Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ori tez mozesz zalac, nie widze problemu

reszta jutro na handy

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam koledzy, kilka tygodni temu po wymianie układu hamulcowego z 1,9tdi na zestaw od 3.0tdi pytałem co jest ze tak piszczą te hamulce przy małych prędkościach na dohamowaniu i takie tam....Jedni radzili smarować, inni poczekać aż się ułożą i dotrą dłużej niż tysiąc kilometrów....Więc dla kolejnych osób które ewentualnie miałyby ten problem, w moim przypadku i moim trybie jazdy 70% autostrada i 30% miasto stwierdziłem że poczekam aż się dotrą trochę dłużej a w między czasie troszkę je pomęczyłem z większych prędkości i w tej chwili nie ma żadnego pisku. Od wymiany nalatane 3,5 tyś kilometrów a od 2,9 tyś już nie piszczą ale stwierdziłem że poczekam zanim cokolwiek napisze.Tak więc proponuje czekać troszkę dłużej i docierać a później się martwić :wink:

Kolego DEV małe pytanko do Ciebie, po wymianie hebli na na większe radziłeś po kilku tyś kilometrów jeszcze raz wymienić płyn na nowy żeby wszystko było 100% ok. Nalatałem już 3,5 tys kilometrów wymieniać już czy jeszcze poczekać trochę?

Aha i masz może na sprzedaż przewody w oplocie do hebli 3.0 tdi? Najlepiej w kolorze czerwonym :) ?

Jak tak to kiedy mogę dzwonić dogrywać temat?

Opublikowano

A oprócz tych początkowych bolączek jak wrażenia po zmianie w jakości hamowania?

Opublikowano

Wrażenia mega. Od samego początku hamowało lepiej a tak po 1,5tys kilometrów sie zrobiły 100% żylety zwłaszcza przy hamowaniu z dużych prędkości. Przy małych prędkosciach np. wjeżdzając do miasta i hamując z przykładowych 90 do 60 czy mniej delikatnie dotykam pedalu żeby płynnie powoli zwolnić a wydaje mi sie że wskazówka prędkości i tak dośc szybko opada :decayed:

Także ja sie zastanawiałem bo kasa itp, ale jak bym drugi raz miał zmieniać to bez wahania :wink:

Opublikowano

Witam koledzy, kilka tygodni temu po wymianie układu hamulcowego z 1,9tdi na zestaw od 3.0tdi pytałem co jest ze tak piszczą te hamulce przy małych prędkościach na dohamowaniu i takie tam....Jedni radzili smarować, inni poczekać aż się ułożą i dotrą dłużej niż tysiąc kilometrów....Więc dla kolejnych osób które ewentualnie miałyby ten problem, w moim przypadku i moim trybie jazdy 70% autostrada i 30% miasto stwierdziłem że poczekam aż się dotrą trochę dłużej a w między czasie troszkę je pomęczyłem z większych prędkości i w tej chwili nie ma żadnego pisku. Od wymiany nalatane 3,5 tyś kilometrów a od 2,9 tyś już nie piszczą ale stwierdziłem że poczekam zanim cokolwiek napisze.Tak więc proponuje czekać troszkę dłużej i docierać a później się martwić :wink:

Kolego DEV małe pytanko do Ciebie, po wymianie hebli na na większe radziłeś po kilku tyś kilometrów jeszcze raz wymienić płyn na nowy żeby wszystko było 100% ok. Nalatałem już 3,5 tys kilometrów wymieniać już czy jeszcze poczekać trochę?

Aha i masz może na sprzedaż przewody w oplocie do hebli 3.0 tdi? Najlepiej w kolorze czerwonym :) ?

Jak tak to kiedy mogę dzwonić dogrywać temat?

Dzwon kiedy chcesz

oplot jest

Opublikowano

Temat innego pokroju - standardowa dojazdówka z 2.0tfsi wejdzie na zestaw 345-330?

Opublikowano

Wrażenia mega. Od samego początku hamowało lepiej a tak po 1,5tys kilometrów sie zrobiły 100% żylety zwłaszcza przy hamowaniu z dużych prędkości. Przy małych prędkosciach np. wjeżdzając do miasta i hamując z przykładowych 90 do 60 czy mniej delikatnie dotykam pedalu żeby płynnie powoli zwolnić a wydaje mi sie że wskazówka prędkości i tak dośc szybko opada :decayed:

Także ja sie zastanawiałem bo kasa itp, ale jak bym drugi raz miał zmieniać to bez wahania :wink:

Super ja już mam praktycznie wszystko co potrzeba do swapa, być może w najbliższy weekend uda się zmienić :dance: napiszę jak to u mnie się będzie sprawować :)

Opublikowano

jak już założysz to pojeździj troche i potem sie pochwal, ja sie wszystkim znajomym chyba pochwaliłem maks 2 tygodnie po zmianie a teraz jak czasem jadą ze mną to sami mówiea ze nie te hamulce, na początku sie podniecałem że fajne ale dopiero jak sie dotarły to jest ogień :thumbup1:

Opublikowano

Witam Panów ! :) Posiadam a4 b6 1.9 tdi i chce zrobic też swape z serii na zestaw 312/288. I mam do was kilka pytań :)

Jak juz poczytałem stalówka 16 odpada, wiec jakie parametry felga by musiała miec żeby wszedł pod nią taki zestaw ?

Co mi jest potrzebne do swape ? Klocki, tarcze, osłony, jarzma ? Zaciski też ?

Zaciski do a4 b6 muszą być ori audi ? czy np też pasują z stajni VW ? Albo innej marki p&p ?

I jakie polecacie mi tarzce i klocki ? Takie dobre pożadne ! Bo te co teraz mam seria to katastrofa.... wciagu roku 2 raz byłem szlifowac tarcze.... ;/

Z góry Dziękuje Panowie za odp. Po swape napewno się pochwale wrażeniami ! :)

Edytowane przez tipmaniak

Opublikowano

jak odpada 16 ?

Opublikowano

Czytałem że pod stalowa felge nie wchodzi taki zestaw tylko pod 16 ale aluminium

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

312/269 weszlo mi nawet na stalowke 16 z et50... co do 288 na tyl niech to ktos potwierdzi

Opublikowano

Aha, może być, dlatego pytam, musze iść spr jakie parametry mają te moje stalowki, bo na lot mam ori 17 s-linie wiec problemu nie będzie żadnego

Opublikowano

Pod stalowke wchodzi tarcza 320mm, ale nie pod każdą.

Opublikowano

Aha, mniejsza o te felgi ;D jak założę to wezne jedna moja stalowke i przymierze ;) A co do reszty moich pyta Panowie ?;)

Opublikowano

Zaciski tylko z audi

klocki Ferodo tarcze OZ

Opublikowano

Up to musze zakupic zaciski+ jarzma + osłony ? Czytałem tez ze zaciski, jarzma i tarcze mogą być pod 288 a wejdą tarcze 312 ?

Opublikowano

Oslony wystarcza do 320mm

Opublikowano

Aha czyli zaciski i jarzma mogą być z 288 a tylko tarcza inna ? Dobrze rozumiem ?;) Co do tarcz to jakieś konkretne polecasz ? Całe czy wentylowane ?

Opublikowano

Oslony wystarcza do 320mm

Cycu... Ciebie w bukowinie oczekiwalem.... sie nie doczekalem...

Ale jak polece na pomorze znajde Cie.... i uchleje abstynenta ...[emoji1]