Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL TDI] Pęknięty kapturek na świecy żarowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czesc jestem po wymianie swieczek żarowych

nie było tak strasznie

okzaało sie ze po sprawdzeniu swiec na prostowniku tylko jedna sie grzała reszta zimne

az dziw ze palił

tylko jeden kapturek na swiecy platikowy nadpękł jak go sciagałem

czy wogole w dieslu wymienia sie kable do swiec żarowych

czy te peknięcie nie bedzie miało skutków ubocznych

czy lepiej to wymienic

Opublikowano

powiem ci tak u mnie akurat żadna nie grzała i przy -20 odpalał ale lepiej nie mówić jak :decayed:

a wracając do tematu ja też ostatnio wymieniałem i 2 kapturki mi pękły do gołej końcówki co zakładasz na świecę ale żadnych nieporządanych skutków nie ma normalnie pali i nic się nie dzieje . ewentualnie możesz skleić lekko taśmą izolacyjną i będzie git ;]

Opublikowano

aha czyli nie ma sie czym martwić

spoko dzieki za porade

Opublikowano

na upartego mozna wymienic.

ja na szrocie kupilem wiazke 4 szt za 15 zl i z glowy :hi:

Opublikowano

Słyszałem że jak wymieniac to warto znaleść z Golfa TDI tam jest cała taka sztywna listwa i one nie pekają jak te w naszych Audi.

Tylko że szukałem ich i jest tego mało na rynku, może rozchwytywane albo niesmiertelne i dlatego nikt tym nie handluje :decayed:

Opublikowano

Passat b4 TDI też takie ma fajne kapturki. Ostatnio jak czyściłem nastawnik w takowym to widziałem :cool1:

Opublikowano

Passat b4 TDI też takie ma fajne kapturki. Ostatnio jak czyściłem nastawnik w takowym to widziałem :cool1:

dobrze wiedzieć może będzie łatwiej znaleźć :decayed: Ja juz planuję zmienić od ponad roku i zebrac się nie mogę. Mimo popekanych tych fajek pali dobrze dlatego pewnie nie moge sie zebrac za zrobienie tego.

Opublikowano

Trzeba poszukać jeszcze w seatach toledo 1 gen. Tam też było TDI i silnik ułożony poprzecznie.

Opublikowano

czy wogole w dieslu wymienia sie kable do swiec żarowych

czy te peknięcie nie bedzie miało skutków ubocznych

czy lepiej to wymienic

Tak w ASO można kupić nowy kapturek z przewodem który wlutujesz w wiązkę. Jedyny problem to koszt ok 70 zł za szt.

Opublikowano

Potrzebne wam kapturki? Ja mam chyba dwie wiązki silnika walające się po garażu :naughty:

Opublikowano

Słyszałem że jak wymieniac to warto znaleść z Golfa TDI tam jest cała taka sztywna listwa i one nie pekają jak te w naszych Audi.

Tylko że szukałem ich i jest tego mało na rynku, może rozchwytywane albo niesmiertelne i dlatego nikt tym nie handluje :decayed:

listwa tez moze byc tyle ze za kapturki placilem na szrocie 15zo to za listwe krzykneli 80zl :gwizdanie:

a to juz roznica.

a fajki juz nauczylem sie zdejmowac :kox:

Opublikowano

To jest jakaś technika zdejmowania ?? :wink4: Pytam na przyszłość :naughty:

Opublikowano
AI040038.jpg
Opublikowano

listwa tez moze byc tyle ze za kapturki placilem na szrocie 15zo to za listwe krzykneli 80zl :gwizdanie:

a to juz roznica.

nie jestem pewny ale coś ze słyszenia że te listwy sa jakgdyby z takiego kałczuku i one na mrozie nie pękają na mrozie jak te nasze

Opublikowano

To jest jakaś technika zdejmowania ?? :wink4: Pytam na przyszłość :naughty:

po prostu zdejmuje jak silnik jest goracy i delikatnie szczypcami do gory :decayed:

Opublikowano

wam powiem mi pękły bo zdejmowałem je przy -20 stopni właśnie jak mi świece zdechły ,ale mam lepszy może nawet ,trzeba mieć małą butlę gazową i palnik nagrzać kapturek i kombinerkami lekko pociągnąć do góry wyskoczy bez problemów :>