Opublikowano 4 Stycznia 20188 l Próbował ktoś montować tylne hamulce z s6 C5 269mm wentylowane? Przymierzam się do montażu takich ale nie wiem czy podejdą jazma i tak dalej.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Proszę uzasadnij swoją wypowiedź gdyż jest mi bardzo potrzebna. Przecież jest wentylowana co przekłada się na ogromny stosunek odprowadzenia ciepła względem pełnej tarczy. Większy klocek. Czy szkopuł tkwi w zacisku. Chociaż tłoczek również jest większy niż w pełnych i mniejszych tarczach
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 7 godzin temu, Arturoo napisał: Podejdą ... ale to nie hamuje. Hehe teray tyl musi byc min 330 by to hamowalo Tak na serio to wole 269 na wentylu a jezeli 288 na litej. Paolo poszukaj tematu bo jest watek o swapie tylu na 280 z s8d2
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Proszę uzasadnij swoją wypowiedź gdyż jest mi bardzo potrzebna. Przecież jest wentylowana co przekłada się na ogromny stosunek odprowadzenia ciepła względem pełnej tarczy. Większy klocek. Czy szkopuł tkwi w zacisku. Chociaż tłoczek również jest większy niż w pełnych i mniejszych tarczachUzasadnić ?Podchodzi zestaw do b5 na tarczy 269 a8d2 fl, klocku z s4 b5 ,dystansie 1,5mm pod jarzmo. Jak uzasadnić , że nie hamuje - no nie hamuje ... takie odczucia miałem dlatego się pozbyłem i założyłem inne.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Godzinę temu, Paolo1988 napisał: Większy klocek. Klocek wcale nie jest większy jedynie tłoczek ma 43mm
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Godzinę temu, Paolo1988 napisał: Proszę uzasadnij swoją wypowiedź gdyż jest mi bardzo potrzebna. Przecież jest wentylowana co przekłada się na ogromny stosunek odprowadzenia ciepła względem pełnej tarczy. Większy klocek. Czy szkopuł tkwi w zacisku. Chociaż tłoczek również jest większy niż w pełnych i mniejszych tarczach 269/22do serii to i tak spore wzmocnienie tyłu nie będzie to odczuwalne w jakiś spektakularny sposób ale podniesie prog bezpieczeństwa
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l No dobrze ... trzeba poprzeć Dev’a .... bo coś tam lepsze było to hamowanie ....nomen omen Dev dyktował co z czego dobrać i z czym składać .Może ja po prostu spodziewałem się większego wow i dlatego oceniłem ten zestaw z perspektywy czasu tak słabo ... biję się w pierś .Ale to na prawdę nie hamuje .
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Seria przod w a4 to porazka jest a tyl w b5/6 to zenada. Artur to czym zamieniles ten nie efektowny hebel??
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 300 [emoji6]na gratach z s b6/7 To jakoś specjalnie też tyłka nie urywa Ale siemianek zawsze powtarzał ... przód robi robotę [emoji106]... i nie sposób się nie zgodzić.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Zawsze mozesz zaatakowac 330 jak sie elementy pokoncza Przod to minimum 320 w b5. Sam chce cos z tylem zrobic ale sie boje ze 17 na zime nie zaloze...
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Zawsze mozesz zaatakowac 330 jak sie elementy pokoncza:kox: Przod to minimum 320 w b5. Sam chce cos z tylem zrobic ale sie boje ze 17 na zime nie zaloze... 1 ) za drogo , bez sensu do tych koni 2 ) przód sobie radzi na razie 3 ) 17 lekko wchodzi na 300
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 24 minuty temu, Arturoo napisał: 1 ) za drogo , bez sensu do tych koni 2 ) przód sobie radzi na razie 3 ) 17 lekko wchodzi na 300 Tyl wejdzie na 17 przy 300zas jak sprawa ma sie przy 330... Zestaw na tyl Ciebie nie wyniuslby duzo bo tylko chyna musisz kupic tarcze klocki i zaciska z busa. Mi na razie styka to co mam ale z czasem moze,wizualnie 280z tylu to jednak malo jest..
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 44 minuty temu, wesz82 napisał: Tyl wejdzie na 17 przy 300zas jak sprawa ma sie przy 330... 330 też wejdzie, ale nie w każdą. Tam zasadniczo przeszkadza tylko sprężyna, trza dać od zacisku pod 288 i jest Oki.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 22 minuty temu, staniek napisał: 330 też wejdzie, ale nie w każdą. Tam zasadniczo przeszkadza tylko sprężyna, trza dać od zacisku pod 288 i jest Oki. Trzeba by zrobic adapter i wrzucic to do przymiarki. Zawsze mozna dac dystansa.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 324mm przy 17"7,5Jet43 + dystans 20mm. Jakiś cm sprężyny przeszkadza by weszło bez dystansu. Edytowane 5 Stycznia 20188 l przez afroo.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l U mnie na avusach 2 sprężynka lekko cykała o odważnik ale dało się jechać, aczkolwiek dystans wsadziłem dla spokoju
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Zestaw na tyl Ciebie nie wyniuslby duzo bo tylko chyna musisz kupic tarcze klocki i zaciska z busa. Na moje potrzeby mi styknie to co jest
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Afroo why 324? Tomek maczal w tym paluchy? Arturo wiem ze to styka tymbardziej ze siedzi w tym duzy klocek.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l 5 minut temu, wesz82 napisał: Afroo why 324? Tomek maczal w tym paluchy? jarzmo jest od 330mm ale uszy w zwrotnicy są krótko, wychodzi 324 i trzeba toczyc tarcze po srednicy w eSce (B6/7) wychodzi 328mm ot taka niedoróbka w ośce (B5) mozesz zrobic jak chcesz bo ogarniesz to na adapterze i zrobisz nawet 356mm