adik1983 Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 witam czesc jestem po wymianie swieczek żarowych nie było tak strasznie okzaało sie ze po sprawdzeniu swiec na prostowniku tylko jedna sie grzała reszta zimne az dziw ze palił tylko jeden kapturek na swiecy platikowy nadpękł jak go sciagałem czy wogole w dieslu wymienia sie kable do swiec żarowych czy te peknięcie nie bedzie miało skutków ubocznych czy lepiej to wymienic
rahzel1512 Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 powiem ci tak u mnie akurat żadna nie grzała i przy -20 odpalał ale lepiej nie mówić jak a wracając do tematu ja też ostatnio wymieniałem i 2 kapturki mi pękły do gołej końcówki co zakładasz na świecę ale żadnych nieporządanych skutków nie ma normalnie pali i nic się nie dzieje . ewentualnie możesz skleić lekko taśmą izolacyjną i będzie git ;]
adik1983 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Opublikowano 13 Lutego 2012 aha czyli nie ma sie czym martwić spoko dzieki za porade
marjon Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 na upartego mozna wymienic. ja na szrocie kupilem wiazke 4 szt za 15 zl i z glowy
pastaldo Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Słyszałem że jak wymieniac to warto znaleść z Golfa TDI tam jest cała taka sztywna listwa i one nie pekają jak te w naszych Audi. Tylko że szukałem ich i jest tego mało na rynku, może rozchwytywane albo niesmiertelne i dlatego nikt tym nie handluje
trepek Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Passat b4 TDI też takie ma fajne kapturki. Ostatnio jak czyściłem nastawnik w takowym to widziałem
pastaldo Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Passat b4 TDI też takie ma fajne kapturki. Ostatnio jak czyściłem nastawnik w takowym to widziałem dobrze wiedzieć może będzie łatwiej znaleźć Ja juz planuję zmienić od ponad roku i zebrac się nie mogę. Mimo popekanych tych fajek pali dobrze dlatego pewnie nie moge sie zebrac za zrobienie tego.
trepek Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Trzeba poszukać jeszcze w seatach toledo 1 gen. Tam też było TDI i silnik ułożony poprzecznie.
rikardo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 czy wogole w dieslu wymienia sie kable do swiec żarowych czy te peknięcie nie bedzie miało skutków ubocznych czy lepiej to wymienic Tak w ASO można kupić nowy kapturek z przewodem który wlutujesz w wiązkę. Jedyny problem to koszt ok 70 zł za szt.
OLIVER Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Tutaj też jest ...ale cena http://moto.allegro.pl/wtyczka-swiecy-zarowej-audi-100-a4-a6-a2-vw-passat-i2117015654.html
trepek Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Potrzebne wam kapturki? Ja mam chyba dwie wiązki silnika walające się po garażu
marjon Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Słyszałem że jak wymieniac to warto znaleść z Golfa TDI tam jest cała taka sztywna listwa i one nie pekają jak te w naszych Audi. Tylko że szukałem ich i jest tego mało na rynku, może rozchwytywane albo niesmiertelne i dlatego nikt tym nie handluje listwa tez moze byc tyle ze za kapturki placilem na szrocie 15zo to za listwe krzykneli 80zl :gwizdanie: a to juz roznica. a fajki juz nauczylem sie zdejmowac
Killer1984 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 a fajki juz nauczylem sie zdejmowac To jest jakaś technika zdejmowania ?? Pytam na przyszłość
pastaldo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Słyszałem że jak wymieniac to warto znaleść z Golfa TDI tam jest cała taka sztywna listwa i one nie pekają jak te w naszych Audi. Tylko że szukałem ich i jest tego mało na rynku, może rozchwytywane albo niesmiertelne i dlatego nikt tym nie handluje listwa tez moze byc tyle ze za kapturki placilem na szrocie 15zo to za listwe krzykneli 80zl :gwizdanie: a to juz roznica. a fajki juz nauczylem sie zdejmowac nie jestem pewny ale coś ze słyszenia że te listwy sa jakgdyby z takiego kałczuku i one na mrozie nie pękają na mrozie jak te nasze
marjon Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 a fajki juz nauczylem sie zdejmowac To jest jakaś technika zdejmowania ?? Pytam na przyszłość po prostu zdejmuje jak silnik jest goracy i delikatnie szczypcami do gory
rahzel1512 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 wam powiem mi pękły bo zdejmowałem je przy -20 stopni właśnie jak mi świece zdechły ,ale mam lepszy może nawet ,trzeba mieć małą butlę gazową i palnik nagrzać kapturek i kombinerkami lekko pociągnąć do góry wyskoczy bez problemów :>
Rekomendowane odpowiedzi