Opublikowano 28 Października 201411 l Chyba łatwiej będzie najpierw zapodać hamulce a potem dobrać koło....ah te tjuningi...
Opublikowano 28 Października 201411 l miejsce styku tarczy z piasta musisz dokladnie oczyscic szczotką czołową na szlifierce kątowej tak samo piasty, obróbka na lustro zadnych zgrubien i parchow Chyba łatwiej będzie najpierw zapodać hamulce a potem dobrać koło....ah te tjuningi... Musisz miec jedno i drugie rownoczesnie
Opublikowano 28 Października 201411 l miejsce styku tarczy z piasta musisz dokladnie oczyscic szczotką czołową na szlifierce kątowej tak samo piasty, obróbka na lustro zadnych zgrubien i parchow Chyba łatwiej będzie najpierw zapodać hamulce a potem dobrać koło....ah te tjuningi... Musisz miec jedno i drugie rownoczesnie Wszystko już przygotowane. Cały dzień dzisiaj z tym walczyłem właśnie. Najważniejsze że mogę odpowietrzyć zaciski potem zwykłą metodą. Jeszcze jedno pytanie odpowietrzać przy odpalonym samochodzie czy przy zgaszonym z zapłonem lub bez.
Opublikowano 28 Października 201411 l Tyl odpowietrzysz bez VAGa. tłoczki muszą być wysuniete z 1cm odkrecasz całkowicie odpowietrznik i czekasz az pokaże się płyn. Kilka razy musisz potrzasnac zaciskiem aby powietrze wyszło z zacisku. potem odpowietrznik potem wcisniecie tłoczka i robisz drugą stronę Edytowane 28 Października 201411 l przez Dev
Opublikowano 28 Października 201411 l Teraz leżą gotowe do montażu to tłoczki są wciśniete maksymalnie jak się dało wcisnąć. To jak je wyciągnąć na zewnątrz?
Opublikowano 28 Października 201411 l Zalozyc na auto i delikatnie nacisnac hamulec. Tloczki się wysuną
Opublikowano 28 Października 201411 l Okey. A potem jak je wcisnąć? Bo tam są takie że wciskamy i kręcimy chyba
Opublikowano 28 Października 201411 l No to idealnie. Wejdzie tłoczek przy zakręconym odpowietrzniku czy troszkę go poluzować?
Opublikowano 28 Października 201411 l Przy wymianie klocków w starej audi zawsze odkręciłem troszkę i wchodził lepiej tłoczek. Ta procedura odpowietrza całkowicie tylne zaciski? Na sam koniec skręcić i vcdsem zamknąć zaciski?
Opublikowano 29 Października 201411 l przednie zaciski z jarzmami i klockami po małej przeróbce przewodów hamulcowych
Opublikowano 29 Października 201411 l przednie zaciski z jarzmami i klockami po małej przeróbce przewodów hamulcowych tarcze nie podejdą? to jaką średnicę tarcz do tego dokupić jak coś?
Opublikowano 29 Października 201411 l przednie zaciski z jarzmami i klockami po małej przeróbce przewodów hamulcowych Dev dzięki za cenne wskazówki przy swapie hamulcy. Swap w 100% udany teraz tylko dotrzeć ładnie klocki i tarcze i będzie malina.
Opublikowano 29 Października 201411 l Co da sie wcisnąć pod taką felgę 16" ? Edytowane 29 Października 201411 l przez wampir
Opublikowano 30 Października 201411 l Dev a czy hamulce od A4 B8 2012r 3.0TDI podejdą do A4 B6 ? Podejdzie zacisk klocki i przewody, tarcze musisz mieć od B6/B7. Sam mam taką opcję na przodzie tylko 320.
Opublikowano 30 Października 201411 l Wampir patrz w moim temacie. Wysłane z mojego GT-I9070 Edytowane 30 Października 201411 l przez feniks