Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki akumulator kupić do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
... z jaką datą udało Ci się kupić ten aku??

42 tydzień 2013 (czyli połowa października 2013).

--

Pozdrawiam.

Sławek

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 345,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

panowie ja również musze szukać aku, tylko teraz mam Bannera 100Ah i 780A. Z wlepki pod kanapa wynika

J1U = Battery 450 A (95 Ah)
:facepalm:

Jaki mam w końcu kupić? Silnik ASN 3.0

Opublikowano
panowie ja również musze szukać aku, tylko teraz mam Bannera 100Ah i 780A. Z wlepki pod kanapa wynika

skoro z wlepki wynika że masz 95Ah to taki kup

Opublikowano

skoro z wlepki wynika że masz 95Ah to taki kup

i tyle mi w sklepie zaleca sprzedawca....a ile powinnien mieć A ? aaaa i posiadam webasto:hi:

Opublikowano

Obyś Bannera nie brał bo syf. Centra, Varta, Bosch, bardzo dobry jest Fiamm itp i bierz 100 tylko sprawdzaj wymiary żeby pasował.

Opublikowano
Obyś Bannera nie brał bo syf. Centra, Varta, Bosch, bardzo dobry jest Fiamm itp i bierz 100 tylko sprawdzaj wymiary żeby pasował.

Z tym Bannerem Kris to raczej tak nie do końca się mogę z Tobą zgodzić. Nie jestem entuzjastą producenta z Austrii, ale na pewno robią W TEJ CHWILI dużo lepsze akumulatory niż OBECNY MOLL. Po za tym, to jest w tej chwili producent pomocniczy, rezerwowy ( w sensie drugi, a nie powiązany kapitałowo ) Varty, jeśli chodzi o dostarczanie akumulatorów na pierwszy montaż dla całej grupy VAG. Moll od dawna wypadł z tego zaszczytu.

Odnośnie włoskiego Fiamm-a, od wielu lat mam Fiamm-a u siebie i z roku na rok widziałem, jak rosła jakość włoskiego produktu. Za 2013 rok, pierwszy raz w historii, mam najmniejszy odsetek reklamacji zasadnych i bezzasadnych w obrębie jednego producenta i został nim właśnie Fiamm. Więc muszę "niestety" przyznać makaroniarzom na ten rok pierwsze miejsce w naszym rankingu niezawodności, a mojego wieloletniego faworyta, Vartę zepchnąć na drugie miejsce. Żeby nie było kryptoreklamy dla Fiamm-a :wink: , mam w sprzedaży u siebie wszystkich wiodących producentów akumulatorów, których wymienił Kris i wolę jak klienci kupują produkty innego uznanego producenta, z wiadomych dla wszystkich powodów.

Opublikowano

Dlatego o Fiamm wspomniałem bo dla ludzi nieznane a bardzo dobre. Ale i cenę z roku na rok podbija a to w przypadku Włoskiej mało popularnej w Naszym kraju firmy może się czkawka odwdzięczyć i Bye Bye rynku. Molla mi szkoda z 15 lat temu dobry był.

Opublikowano

Jakby wprowadzili na rynek takie ilości Fiamm-a, jak Varty czy Centry to i ceny by spadły spokojnie o 6 do 10%. Ale może mają inną strategię, żeby nie zawalać rynku, a trzymać cenę, a jakość się obroni, oczywiście jak nie przesadzą z tą ceną w górę. Generalnie mamy już od kilku lat, że klienci wracają i kupują kolejnego Fiamm-a bez oglądania się na inne bardziej znane marki i tym naprawdę jestem zaskoczony. Z tego co pamiętam to opanowali prawie cały pierwszy montaż całej francuskiej produkcji osobowych ( Renault, Peugeot i Citroen ), a jako rodzynka mają od lat pierwszy montaż i serwis w Ferrari i Maserati.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie jaki powinien być aku do 2.5 tdi v6 przy 120A alternatorze ?

Opublikowano

Ja u siebie mam 100Ah i wystacza. Seryjnie wczesniej miałem chyba 92Ah. Tylko u mnie A6. Nie wiem czy zmieści się w A4 100Ah.

Opublikowano

O to właśnie chodzi czy się zmieści taki aku pamiętasz jakie masz wymiary swojego ?

Opublikowano
O to właśnie chodzi czy się zmieści taki aku pamiętasz jakie masz wymiary swojego ?

Nie mam pojęcia.

Mam taki. Na ceneo jest wymiar: dł 353mm x szer 175mm x wys 190mm

Akumulator AKCEL 100Ah 800A P+ (AK-100-1) - Ceneo.pl

Opublikowano

Ja u siebie mam 100Ah i wystacza. Seryjnie wczesniej miałem chyba 92Ah. Tylko u mnie A6. Nie wiem czy zmieści się w A4 100Ah.

100Ah, i do A4 wchodzi

Opublikowano

Ok dzięki pora zamówić nowy rozruch :D

Opublikowano

ja w a4 b7 mam ori 95Ah ale altek 200A

Opublikowano
ja w a4 b7 mam ori 95Ah ale altek 200A

Od czego? Bo chyba w serii nie było w żadnej wersji takiego kolosa.

Opublikowano

według wlepki się zgadza

2.0 tdi brd upchneli w niej chyba wszystko co się dało :wink:

dekoder.jpg

dekoder1.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od wczoraj posiadam a4 b5 1.8t quattro 2000rok :D

No i akumulator najprowdopodniej jest do wymiany, bo ładowałem całą noc no i odpalił ale jakoś tak trochę ciężko.

Jaki akumulator kupić? Do tej pory był taki: 55Ah - 255A DIN - 510A EN

55Ah to nie za mało? Tu widzę, że raczej zakładają do 1.8T tak między 60-65Ah.

Opublikowano

Posprawdzaj rozrusznik

Czasem winny jest on a nie akumulator

55Ah powinno wystarczyć, duży akumulator nie znaczy lepszy.Jak ktoś jeździ krótkie odcinki to bedzie nie doładowany

U siebie mam 60Ah, ale w B6 jest dużo więcej elektroniki niż w B5

Opublikowano

Na razie jeżdżę na tym aku i w sumie jest git. Ciekawe jakby postał ze 3 dni. Po kodzie w bagażniku wyczytałem, że ori był 280A i 60Ah.

Podjadę po świętach do gościa, który się zajmuję akumulatorami i on z tego co wiem może mi sprawdzić czy aku się jeszcze nadaje czy tylko na śmietnik :P