greg2505 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 16 godzin temu, majten8 napisał(a): Dostanę gdzieś tutaj zdjęcie jak hamulce przód 320 i tył 300 siedzą w ori biedronkach audi? 7Jx16, et43. Mam w planach taki upgrade robić razem z tjuningami mocowymi, ale pomimo tysiąca wpisów że wjedzie w 16stki, to chcę to zobaczyć na zdjęciu, żeby potem nie było skrobania się po głowie. I jest tutaj ktoś od kogo bym dorwał komplety 320 i 300? Bez tarcz i klocków, te będą wlatywały rotingery rt/mikody gt i quaro silver ceramic Przód 320 na tyle mam 288 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosik25 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 16 godzin temu, majten8 napisał(a): Dostanę gdzieś tutaj zdjęcie jak hamulce przód 320 i tył 300 siedzą w ori biedronkach audi? 7Jx16, et43. Mam w planach taki upgrade robić razem z tjuningami mocowymi, ale pomimo tysiąca wpisów że wjedzie w 16stki, to chcę to zobaczyć na zdjęciu, żeby potem nie było skrobania się po głowie. I jest tutaj ktoś od kogo bym dorwał komplety 320 i 300? Bez tarcz i klocków, te będą wlatywały rotingery rt/mikody gt i quaro silver ceramic Wchodzi nawet stalowa 16tka na dystansie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majten8 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 3 godziny temu, greg2505 napisał(a): Przód 320 na tyle mam 288 Dałbyś zdjęcie bardziej na prosto? W sensie ile jest miejsca między zaciskiem a felgą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja Godzinę temu, majten8 napisał(a): Dałbyś zdjęcie bardziej na prosto? W sensie ile jest miejsca między zaciskiem a felgą Nie mam innych zdjęć na tych felgach ,ale na tym foto widać na dole zacisku ok 1cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majten8 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja Godzinę temu, greg2505 napisał(a): Nie mam innych zdjęć na tych felgach ,ale na tym foto widać na dole zacisku ok 1cm Z ciężarkami nie ma problemu jak są zamontowane w tych "kanałach"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2 godziny temu, majten8 napisał(a): Z ciężarkami nie ma problemu jak są zamontowane w tych "kanałach"? Jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Cześć, Panowie pewnie gdzieś już jest odpowiedź na moje pytanie ale 637 stron przeglądać to trochę przegięcie. Seryjne S4 b7 345mm,/300mm jest sens zmieniać na coś innego? Felga 18x8 Et43, samochód nie będzie używany wyczynowo. Może jakiś 4/6 tłok na przód? 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afroo. Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 8 godzin temu, monthrey12 napisał(a): Cześć, Panowie pewnie gdzieś już jest odpowiedź na moje pytanie ale 637 stron przeglądać to trochę przegięcie. Seryjne S4 b7 345mm,/300mm jest sens zmieniać na coś innego? Felga 18x8 Et43, samochód nie będzie używany wyczynowo. Może jakiś 4/6 tłok na przód? 😁 Przód Porsche Macan czterotłok pod ten sam wymiar tarczy, a tył to już tylko 324mm więc bez sensu jeśli masz 300mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 3 godziny temu, afroo. napisał(a): Przód Porsche Macan czterotłok pod ten sam wymiar tarczy, a tył to już tylko 324mm więc bez sensu jeśli masz 300mm. Q5 też miało 4tłok pod 320 i 345. Z tyłu możesz zmienić jarzmo od RS4 lub S4 B8 i Twój zacisk pasuje na tarczę 324. Potrzebujesz czegoś mocniejszego czy wyłącznie wyglądu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszSoldier Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 4 godziny temu, afroo. napisał(a): Przód Porsche Macan czterotłok pod ten sam wymiar tarczy Masz jakieś numery oem jak tego konkretnie szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 11 godzin temu, george napisał(a): Q5 też miało 4tłok pod 320 i 345. Z tyłu możesz zmienić jarzmo od RS4 lub S4 B8 i Twój zacisk pasuje na tarczę 324. Potrzebujesz czegoś mocniejszego czy wyłącznie wyglądu? Troszkę mocniejszego. Przede wszystkim ma hamować. Ten 4łok brzmi rozsądnie, tył do zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 16 godzin temu, george napisał(a): Q5 też miało 4tłok pod 320 i 345. Z tyłu możesz zmienić jarzmo od RS4 lub S4 B8 i Twój zacisk pasuje na tarczę 324. Potrzebujesz czegoś mocniejszego czy wyłącznie wyglądu? I co mu kit wciskasz? jarzma od B8 mają inny rozstaw śrub. Pod 324mm jarzmo ma być od RS6 C5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majten8 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca W dniu 5.06.2024 o 09:22, monthrey12 napisał(a): Cześć, Panowie pewnie gdzieś już jest odpowiedź na moje pytanie ale 637 stron przeglądać to trochę przegięcie. Seryjne S4 b7 345mm,/300mm jest sens zmieniać na coś innego? Felga 18x8 Et43, samochód nie będzie używany wyczynowo. Może jakiś 4/6 tłok na przód? 😁 Co do 4 tłoka na przód, to 320mm od Q5 podejdzie, pisz do DZB, znają temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 7 Czerwca Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 12 godzin temu, majten8 napisał(a): Co do 4 tłoka na przód, to 320mm od Q5 podejdzie, pisz do DZB, znają temat Ale jak podejdzie? Zacisk z q5 320 będzie pasował do tarczy 345, która mam aktualnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 7 Czerwca Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 20 godzin temu, Wandej napisał(a): I co mu kit wciskasz? jarzma od B8 mają inny rozstaw śrub. Pod 324mm jarzmo ma być od RS6 C5 Cześć, masz może numer takiego jarzma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 8 Czerwca Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca W dniu 6.06.2024 o 13:57, Wandej napisał(a): I co mu kit wciskasz? jarzma od B8 mają inny rozstaw śrub. Pod 324mm jarzmo ma być od RS6 C5 Racja, myślałem o A6 C6, a napisałem o B8. Z B8 tarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monti Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca W dniu 8.06.2024 o 20:36, george napisał(a): Racja, myślałem o A6 C6, a napisałem o B8. Z B8 tarcza. Dobra to może masz numer takiego jarzma, które pasuje do zacisku s4 na tył i numer tarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 4 godziny temu, monthrey12 napisał(a): Dobra to może masz numer takiego jarzma, które pasuje do zacisku s4 na tył i numer tarczy? @Wandej lub @Dev ogarną Ci takie sety, tak samo z przodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orionek65 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Panowie mam aktualnie z przodu hebel 320mm ale zrobiło się ciasno na aktualnych felgach i musiałem założyć dystans 5mm z którego chciałbym jednak zrezygnować a koło musi zostać. Czy jest jakaś ciekawa alternatywa pod tą średnice ewentualnie mały upgrade w rozsądnych pieniądzach który zrobi te 5mm luzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniok Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 40 minut temu, orionek65 napisał(a): Czy jest jakaś ciekawa alternatywa pod tą średnice ewentualnie mały upgrade w rozsądnych pieniądzach który zrobi te 5mm luzu? Frezowanie zacisków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi