Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to może i ja zapytam :)

czy serwo z pompą od s4 99r podjedzie do mojego AJL 98r ?:)

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

podejdzie, tylko bedziesz musial skrocic pret gwintowany na ta nakretke z kulka pod pedal hamulca bo jest przy dluga i jak zmontujesz wszystko na gotowo pedal hamulca bedzie 10-15 cm wystawal wzgledem pedalu sprzegla

mam u siebie pompe i serwo z polifta

Opublikowano

podejdzie, tylko bedziesz musial skrocic pret gwintowany na ta nakretke z kulka pod pedal hamulca bo jest przy dluga i jak zmontujesz wszystko na gotowo pedal hamulca bedzie 10-15 cm wystawal wzgledem pedalu sprzegla

mam u siebie pompe i serwo z polifta

a s4 przed liftem ? nie trzeba przerabiać ?

Opublikowano

przedlift s4 miala to samo co polifty

Opublikowano

Witam

Można stwierdzić czy w 2.0tdi 143 km są tarcze 320 czy musze mierzyć?

Opublikowano

raczej na bank seryjnie nie bylo, tym bardziej w ośce

Opublikowano

320/288 trafiały seryjnie do B7 z silnikami benz. 2.0T i 3.2FSI oraz do diesli V6 2.7 i 3.0TDI

Zmierz grubość przedniej tarczy i będziesz wiedział czy masz 320-tki, muszą mieć 30mm (-2mm dop. zużycia) :hi:

Opublikowano

Przecież wystarczy zerknąć na to jak wygląda przedni zacisk. Jest sporo tutaj fotek zacisku 320mm.

Opublikowano

Witam

Można stwierdzić czy w 2.0tdi 143 km są tarcze 320 czy musze mierzyć?

mało prawdopodobne aby byly 312-tki
Opublikowano

Panowie pomóżcie bo nie mogę znaleźć sprężyn klocków do 320 :/. Chcą VIN odemnie a ja im mówię, że do 320 a oni dalej swoje.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sprężyny (druty) czy blachy ?

Mam jedno i drugie

Edytowane przez Dev

Opublikowano

A ma ktoś do sprzedania jarzma pod 320 przód oraz tył chyba 250 albo 255 bo z tego co się orientuje to wystarczy jarzma wymienić

Opublikowano

Jak juz to 312/255 ;)

Opublikowano

A ma ktoś do sprzedania jarzma pod 320 przód oraz tył chyba 250 albo 255 bo z tego co się orientuje to wystarczy jarzma wymienić

Pod 320 są całkiem inne zaciski, wiedział bys gdybyś choc kilka stron tematu przerzucił, jarzma z przodu możesz wymienić miedzy 288/312 i 321/345 to tyle co da się jarzmami uzyskać

Opublikowano

Panowie pomóżcie bo nie mogę znaleźć sprężyn klocków do 320 :/. Chcą VIN odemnie a ja im mówię, że do 320 a oni dalej swoje.

Leniom śmierdzącym w tym serwisie nie chciało się szukać, a to praktycznie samo wyskakuje :facepalm:

4F0615269 - sprężyna z małą blaszką bez logo S4 75zł/szt.

8E0615269 - sprężyna z dużą blaszką z nadrukiem S4 220zł/szt.

:hi:

Mam cały komplet do sprzedania 312/255, więc jak coś z niego potrzebujesz to pisz na PW :hi:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

~700zł kosztują nowe tarcze+klocki (podstawowe Zimmermanny i Ferodo) do tego zestawu a osłony w ASO stoją po 110zł/szt (trudno dorwać same używki), więc jak elementy cierne są faktycznie w co najmniej dobrym stanie to jest to bardzo dobra cena.

Dokupisz nowe gumki (~50zł), wypiaskujesz + pomalujesz proszkowo (~70-100zł) i hamulce będą jak nowe :)

Opublikowano

Przednie tarcze co najwyżej na siłowni jeszcze posłużą :facepalm:

Klocki + tarcze na tył kosztują ~450zł , jarzma 150zł/szt (nowe), największy problem jest z zaciskami, bo nikt tych od S4 praktycznie nie sprzedaje osobno. Pasują na szczęście te od Transportera T5, ale mają mniejszy o 2mm tłoczek (41mm) i trzeba pokombinować z mocowaniem linek ręcznego i przewodami hamulcowymi.

Opublikowano

Aha w takim razie wezme te z pierwszego linku na sam przód, a na tył będę szukał. Dzieki za info