Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, bo one gorzej hamuja od tych z b7?

A te ori z b7 zmieszcza sie pod te felgi bez frezowania?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, bartez90 napisał:

Chcialem do tego kupic tarcze Zimmermanna i klocki Ferodo. Powinny byc dobre? Tarcze brac zwykle czy warto doplacac do perforowanych?

Opublikowano

Ok, patrzylem ten temat, firmy juz mam obczajone i biore gladkie tarcze zimmermann i klocki ferodo.

A co do pozostalej czesci mojego pytania odnosnie zaciskow. Czy ori b7 faktycznie lepiej hamuje i wejdzie bez frezowania pod moja felge?

Opublikowano
11 minut temu, bartez90 napisał:

Ok, patrzylem ten temat, firmy juz mam obczajone i biore gladkie tarcze zimmermann i klocki ferodo.

A co do pozostalej czesci mojego pytania odnosnie zaciskow. Czy ori b7 faktycznie lepiej hamuje i wejdzie bez frezowania pod moja felge?

inny jest klocek

W B7 zacisk ustalany względem jarzma jest na blaszkę a tutaj jest na drut który trzeba wymieniać za każdym razem

zaciski z B7 wchodzą pod biedronke

Opublikowano

Czyli taki zacisk ori z b7 będzie lepszy i zmieści się pod moją felge bez problemu i bez frezowania?

1.jpeg

Opublikowano

No to spoko jak wejda, chcialem sie tylko upewnic zeby nie wydac kasy niepotrzebnie.

Opublikowano

ja zawsze frezuje te zaciski z B7

mniejsza masa i wygląd ciekawszy :wink:

Opublikowano

A jeszcze ostatnie pytanie:

Przy swapie z 312 na 320 osłony zostają te same, nie trzeba zmieniać?

A przewody też mogą zostać?

Edytowane przez bartez90

Opublikowano
7 godzin temu, bartez90 napisał:

A jeszcze ostatnie pytanie:

Przy swapie z 312 na 320 osłony zostają te same, nie trzeba zmieniać?

A przewody też mogą zostać?

wszystko zostaje ale przewody elastyczne daj nowe

Opublikowano

Dzieki wielkie, to zostawiam oslony te same.

A przewody elastyczne textara czy ate moga byc? Wszystko jedno jaka firma?

Opublikowano

jedne jak i drugie ok

Opublikowano
2 godziny temu, bartez90 napisał:

A przewody elastyczne textara czy ate moga byc? Wszystko jedno jaka firma?

Nowe

Opublikowano

Pchać się w zaciski 320/288mm czy od razu 345/300mm?  Zaciski i tak pewnie dałbym do pomalowania w jakiś szary/czerń, więc nie wiem czy warto przepłacać :eusathink:

Opublikowano
1 godzinę temu, niwet napisał:

Pchać się w zaciski 320/288mm czy od razu 345/300mm?  Zaciski i tak pewnie dałbym do pomalowania w jakiś szary/czerń, więc nie wiem czy warto przepłacać :eusathink:

Wszystkie rozwiązania powinno dobierać się do potrzeb, a nie napisałeś o nich ani słowa... Jeśli zależy Ci na wyglądzie to na pewno większe hamulce w większych felgach będą wyglądały bardziej imponującą, ale jeżdżąc po mieście ich nie wykorzystasz...

Opublikowano
6 minut temu, daniok napisał:

Wszystkie rozwiązania powinno dobierać się do potrzeb, a nie napisałeś o nich ani słowa... Jeśli zależy Ci na wyglądzie to na pewno większe hamulce w większych felgach będą wyglądały bardziej imponującą, ale jeżdżąc po mieście ich nie wykorzystasz...

Wybacz, wiadomo że głównie o wygląd mi chodzi, tylko że nie chcę odznaczających się zacisków co oznacza że i tak mało będzie je widać. Dlatego też nie wiem czy warto będzie przepłacać bo 320mm można połowę tańszym kosztem kupić... ba jak nie więcej :P  na allegro same przednie zaciski 345mm to drożej niż komplet 320, a gdzie 300mm na tył?  A nie wiem czy różnica w wielkośći jest aż tak "przytłaczająca" między 320 a 345

Samochód w przyszłości planuję zrobić na ok 250km, a że jako powoli kończą mi się klocki to się rozglądam już :)

Edytowane przez niwet

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, niwet napisał:

Wybacz, wiadomo że głównie o wygląd mi chodzi, tylko że nie chcę odznaczających się zacisków co oznacza że i tak mało będzie je widać. Dlatego też nie wiem czy warto będzie przepłacać bo 320mm można połowę tańszym kosztem kupić... ba jak nie więcej :P  na allegro same przednie zaciski 345mm to drożej niż komplet 320, a gdzie 300mm na tył?  A nie wiem czy różnica w wielkośći jest aż tak "przytłaczająca" między 320 a 345

Samochód w przyszłości planuję zrobić na ok 250km, a że jako powoli kończą mi się klocki to się rozglądam już :)

A zadając kolejne takie same pytanie spojrzałeś na pierwszy wpisz w tym temacie? 

Opublikowano
7 minut temu, H4mm3R napisał:

A zadając kolejne takie same pytanie spojrzałeś na pierwszy wpisz w tym temacie? 

Widziałem zdjęcia, ale na foto zawsze inaczej :/ 

Opublikowano
W dniu 24.12.2017 o 00:28, Dev napisał:

Na pewno mam 288 a 300mm z S4 będą po świętach albo po nowym roku.

Można do Ciebie jakiś kontakt? Zdecydowałem się mimo wszystko na heble od S4, więc będę potrzebował na tył :) 

Opublikowano
40 minut temu, niwet napisał:

Można do Ciebie jakiś kontakt? Zdecydowałem się mimo wszystko na heble od S4, więc będę potrzebował na tył :) 

był.jeden zestaw zaraz po świętach ale już poszedł do obróbki a niebawem do montażu 

zadzwoń jutro, nr masz poniżej, coś wymyslimy