jak to okreslic, czy to jest wina klockow czy juz po prostu tarcze sie koncza. Prosil bym o pomoc. Ewentualnie jaka firme polecacie do zakupy klockow badz tarcz i jaki to jest koszt? Pozdrawiam
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 musisz sprawdzic jakie masz tarcze, bo były trzy mozliwosci w tym silniku i roczniku oznaczenia TRW: tarcze: 288/15 - DF2650, klocki: GDB1376 280/13 - DF2730, klocki: GDB1366 lub GDB826 280/22 - DF2806, klocki j/w
yarek7504 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 najlepiej ściągnąć koło i wtedy dobrze widać jak grubo zostało materiału ściernego na klocku i stan tarczy wizualny
GOLI Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 najlepiej ściągnąć koło i wtedy dobrze widać jak grubo zostało materiału ściernego na klocku i stan tarczy wizualny Ale skoro już słyszysz szorowanie to pewnie za dużo materiału ci nie zostało :gwizdanie:
bediks Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 od strony zewn latwo zobaczyc ze np sa lub juz sie koncza ale od wewn bynajmniej ja nie moglem dojrzec dopóki nie usłyszalem szorowania okazalo sie ze z zewn bylo jeszcze z 5 mm a z wewn -1 288 mówisz były jesli chodzi o ten rozm to nie widzialem by jakis producent pisał ze pasuja do 1,6 , chyba ze sie myle i mi takiego pokazesz
egon47 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam od wczoraj przy Audi gdy hamuje slychac w prawym przednim kole tarcie badz szum nie wiem jak to okreslic, czy to jest wina klockow czy juz po prostu tarcze sie koncza. Prosil bym o pomoc. Ewentualnie jaka firme polecacie do zakupy klockow badz tarcz i jaki to jest koszt? Pozdrawiam Mysle ze masz klocki na 100% do wymiany a tarcze tez warto sprawdzic
tomaszstn Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam od wczoraj przy Audi gdy hamuje slychac w prawym przednim kole tarcie badz szum nie wiem jak to okreslic, czy to jest wina klockow czy juz po prostu tarcze sie koncza. Prosil bym o pomoc. Ewentualnie jaka firme polecacie do zakupy klockow badz tarcz i jaki to jest koszt? Pozdrawiam Zapodaj fotkę, to Ci powiemy czy już do wymiany oraz jaką masz tam tarczę.
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 a tak na marginesie to polecam SWAP-a na 288/25mm
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 zaciski z jarzmami tarcze i klocki wszystko mam dostepne :wink4:
tomaszstn Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 a tak na marginesie to polecam SWAP-a na 288/25mm Tak jak kolega napisał Jeśli masz już kupować wszystko to lepiej wsadzić większe jak masz mniejsze hample. Hamowanie zdecydowanie na plus
karo-servis Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Drodzy koledzy jakby ktoś chciał zmienić sobie tarcze w swoim audi b5 lift 110afn to mam na zbyciu nowe tarcze brambo i klocki delphi używane przez 2 tyś km jeszcze się błyszczą nówki. jak coś PW
Rekomendowane odpowiedzi