Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż Blow Off'a do 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silnik benzynowy nie posiada DV

silnik diesla chciales chyba napisac :rolleyes:

Jak wyżej Mosss :naughty::wink4:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

A mozna naprzklad zamontowac blow off-a do 1.8T np. od mocniejszego silnika benzynowego albo 2.5 tdi ?? czy one dzialaja na takiej samej zasadzie ??

napiszę jeszcze raz , 1.8T nie ma blow off`a , tam jest Dump Valve możesz zamontować DV od Audi TT225 kosztuje ok 100 zł w ASO , efekt super , silnik benzynowy nie posiada DV

Pol roku po czasie ale co tam hehehe....

zainteresowala mnie twoja propozycja ...

powiec cos wiecej na ten temat...

czy wystarczy go poprostu zamienic z ori?????

bedzie pasowal bez przeróbek???

czy da cos???

Opublikowano

Tak da Ci, że dłużej wytrzyma...

Opublikowano

aha czyli nic :disgust:

Opublikowano

a ten dv od TT jest glosniejszy od seryjnego...? slychac jakis dzwiek na zewnatrz auta podczas zmiany biegu?

Opublikowano

A sprawdzal ktos wg Etki te zawory...bo w 1.8t obojetnie jaka wersja czy 150 czy 225 KM nr sa te same....

Tylko stare audi S1 i S2 ma inne zawory o ile dobrze kojarze :)

Opublikowano

A sprawdzal ktos wg Etki te zawory...bo w 1.8t obojetnie jaka wersja czy 150 czy 225 KM nr sa te same....

teraz już wszystkie wersje są te same - wzmocnione

ale jeszcze kilka lat temu TT 225KM miała inny niż A4 150KM czy inne passaty itp. i dlatego teraz są te wszystkie historie :wink4:

Opublikowano

teraz już wszystkie wersje są te same - wzmocnione

ale jeszcze kilka lat temu TT 225KM miała inny niż A4 150KM czy inne passaty itp. i dlatego teraz są te wszystkie historie :wink4:

pasuje plug&play?

Opublikowano

pasuje plug&play?

tak jest identyko

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sorki że tyle odświerzam, ale orientuje się ktoś czy w moim silniku jak to ktos podal w linku mozna zalozyc Blow Off na dolocie?? I jeszcze jedno, jest silnik 2,7 BiT czy mozna by było w moim silniku także założyć 2 turbawki?? Słyszałem że mój silnik jest mniej awaryjnym silnikiem niz chociażby 2,8. A przyznam że mimo iz jest to wolno ssak to od 3,5 tys obr idzie ladnie, z racji drugiego stopnia pedalu gazu. Skoro w 1,8T załozyli turbo podnosząc moc o 30Km to jaki bylby przyrost w wiekszym moim silniku zakladając 2 turbiny na kazdy z rzędów cylindrów?? Jaki bylby przyrost mocy, no i jaki koszt?? Czy może jednak pokusić się o kupno 2,7 BiT?? Co się bardziej opłaca i co leprze??

Opublikowano
:wtf: reasumujac chcesz do 2.6 zalozyc blow off'a :shocked:
Opublikowano

Do 2.6 nie ma sensu zakładać zaworu upustowego, bo niby co miałby upuszczać, chyba pare z układu chłodzenia.

2.6 tak samo nie opłaca się uturbiać bo koszta spore, a i tak nie będzie to jeździć tak jak 2.7BiT. Lepiej sprzedać to 2.6 i kupić 2.7BiT.

Opublikowano

1.8T duze turbo wydech 2.75" i takie tam pierdoly- powiem tyle - sapanie + rych wydechu - miod malina

niby tylko 1.8 i malo garow - ale dla mnie bajka :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam moze mi ktos pomoze nie wiem jak zalozyc tego blow offa w swojej audi nie wiem w jakim miejscu mam go zamontowac moze jakas fotke czy maly schemat z gory dziekuje

Opublikowano

witam moze mi ktos pomoze nie wiem jak zalozyc tego blow offa w swojej audi nie wiem w jakim miejscu mam go zamontowac moze jakas fotke czy maly schemat z gory dziekuje

jak zdejmiesz ori DV-ke, dolny otwór BOV-a montujesz na gumowej rurze która idzie od turbiny do intercoolera

drugi przewód gumowy zaslepiasz kołkiem, który powinien być w zestawie

Opublikowano

hej mam prosbe jak bys mogl to bys mi przeslaj jakas fotke lub schemat bo za bardzo nie wiem jak to podlaczy i w zewstawie nie mialem zadnego kolka.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja może trochę inaczej.

Dlaczego stożek + TIP + DV od TT225 ma dawać ładny dźwięk, a już bez stożka nie? Bo nie za bardzo czaję różnicę... Przecież turbina i tak zassie tyle samo powietrza.

Opublikowano

A ja może trochę inaczej.

Dlaczego stożek + TIP + DV od TT225 ma dawać ładny dźwięk, a już bez stożka nie? Bo nie za bardzo czaję różnicę... Przecież turbina i tak zassie tyle samo powietrza.

Na seryjnej puszce i filtrze dzwiek silnika zostanie wygluszony, tak samo jak strzal z dv. Jak sie popatrzysz jak to jest zbudowane to bedziesz wiedzial dlaczeo ;) Natomiast co do zasysanego powietrza to tez nie do konca jest jak mowisz. Na stoszu i sa znacznie mniejsze opory ssania wiec logiczne ze turbina wciagnie wiecej powietrza ...

Opublikowano

Z tym zabudowaniem i wyciszeniem to, mniej więcej sobie to wyobrażam i się zgodzę.

Ale z zasysaniem powietrza już nie bardzo - jak turbina ma pompować te 0,6 to czy to będzie stożek czy ori puszka to zassie tyle samo.

Przy większym turbo i większym doładowaniu się zgodzę, ale przy standardowym sofcie już nie...