Opublikowano 12 Marca 201115 l Odkopuje temat. Mam pytanie ile może kosztować belka przystosowana do montażu haka ? Bo rozumiem że trzeba ją wymienić na taką z otworami pod hak ? Znalazłem fajnie opisane wszystko ale do A3, na a3club.net: http://www.a3-club.net/forum/showpost.php?p=670061&postcount=4 Może ktoś montował ostatnio hak do A4 B6 avant ? Jak wyglądają koszty ?
Opublikowano 13 Marca 201115 l A po wyjęciu haka z mocowania jest jakieś specjalne miejsce gdzie można go schować żeby nie tłukł się w bagażniku? Mam Audi A4 b5 Avant
Opublikowano 14 Marca 201115 l dołańczam sie do pytania kolegi,jakie sa koszty ori haka,lub haka zwykłego,rozumiem ze jeszcze z pełnym fisem dochodzi zakup modułu do wiazki
Opublikowano 21 Marca 201115 l W B6 oryginalnie montowany był odpinany hak AL-KO i niezależnie od rodzaju FISa był montowany moduł elektroniczny haka. Ten moduł odpowiada za prawidłową dystrybucję prądu do lamp przyczepy oraz do stałego plusa podawanego do przyczepy. Swiatła przyczepy i plus są zasilane z osobnego bezpiecznika, co ma zapobiegać przeciążeniu bezpieczników od świateł samochodu, oraz pozwalać na diagnostykę spalonych żarówek zarówno od samochodu jak i od przyczepy. Cena: Hak ori razem z belką to ok 600-650 PLN na Allegro do tego albo cała instalacja elektryczna haka P&P( zamiennik ) za ok 500 PLN, albo moduł za ok 100-150 i reszta do dorezania samodzielnie. Ja mam u siebie założony ori hak i moduł-zamiennik( robiony w Słowenia, ale współdziała idealnie z ori instalacją auta). Wszystko chodzi bez zarzutu. Jak ktoś chce, to służę schematamiu elektrycznymi i wskazówkami, jak to wszystko zamontować na maila. Dajcie zapytanie na PW i odpowiem. W ASO graty z montażem to ok 3700 PLN..... . Pozdrawiam
Opublikowano 25 Marca 201115 l julo23 chyba mnie źle zrozumiałeś. Hak nie jest malutki tylko duży i raczej nie zmieści się przy kole zapasowym. Tonjie jest hak holowniczy tylko hak to zapinania przyczepki
Opublikowano 27 Marca 201115 l To teraz już jestem w domu. Przypasowałem i faktycznie jest to jego miejsce. W końcu nie będzie się bujał w bagażniku. Dzięki raz jeszcze za pomoc. :>
Opublikowano 19 Listopada 201213 l Witam mam takie pytanie czy trzeba instalować ten moduł czy można podpiąć się pod tylne lampy. Gdzie wpina się tym modułem w jakie miejscebo nigdzie nie umie tego znaleźć na forum.
Opublikowano 19 Listopada 201213 l Musisz mieć moduł haka.Bez niego będziesz miał na fisie błąd żarówek i migacze będą bardzo szybko migać.
Opublikowano 19 Listopada 201213 l tak tylko nie mam rozbudowanego fisu a gdzie ten modół haka sie podpina jest jakaś gotowa instalacja do tego?
Opublikowano 19 Listopada 201213 l Koledzy każdy piszesz że kupuje używke ori bo taniej do tego go nie widać. Ale jest jedno ale nie da sie sprawdzić stanu haka czy jest w porządku, co było nim ciagniete itp. Ja wolę zamontować nowy hak i mieć pewność że jest ok.
Opublikowano 20 Listopada 201213 l Z ciekawości zadzwoniłem dziś do aso. Nowy ori hak do b6 to wydatek ok. 2800zł, do tego montaż (jeżeli nie trzeba przerabiać instalacji elektr.) ok 900zł.
