Opublikowano 4 Kwietnia 201511 l Piotruś, gwarantuje Ci że kazdego auta czego sie nie dotknę to wszedzie bicie na piastach dobrze jest jak piaste kupujesz razem z łożyskiem, np passat b6 czy tiguan wywalasz złom i pakujesz wszystko nowiutkie, problemów nie ma żadnych w tej BMW E92 kazda piasta miała bicia 0.03-0.04 mm, niby nic ale za 3000 lub 4000km bedzie małpi cyrk z tarczami
Opublikowano 5 Kwietnia 201511 l Dev krążyła jakieś pół roku temu partia lipnych tarcz Bosch'a ? Obiło Ci się coś o uszy ? Dwóch znajomych miało te tarcze , kupowane nie z allegro i po około 2 miesiącach biły , a znam sposób jazdy owych użytkowników i ten aspekt wykluczam...O klockach Boscha słyszałem ale na temat tarcz nieTapnięte z SGS5
Opublikowano 6 Kwietnia 201511 l Piotruś, gwarantuje Ci że kazdego auta czego sie nie dotknę to wszedzie bicie na piastach dobrze jest jak piaste kupujesz razem z łożyskiem, np passat b6 czy tiguan wywalasz złom i pakujesz wszystko nowiutkie, problemów nie ma żadnych w tej BMW E92 kazda piasta miała bicia 0.03-0.04 mm, niby nic ale za 3000 lub 4000km bedzie małpi cyrk z tarczami Niestety taki chlam robią, pozostaje jeździć ręcznie robionym rolls roycem albo stara b5
Opublikowano 7 Kwietnia 201511 l Piotruś, gwarantuje Ci że kazdego auta czego sie nie dotknę to wszedzie bicie na piastach dobrze jest jak piaste kupujesz razem z łożyskiem, np passat b6 czy tiguan wywalasz złom i pakujesz wszystko nowiutkie, problemów nie ma żadnych w tej BMW E92 kazda piasta miała bicia 0.03-0.04 mm, niby nic ale za 3000 lub 4000km bedzie małpi cyrk z tarczami Niestety taki chlam robią, pozostaje jeździć ręcznie robionym rolls roycem albo stara b5 Może nie koniecznie chłam tylko np b6 już najmłodsze nie są a na tą piastę stale spore siły działają
Opublikowano 8 Kwietnia 201511 l ale piasta to lity metal bardzo twardy obrobiony na tokarce wiec wiek nie ma tu duzego znaczenia mi sie wydaje ;] i za 200 lat wytrzymalosc powinna miec taką samą, predzej lozyska sie podda i sie rozleci
Opublikowano 9 Kwietnia 201511 l No w b6/7 ta piasta juz niestety nie jest taka jak w b5. WTF? Edytowane 9 Kwietnia 201511 l przez davidlive
Opublikowano 10 Kwietnia 201511 l Tomek ogarniesz mi te przewody po 300mm? Zaciski juz oglądałem i chyba wiem które zamówić Mogę być królikiem doświadczalnym
Opublikowano 11 Kwietnia 201511 l Witam .Na wstępie przepraszam jeśli to zły temat ale szukam podobnego o B7 i nie znalazłem jak jest prosze o link. Ale przejdę do rzeczy chcę u Siebie w A4 B7 SEDAN 2.0 TFSi Quattro dać heble 330 mm i teraz pytanie moje są następujące : Jakich / z jakiego auta szukać zestawów ?? Co potrzebuję dokładnie ( może być link do aukcji , fotka lub nr częsci)? Czy mogę skompletować/dobrać zestaw z kilku aut ( tzn np zaciski z czegoś jarzma i osłony tarcz( tarcze kotwiczne) z innego auta je śli tak to co z jakich brać ?? Może ktoś ma taki zeastw ?? ( lub chociaż cześć) Pozdrawiam
Opublikowano 11 Kwietnia 201511 l chcę u Siebie w A4 B7 SEDAN 2.0 TFSi Quattro dać heble 330 mm Prawdopodobnie masz fabrycznie zamontowany bardzo pożądany przez wielu zestaw 320/288mm, jedyny sensowny upgrade jaki możesz u siebie zrobić, to montaż lepszych tarcz i klocków lub hebli z modelu S4 (345/300mm), np: http://allegro.pl/komplet-hamulcy-345-300-audi-a4-s4-b6-b7-i5235302854.html Edytowane 11 Kwietnia 201511 l przez BeyerBrown
Opublikowano 11 Kwietnia 201511 l Niezła cena za zaciski , reszta Złom Edytowane 11 Kwietnia 201511 l przez Dev
Opublikowano 11 Kwietnia 201511 l Dev. Takie pytanie idzie jakoś sprawdzić (jakimś osprzętem) czy piasta jest prosta czy nie występuje jakieś bicie?
Opublikowano 12 Kwietnia 201511 l Dev jak tam moje spowalniacze Co się pieklisz...u Ciebie i tak wszyscy silnikiem hamują to mocny hebel będzie jedynie ozdobą , na którą możesz spokojnie poczekać .Wy jakieś blajtki z obietnicą podpisujecie w UM przy odbiorze dowodu rejestracyjnego ,że będzie samochód korkował miasto bez względu na porę na tyle ile się da ?? PS.Sorki ale dręczyło mnie to pytanie od dawna [emoji14]olew: .