Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wskaźnik paliwa pokazuje zero Lipa jakaś!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znalazlem taki temat ale do audi b5. Ja mam b6 i mam taki problem. Wskazniek paliwa i ilosc kilomertow do przejechania pokazuje zero. W baku mam paliwo. Dodam jeszcze ze stalo sie to dziś podjechalem na stacje bylo wszystko w pożądku nalalem paliwa nie wylączajac auta, wsiadam do auta i wskazowka nagle opadla włączyla sie rezerwa, ja tak juz zostało. Dodam ze jak tankowalem bylo -14 st C (moze to ma jakies znaczenie w diagnozie). Czekam na porade, dzieki z góry

Opublikowano

Moim zdaniem to czujnik w zbiorniku, do sprawdzenia :cool1:

Opublikowano

Można tez zrobic adaptację zegarów

Opublikowano
  • Autor

a jak dobrac sie do tego czujnika i czy mozna go naprawic czy trzeba nowy?

Opublikowano

nie wiem jak w B6 dokłądnie ale podejrzewam że jak w B5 trzeba szukać w bagażniku pod wykładzina okrągłej zaślepki i pod nia jest czujnik. Wyjąć wyczyścić i sprawdzić czy ruszając nim zmienia się opór

Opublikowano

W B6 wskaźnik paliwa nie jest podłączony bezpośrednio do czujnika ale poprzez komputer który wylicza zasięg. A ten z kolei lubi się zawiesić. Spróbuj odłączyć na 15 min akumulator i zobacz czy będzie ok

Opublikowano
  • Autor

Moze ktos bedzie mial taki przypadek jak ja i mu to pomoze, ja zatankowalem pod sam korek i wskaznik paliwa zaczął dzialać:)

Opublikowano

Moze ktos bedzie mial taki przypadek jak ja i mu to pomoze, ja zatankowalem pod sam korek i wskaznik paliwa zaczął dzialać:)

bo u Ciebie musiał się przyciąć pływak. Pytanie tylko co nawaliło u autora wątku :mysli:
Opublikowano

bo u Ciebie musiał się przyciąć pływak. Pytanie tylko co nawaliło u autora wątku :mysli:

???

Opublikowano

???

nie rozumiem o co z tymi pytajnikami chodzi :przebiegly:

Opublikowano

Kolego spróbuj zatankować do pełna i postaw fure w pomieszczeniu z plusową temperaturą. Weź też Vaga i sprawdź błętu i zób test licznika. Jak w teście wszystko będzie OK tzn wskazówki sobie potańczą to coś będziesz miał uwalnone z pływakiem w baku...

Opublikowano

Kolego spróbuj zatankować do pełna i postaw fure w pomieszczeniu z plusową temperaturą. Weź też Vaga i sprawdź błętu i zób test licznika. Jak w teście wszystko będzie OK tzn wskazówki sobie potańczą to coś będziesz miał uwalnone z pływakiem w baku...

co za pomysł ci do głowy wpadł, wystarczy go tylko podgrzać bo się zawiesił
Opublikowano

No a co ja napisałem, że takiego focha strzeliłeś?? :wallbash: Najprostsze metody sprawdzenia i próby uruchomienia. Zupełnie nie wiem o co Ci kaman :mysli::disgust:

Opublikowano

Też tak dwa razy miałem i pomogło dotankowanie paliwa.

Opublikowano

No a co ja napisałem, że takiego focha strzeliłeś?? :wallbash: Najprostsze metody sprawdzenia i próby uruchomienia. Zupełnie nie wiem o co Ci kaman :mysli::disgust:

SORKI taki jakiś ciężki dzień, zły jestem bo nie znalazłem odpowiedzi na mój problem i nikt mi nie pomógł, a usterka była błaha i wystarczyło tylko masę dokręcić, ale musiał to mechanik zlokalizować co oczywiście kosztowało, SORKI :wink4:
Opublikowano

Już mój kolejny taki sam wątek jak w kilku innych tematach, ale co tam. Raz mi nie zapalił rano przy -12 C. Później po odpaleniu wskazówka pokazywała 0 a miałem ok 20l. Myślę, aku?, nie raczej paliwo zamarzło. Do tej pory tankowałem tylko zwykłą ON, podjechałem na Orlen i zalałem do pełna Verve oraz uszlachetniacz Castrola i wskazówka od razu sie podniosła.

Opublikowano

Już mój kolejny taki sam wątek jak w kilku innych tematach, ale co tam. Raz mi nie zapalił rano przy -12 C. Później po odpaleniu wskazówka pokazywała 0 a miałem ok 20l. Myślę, aku?, nie raczej paliwo zamarzło. Do tej pory tankowałem tylko zwykłą ON, podjechałem na Orlen i zalałem do pełna Verve oraz uszlachetniacz Castrola i wskazówka od razu sie podniosła.

Bo moze Twój samochód nie toleruje zwykłej wódy a tylko jedździ na whisky :wink4:

Opublikowano
Bo moze Twój samochód nie toleruje zwykłej wódy a tylko jedździ na whisky

Taa, napewno hehe :cool1: Może zobaczył jak inni leją whisky a on nigdy takiej nie pił i postawił na swoim, iż chce spróbować lepszego trunku :wink4: Widać mu posmakowała

Opublikowano

Witam, mi kolego też wskazówka pokazywała zero w zbiorniku i zero kilometrów na FIS jak mi akumulator padł. Po rozruchu z kabli nadal było to samo. Pomogło odpięcie akumulatora na kilka sekund. Po ponownym podłączeniu wszystko wróciło do normy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dosyć często tak jest w B6 jak padnie aku. Wystarczy dolać trochę paliwa lub właśnie odłączyć aku na kilka minut.

Pozdrawiam.