mateooo25 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 witam. w moim AJM cieknie z pokrywy zaworow slyszalem ze trzeba zakupic pokrywe z 1.9 po 2003 roku...i otoz chcialem sie was zapytac jak rozpoznac czy dana pokrywa bedzie spelnia moje oczekiwania?jakies numery na niej sa? z jakich modeli silnika bedzie pasowac ? czego mam przestrzegac?moze wy mi pomozecie ? moze ktos posiada takowa?licze na wasza pomoc pozdrawiam
andriu23 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 A z czego dokładniej cieknie, nie da rady tego uszczelnić? Uszczelki itp?
lukaseq1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 kolego ja uszczelnialem ze 10 razy i nic, pokrywki do 2003 maja wade fabryczna i tyle, odksztalcaja sie bo plastikowe
mateooo25 Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Opublikowano 7 Lutego 2012 przywracam temat jak rozpoznac ta pokrywe zeby byla dobra??? please help me !
Kuba A4 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 ja u mnie chciałem uszczelkę wymienić bo jeszcze tego nie robiłem, a jak poznać czy odkształcona poziomicę krótką położyc tak najłatwiej i masz wtedy 100% pewność
Dev Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 mam taka pokrywe do AJM-a ale rocznik 2000 nie cieknie
sertozul Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 w których silnikach są plastikowe pokrywy? wiem ze w tych najmocniejszych na pompo wtryskach awx i avf bodajże. w których jeszcze dawali to dziadostwo?bo nowe kosztują kolo 5 stów podobno a stare wszystkie są kriwe i ciekną. da się w ogóle kupić jakiś silnik na pompo wtrysku który ma jeszcze normalna metalowa pokrywę?
janjazda Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 nie ma silników 1.9 PD z metalową pokrywą
sertozul Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 czyli potwierdza się im dalej tym większy badziew. niedługo tylko logo OOOO będzie miało coś wspólnego z audi
Musashi Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 czyli potwierdza się im dalej tym większy badziew. niedługo tylko logo OOOO będzie miało coś wspólnego z audi polecam zmiane marki, [br]Dopisany: 09 Luty 2012, 01:07_________________________________________________ w których silnikach są plastikowe pokrywy? wiem ze w tych najmocniejszych na pompo wtryskach awx i avf bodajże. w których jeszcze dawali to dziadostwo?bo nowe kosztują kolo 5 stów podobno a stare wszystkie są kriwe i ciekną. da się w ogóle kupić jakiś silnik na pompo wtrysku który ma jeszcze normalna metalowa pokrywę? mialem kilka aut z silnikami PD i jakos zaden nie cierpial na wycieki. deformacja pokrywy nastepuje wskutek jej niewlasciwego montazu - zbyt mocnego i nierownego dokrecenia srub.
marewel Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 deformacja pokrywy nastepuje wskutek jej niewlasciwego montazu - zbyt mocnego i nierownego dokrecenia srub. Jak widać nigdy tego nie montowałeś skro twierdzisz ze da się źle.
janjazda Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Kiedyś na innym forum znalazłem, że problemy z wyciekiem z pod tej pokrywy nie są wcale spowodowane złym montażem czy też uszczelką a śrubami, którymi jest dociskana. Śrubki posiadają tulejki gumowo metalowe, które po dłuższym czasie tracą swoją sprężystość, i przez to nie dociskają prawidłowo pokrywy.
mateooo25 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 a te tulejki mozna gdzies kupic?? czym i jak najlepiej umyc silnik?
janjazda Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 kupuje się całe nowe śruby z tymi tulejkami, jest ich 13
Rekomendowane odpowiedzi