Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Audi a2 co to może byc ???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy co to może być jak zapale zony a2 i włączę światła to przy skręcaniu kierownica lekko przygasają swiatła tak samo w kabinie nie wiem o co chodzi :mysli:może ktoś sie już z taką przyczyna spotkał prosze o pomoc silnik jest 1.4 benz :mysli:

Opublikowano

W mojej żonki A2 jest to samo :gwizdanie:

Nie zgłębiałem tematu , ale wydaje mi się że to poprostu wspomaganie elektryczne :kox:

Opublikowano

obstawiam niedomagający alternator :mysli:

sprawdź ładowanie akumulatora miernikiem :naughty:

Opublikowano

hehe problem jest w elektrycznym wspomaganiu tak jak napisali powyżej,w innych modelach przygasające światła drogowe i wnętrza można zaobserwować,naciskając przycisk otwierania elektrycznych szyb ku górze,gdy te są zamknięte-strasznie to prądo-żerne !

Bez obaw-jak strasznie Cię to irytuje to możesz ciutke podgazować,powinno ustać :> :decayed:

Opublikowano

niema co obwiniac alternator. miernik w reke, i sprawdzic napiecia na klemach akumualtora. przy obrotach powyzej 1400 rpm nie ma prawa spasc ponizej 14V.

Opublikowano

w domu mam ibize 1.4 właśnie z wspomaganiem elektrycznym, przy szybkim kręceniou prawo lewo lekko przygasają światła co jest prawie niezauważalne ale jednak, alternator jest ok. Myślę że ten typ tak ma

Opublikowano

Ten typ tak ma, ta elektrohydrauliczna pompa wspomagania jest bardzo prądożerna, sprawdźcie sobie grubość kabla prądowego do niej i jaka jest wartość bezpiecznika :kox:

Na wszelki wypadek sprawdź sobie ładowanie i stan akumulatora, z doświadczenia powiem, że przy dobrym ładowaniu i nowym aku to przygasanie świateł jest prawie niezauważalne i nigdy nie zauważyłem też żeby mi coś w kabinie przygasało.