Szarik Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam przy obecnych mrozach zamarzl mi plyn spryskiwaczy w przewodach pod maska. Wiec mam pytanie czy moge te przewody podgrzac
Lukasz_N Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Ogrzac mozesz ale, ale nie wiem czy Ci to pomoze, skoro płyn Ci zamarzl w przewodach to podejrzewam ze w zbiorniczku tez :gwizdanie:
pieciajek Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 gorącym garażem, polewanie ciepłą wodą czy grzanie opalarką albo spalisz lakier albo stopi się rurka a jest garbowana więc i tak na całej długości nie dasz rady odmrozić bo brak dostępu.
Grisza79 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Dokładnie tak jak napisał pieciajek... Ciepły garaż. Podobnie miał Ojciec w aucie, i postój w garażu zrobił swoje.
Szarik Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Opublikowano 2 Lutego 2012 W zbiorniczku nie zamarzl tylko w przewodach,moze podgrzac suszarka
kamilglm Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Spróbować nie zaszkodzi, ale jakie efekty będą to nie wiem, najlepiej by było wstawić na noc do ciepłego garażu.
Szarik Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Opublikowano 2 Lutego 2012 Tylko kto mi udostepni ocieplony garaz,albo do swojego blaszaka zamontuje kaloryfer
kamilglm Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 To musisz próbować z suszarką jak nie masz możliwości wstawienia do ocieplanego garażu.
puzzel1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Możesz również podgrzać farelką. Ja mam zalany plyn Aura z biedronki i przy obecnych temperaturach jest w stanie ciekłym! 5L=10zl, polecam
Szarik Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Opublikowano 3 Lutego 2012 Rowniez mam zalany plyn z hipermarketu oczywiscie zimowy ale przy mrozach okolo -30*C nie dal rady
kamilglm Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Jak już jesteśmy przy temacie płynu do spryskiwaczy, to co myślicie o dolewaniu jakiegoś mocniejszego alkoholu do płynu, w sumie może by wtedy nie zamarzał i lepiej odtłuszczał szybę?
andriu23 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Ja mam zalany plyn Aura z biedronki i przy obecnych temperaturach jest w stanie ciekłym! 5L=10zl, polecam Jak widać biedronka daję radę ja też go ostatnio zalałem. Bez grzanego garażu będziesz miał ciężko, jak w ciągu dnia jest poniżej 10*C
majkel_majki Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Jak już jesteśmy przy temacie płynu do spryskiwaczy, to co myślicie o dolewaniu jakiegoś mocniejszego alkoholu do płynu, w sumie może by wtedy nie zamarzał i lepiej odtłuszczał szybę? W zeszłym roku jak mi zostało 3litry płynu letniego i zaczęły się mrozy dolałem pół litra denaturatu. Smierdziało strasznie, ale nie zamarzło, czy lepiej myło szybę raczej nie zauważyłem.
Szarik Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Opublikowano 3 Lutego 2012 mam specjalny dodatek do plynu tylko go nie urzylem bo nie wiedzialem ze ten z TESCO zamarznie
Lysycycki Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Mi jak zamarzl to to przegonilem dziada i temperatura od silnika odmrozila:)
Szarik Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 zrobilem dzisiaj 50 km i odpuscilo wiec juz moge myc szybe
Rekomendowane odpowiedzi