Opublikowano 22 Listopada 201213 l Z ciekawości zadzwoniłem dziś do aso. Nowy ori hak do b6 to wydatek ok. 2800zł, do tego montaż (jeżeli nie trzeba przerabiać instalacji elektr.) ok 900zł. Kolego, w A4 B6 wg zaleceń Audi TRZEBA zakładać moduł sterujący elektryką przyczepy, co to za ASO, co mówi "jeżeli nie trzeba przerabiać instalacji elektr.". Poza tym widać po wycenie montażu, że cię olali. Mniejsza z tym. Ja mam od półtora roku nowy hak szybkodemontowalny wertykalny firmy Autohak Słupsk za 1300 z przesyłką Auto-Hak Spółka Jawna - Produkcja i sprzedaż haków holowniczych do samochodów osobowych i ciężarowych, sprzedaż wysyłkowa na terenie całego kraju, producent zaczepów kulowych oraz kul do haków , nowa markowa wiązka z modułem 500, montaż 400 zł w tym ASO STASZAK - Dealer Volkswagen . Razem 2200 brutto za nowy, świetnej jakości hak z fajną elektryką nie sprawiającą żadnego problemu fisowi i kontroli żarówek, i z porządnym montażem. Wrażenia z użytkowania: demontaż główki haka trwa dwie sekundy, gniazda pół sekundy, WCALE nie widać, ze moje auto hak posiada, montaż główki haka trwa półtorej sekundy, wysunięcie gniazda sekundę a jakość tego rozwiązania widać gołym okiem. Wiązka z modułem wymagała ciągnięcia od tyłu auta do skrzynki bezpieczników i zabudowy modułu i dodatkowej sprzyneczki bezpieczników przyczepy (widziałem, byłem przy aucie w czasie montażu w ASO) , ale oprócz milisekundowej zwłoki w działaniu świateł przyczepy, ma same zalety, no i mam gniazdo 13-pinowe, czyli np. stały plus...
Opublikowano 27 Listopada 201213 l Kolego, w A4 B6 wg zaleceń Audi TRZEBA zakładać moduł sterujący elektryką przyczepy, co to za ASO, co mówi "jeżeli nie trzeba przerabiać instalacji elektr.". Poza tym widać po wycenie montażu, że cię olali. Mniejsza z tym. Ja mam ori hak, a zadzwoniłem z ciekawości
Opublikowano 15 Grudnia 201213 l Panowie, a w jaki sposób zakłada się hak, który jest już zamontowany. Posiadam oryginalny hak, ale chcąc go wcisnąć, on nie chce zaskoczyć. Muszę użyć więcej siły czy należy to zrobić z jakimś obrotem całego haka?
Opublikowano 15 Grudnia 201213 l Z ciekawości zadzwoniłem dziś do aso. Nowy ori hak do b6 to wydatek ok. 2800zł, do tego montaż (jeżeli nie trzeba przerabiać instalacji elektr.) ok 900zł. Kolego, w A4 B6 wg zaleceń Audi TRZEBA zakładać moduł sterujący elektryką przyczepy, co to za ASO, co mówi "jeżeli nie trzeba przerabiać instalacji elektr.". Poza tym widać po wycenie montażu, że cię olali. Mniejsza z tym. Ja mam od półtora roku nowy hak szybkodemontowalny wertykalny firmy Autohak Słupsk za 1300 z przesyłką Auto-Hak Spółka Jawna - Produkcja i sprzedaż haków holowniczych do samochodów osobowych i ciężarowych, sprzedaż wysyłkowa na terenie całego kraju, producent zaczepów kulowych oraz kul do haków , nowa markowa wiązka z modułem 500, montaż 400 zł w tym ASO STASZAK - Dealer Volkswagen . Razem 2200 brutto za nowy, świetnej jakości hak z fajną elektryką nie sprawiającą żadnego problemu fisowi i kontroli żarówek, i z porządnym montażem. Wrażenia z użytkowania: demontaż główki haka trwa dwie sekundy, gniazda pół sekundy, WCALE nie widać, ze moje auto hak posiada, montaż główki haka trwa półtorej sekundy, wysunięcie gniazda sekundę a jakość tego rozwiązania widać gołym okiem. Wiązka z modułem wymagała ciągnięcia od tyłu auta do skrzynki bezpieczników i zabudowy modułu i dodatkowej sprzyneczki bezpieczników przyczepy (widziałem, byłem przy aucie w czasie montażu w ASO) , ale oprócz milisekundowej zwłoki w działaniu świateł przyczepy, ma same zalety, no i mam gniazdo 13-pinowe, czyli np. stały plus... Dzięki kolego. Tego było mi trzeba. A gdzie kupowałeś tą wiązke z modułem ? A tak z ciekawości - jaką przyczepkę można uciągnąć na takim haku ?
Opublikowano 23 Stycznia 201313 l odgrzeję kotleta czy można przełożyć hak z B6 Avant do B7 Avant głównie chodzi mi o to czy moduł będzie pasował i instalacja elektryczna w B7 będzie przygotowania do podłączenia tego modułu? jak również czy nie będzie przeszkód mechanicznych?