Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Wskaźnik paliwa pokazuje zero Lipa jakaś!!!!


skalpel7

Recommended Posts

Witam, znalazlem taki temat ale do audi b5. Ja mam b6 i mam taki problem. Wskazniek paliwa i ilosc kilomertow do przejechania pokazuje zero. W baku mam paliwo. Dodam jeszcze ze stalo sie to dziś podjechalem na stacje bylo wszystko w pożądku nalalem paliwa nie wylączajac auta, wsiadam do auta i wskazowka nagle opadla włączyla sie rezerwa, ja tak juz zostało. Dodam ze jak tankowalem bylo -14 st C (moze to ma jakies znaczenie w diagnozie). Czekam na porade, dzieki z góry

Link to comment
Share on other sites

Moim zdaniem to czujnik w zbiorniku, do sprawdzenia :cool1:

Link to comment
Share on other sites

nie wiem jak w B6 dokłądnie ale podejrzewam że jak w B5 trzeba szukać w bagażniku pod wykładzina okrągłej zaślepki i pod nia jest czujnik. Wyjąć wyczyścić i sprawdzić czy ruszając nim zmienia się opór

Link to comment
Share on other sites

W B6 wskaźnik paliwa nie jest podłączony bezpośrednio do czujnika ale poprzez komputer który wylicza zasięg. A ten z kolei lubi się zawiesić. Spróbuj odłączyć na 15 min akumulator i zobacz czy będzie ok

Link to comment
Share on other sites

Moze ktos bedzie mial taki przypadek jak ja i mu to pomoze, ja zatankowalem pod sam korek i wskaznik paliwa zaczął dzialać:)

bo u Ciebie musiał się przyciąć pływak. Pytanie tylko co nawaliło u autora wątku :mysli:
Link to comment
Share on other sites

Moze ktos bedzie mial taki przypadek jak ja i mu to pomoze, ja zatankowalem pod sam korek i wskaznik paliwa zaczął dzialać:)

bo u Ciebie musiał się przyciąć pływak. Pytanie tylko co nawaliło u autora wątku :mysli:

???

Link to comment
Share on other sites

Moze ktos bedzie mial taki przypadek jak ja i mu to pomoze, ja zatankowalem pod sam korek i wskaznik paliwa zaczął dzialać:)

bo u Ciebie musiał się przyciąć pływak. Pytanie tylko co nawaliło u autora wątku :mysli:

???

nie rozumiem o co z tymi pytajnikami chodzi :przebiegly:

Link to comment
Share on other sites

Kolego spróbuj zatankować do pełna i postaw fure w pomieszczeniu z plusową temperaturą. Weź też Vaga i sprawdź błętu i zób test licznika. Jak w teście wszystko będzie OK tzn wskazówki sobie potańczą to coś będziesz miał uwalnone z pływakiem w baku...

Link to comment
Share on other sites

Kolego spróbuj zatankować do pełna i postaw fure w pomieszczeniu z plusową temperaturą. Weź też Vaga i sprawdź błętu i zób test licznika. Jak w teście wszystko będzie OK tzn wskazówki sobie potańczą to coś będziesz miał uwalnone z pływakiem w baku...

co za pomysł ci do głowy wpadł, wystarczy go tylko podgrzać bo się zawiesił
Link to comment
Share on other sites

No a co ja napisałem, że takiego focha strzeliłeś?? :wallbash: Najprostsze metody sprawdzenia i próby uruchomienia. Zupełnie nie wiem o co Ci kaman :mysli::disgust:

Link to comment
Share on other sites

No a co ja napisałem, że takiego focha strzeliłeś?? :wallbash: Najprostsze metody sprawdzenia i próby uruchomienia. Zupełnie nie wiem o co Ci kaman :mysli::disgust:

SORKI taki jakiś ciężki dzień, zły jestem bo nie znalazłem odpowiedzi na mój problem i nikt mi nie pomógł, a usterka była błaha i wystarczyło tylko masę dokręcić, ale musiał to mechanik zlokalizować co oczywiście kosztowało, SORKI :wink4:
Link to comment
Share on other sites

Już mój kolejny taki sam wątek jak w kilku innych tematach, ale co tam. Raz mi nie zapalił rano przy -12 C. Później po odpaleniu wskazówka pokazywała 0 a miałem ok 20l. Myślę, aku?, nie raczej paliwo zamarzło. Do tej pory tankowałem tylko zwykłą ON, podjechałem na Orlen i zalałem do pełna Verve oraz uszlachetniacz Castrola i wskazówka od razu sie podniosła.

Link to comment
Share on other sites

Już mój kolejny taki sam wątek jak w kilku innych tematach, ale co tam. Raz mi nie zapalił rano przy -12 C. Później po odpaleniu wskazówka pokazywała 0 a miałem ok 20l. Myślę, aku?, nie raczej paliwo zamarzło. Do tej pory tankowałem tylko zwykłą ON, podjechałem na Orlen i zalałem do pełna Verve oraz uszlachetniacz Castrola i wskazówka od razu sie podniosła.

Bo moze Twój samochód nie toleruje zwykłej wódy a tylko jedździ na whisky :wink4:

Link to comment
Share on other sites

Bo moze Twój samochód nie toleruje zwykłej wódy a tylko jedździ na whisky

Taa, napewno hehe :cool1: Może zobaczył jak inni leją whisky a on nigdy takiej nie pił i postawił na swoim, iż chce spróbować lepszego trunku :wink4: Widać mu posmakowała

Link to comment
Share on other sites

Witam, mi kolego też wskazówka pokazywała zero w zbiorniku i zero kilometrów na FIS jak mi akumulator padł. Po rozruchu z kabli nadal było to samo. Pomogło odpięcie akumulatora na kilka sekund. Po ponownym podłączeniu wszystko wróciło do normy.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...