Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B7

Opublikowano

Wiec moduł 8E0953549Q lub R

Opublikowano

wróc kiera i jasiek jest z c6 ale to i tak moduł musi być 8E0953549Q lub R tak?

Opublikowano

tak tak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy czy do podmianki zwykłej kiery na multifunkcję w b7 trzeba coś dokupić? Moduł mam założony Q bo dokładałem tempomat, a i jeszcze jedno czy obsłuży mi ta kierowniczka dokładanego Concerta (w oryginale mam tylko głośniki z przodu bez suba i wzmacniacza, także fabrycznie ww. concerta na 100% nie było).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, czym sie roznia miedzy soba tasmy 4E0-953-541 A i z koncowka 4E0-953-541 B? ktora ma wyjscie na podgrzewana kierownice?

Opublikowano

przymierzam się do zmiany kierownicy, ale nie musi to być kierownica 3 ramienna. Mam u siebie 4 ramienną z multifunkcją, a chciałbym dołożyć łopatki. Znalazłem taką kierownicę, która jest podobno od a5 - kwestia czy moja poducha do niej podejdzie - czy nie ma jakiś niuansików jak z kierownicami od a3. Czy kable i wtyczki podejdą plug&play czy trzeba coś zmieniać?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

cześć Panowie :wink:

Przejrzałem cały wątek, bo za niedługo i mnie czeka zmiana kierownicy, ale mam jeszcze jedno pytanie do Was, zastanawiam się czy nie bede musiał przerabiać czegoś w samej wiązce, do tej pory miałem concert'a II ale jego miejsce zajął już rns-e i kierownica też zwykła była bez mf, zastanawiam się jak to później będzie z komunikacją między kierownicą a rns-em, czy ori wiązka którą mam w tej chwili ogarnie to wszystko?

Opublikowano

Przejrzałem cały wątek, bo za niedługo i mnie czeka zmiana kierownicy, ale mam jeszcze jedno pytanie do Was, zastanawiam się czy nie bede musiał przerabiać czegoś w samej wiązce, do tej pory miałem concert'a II ale jego miejsce zajął już rns-e i kierownica też zwykła była bez mf, zastanawiam się jak to później będzie z komunikacją między kierownicą a rns-em, czy ori wiązka którą mam w tej chwili ogarnie to wszystko?

zmieniasz na kiere mf z b6 czy b7/b8?

Opublikowano

zmieniasz na kiere mf z b6 czy b7/b8?

moduł mam z b7 a kiere z A6 :wink:

Opublikowano

To ta sama kiera co w a4 4f0 :)

Opublikowano
To ta sama kiera co w a4 4f0 :)

wiem, wiem... tylko teraz nie miałem mf i nie wiem jak wygląda sprawa z ori wiązką jaką mam w tej chwili, czy po podlączeniu kiery będzie łączność z rns-em? :wink: wole zapytać niż rozbebeszyć wszystko a póżniej szukać kabli po aso :decayed:

Opublikowano

Ja dokladalem multi do chorusa i wszystko dziala, podejrzewam ze u ciebie bedzie to samo. ale niech sie experci wypowiedza....

Opublikowano

Witam

Mam problem,,, a mianowicie ktos odciol kable od tiptronica w kierownicy czy moze mi ktos podpowiedziec gdzie ma byc jaki kolor.

Przegladalem zdjcia kierownic ale wtyczka do tasmy jest zawsze zamknieta wiec nie jestem w stanie zobaczyc jaki kolor idzie na ktory pin.

Strzelam ze ma byc masa i plus oraz pewnie CANy ale gdzie jaki ma byc

Komus chyba byly potrzebne piny albo cos wymienil

Moze ktos udzieli pomocy

20131113_193132.jpg

Opublikowano
nie musze przekladac kabli??

Uklad kabli we wtyczce

1-pusty

2-pusty

3-czarny

4-zielony

5-niebieski

6-bialy

7-brazowy

8-zolty

9-fioletowy

10-czerwon

11-pusty

12-pusty

podobny u mnie problem ta sama wtyczka do a4b8 nic nie dziala niestety

ktore piny trzeba przelozyc bo jakos nie moge tego ogarnac

Opublikowano

Witam.

Czy do B7 może być moduł z literką L na końcu (8E0 953 549 L)? Posiadam taki moduł, wszystko zamontowane, ale nie mogę zakodować (kodowanie przyjmuje ale cały czas wywala błąd).

W grupie 16ej - koło kierownicy mam 2 błędy:

01044- sterownik zakodowany nieprawidłowo

01426 - Jednostka obsługi w kole kierownicy (E221)

49-00 Brak komunikacji

Opublikowano
Witam.

Czy do B7 może być moduł z literką L na końcu? Posiadam taki monduł, wszystko zamontowane, ale nie mogę zakodować modułu.

W grupie 16ej - koło kierownicy mam 2 błędy:

01044- sterownik zakodowany nieprawidłowo

01426 - Jednostka obsługi w kole kierownicy (E221)

49-00 Brak komunikacji

To jest Modul do B6 :wink:

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.

Czyli potrzebuję z literką R lub Q na końcu i wszystko powinno bangląć? (kierownica 3-ramienna)

Opublikowano

tak, Q bedzie dzialac, mam nawet taki :)

Opublikowano
nie musze przekladac kabli??

Uklad kabli we wtyczce

1-pusty

2-pusty

3-czarny

4-zielony

5-niebieski

6-bialy

7-brazowy

8-zolty

9-fioletowy