Opublikowano 20 Stycznia 200917 l Autor borys182 Ciężko będzie. Nie miałem nigdy do czynienia z instalacją w A3/S3. Możliwe, że części są dokładnie takie same. W takim razie masz rozpiskę na początku tego poradnika.
Opublikowano 21 Stycznia 200917 l Malik, a czy ta kierownica, którą montowałeś występuje w wersji podgrzewanej?
Opublikowano 22 Stycznia 200917 l Malik, a czy ta kierownica, którą montowałeś występuje w wersji podgrzewanej? niestety podgrzewane sa tylko te 4-ro ramienne
Opublikowano 5 Marca 200917 l Wtam ponownie Kierownice już założyłem od S3 8P. Kupiłem to razem z całą kolumną kierowniczą, taśmą, modułem itp. Taśmy i sterownika nie da się podmienić bo jest to całkowicie inaczej rozwiązane. Muszę dorobić kawałek instalacji i przepuścić przez zwijak (mam już nowy +4 piny). Wyjściowe przewody od modułu posiadam razem z kostkami (ok 50cm). a tak to wygląda: A więc moduł wyglada tak:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...27c2ef7f6.html A tak wygląda wiązka przewodów:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d9385d3e1.html Potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu przewodów, ktore gdzie podłączyć. Żółtą kostkę odrzucilem bo to airbag co mnie nie interesuje. Zostało jeszcze kilka: Dwa najgrupsze 1.Brązowy- masa 2.Czerwony z żółtym paskiem- zasilanie 12V Dwa splecione razem (czyba can L i H) 1.Pomarańczowy z zielonym paskiem 2.Pomarańczowy z brązowym paskiem Tylko ktory to H a który L Dwa splecione razem (wygladają na can L i H co mnie nie pokoi ponieważ 4 przewody can to już za dużo) 1.Pomarańczowy z brązowym paskiem 2.Pomarańczowy z czarnym paskiem Zostały jeszcze dwa cieńkie przewody 1.Czarny z białym paskiem 2.Czerwony z czarnym paskiem Moduł który posiadam orginalnie jest analog więc vag go nie wykrywa. Chciałbym dołożyć drugi wyżej wymieniony moduł i złapać tylko sterowanie multifunkcji kierownicy. Przy takim założeniu jeśli sterowanie rns-e leci po can-ie interesuje mnie tylko zasilanie i magistrala Can Bus. Czy ktoś mi może pomóc wskazać odpowiednie przewody? W nowym Audi przez ten moduł przechodzi wszystko (manetki, multifunkcja, Esp) to chyba dlatego jest troche za dużo kabli. Widziałem już u kogoś tak podłączoną kierownice od nowej S3 z użyciem tego modułu oczywiście po wymianie taśmy na conajmniej 3 piny ekstra, ale wtedy nie śniłem jeszcze o swojej Audi i nie bardzo pamiętam wszystko. Zdaje sobie sprawę że to kombinacja alpejska, ale jak myślicie ma to szanse powodzenia? pozdrawiam
Opublikowano 6 Marca 200917 l ja założyłem od A6 i tez go nie wykrywał wiec tobie radze szukac opowiedniego modułu bo mozesz sobie krzywde zrobić
Opublikowano 6 Marca 200917 l Autor borys182 Kup odpowiedni moduł i taśmę. Trzeba tylko dobrze poszukać i wszystko pasuje plug & play. W takiej konfiguracji jak masz teraz to bałbym się jeździć.
Opublikowano 6 Marca 200917 l borys182 Kup odpowiedni moduł i taśmę. Trzeba tylko dobrze poszukać i wszystko pasuje plug & play. W takiej konfiguracji jak masz teraz to bałbym się jeździć. no włąsnie straszna motanina szukaj na allrgro sie juz pojawiają
Opublikowano 6 Marca 200917 l Tak tylko czy ten dedykowany moduł do mojego modelu poradzi sobie z tymi przyciskami? Są poprostu inne i np w nowej kierze żeby zatwierdzić coś wybrane z listy rns-e naciskamy gałkę do przewijania a w orginalnej kierownicy multifunkcyjnej do modelu s3 8l jest trzeci przycisk. Aha czy ktoś wie jak zmostkować airbag dwunabojowy ponieważ orginalnie jest jeden. Podłączyłem tylko jeden nabój i niby vag nie wykrywa błędu ale życia też mi nie uratuje. Reasumując z tego co piszecie kupić taśmę z multi i moduł do mojego modelu (s3 8l) i założyć kierownice od s3 8p dobrze w kosce poprzepinać i ma chulać tylko czy na bank żeby nie pchać się w koszta. Rozumiem że po numerach z Etki kupować. Moja orginalna kiera wygląda tak jak Twoja Malik. pozdro i dzięki za odpowiedzi
Opublikowano 19 Marca 200917 l a co jezeli chcialbym zalozyc taka kierownice z lopatkami do zmiany biegow ??
Opublikowano 20 Marca 200917 l Autor No jeśli masz automat to wystarczy po montażu zakodować VAGiem jedną cyferkę i będzie na pewno działać. Jeśli nie masz skrzyni automatycznej to będziesz miał tylko ładnie podświetlane łopatki, które nic nie robią. Adamoo od nas ma właśnie taka kierownicę w manualnym 1.9TDI http://www.a4-klub.pl/smf/19_awx_rs4_diesel_edition-t49907.0.html
Opublikowano 3 Kwietnia 200917 l wie ktoś może czy taką kierwonice dało by sie podłączyć do S4 (b5) ale tak żeby te przyciski na kierce sie nie zmarnowały?
Opublikowano 3 Kwietnia 200917 l czy ktoś z Was podmieniał w B7 automat kierownicę ze zwykłej na multi z łopatkami ??
Opublikowano 12 Kwietnia 200917 l czy ktoś z Was podmieniał w B7 automat kierownicę ze zwykłej na multi z łopatkami ?? Podłączam się pod pytanie. Czy coś takiego jest do zrealizowania i czy będzie działało?
Opublikowano 12 Kwietnia 200917 l jesli w b6 jest to mozliwe to mysle ze w b7 tez nie bedzie problemu.
Opublikowano 4 Maja 200917 l A jak wyglada sprawa z poducha. Czy do czteroramiennej i trzyramiennej pasuje ta sama? Czy jak sie ma czteroramienna to takiej samej trzeba szukac.
Opublikowano 4 Maja 200917 l Ok. Dzieki. To jeszcze zeby sie upewnic, zmieniajac ze zwyklej czteroramiennej na czteroramienna z multi poduche bede mogl przelozyc tak? Duzo czesci bede musial jeszcze zakupic aby uruchomic kiere?
Opublikowano 4 Maja 200917 l 4 ramienna no mufu = 4 ramienna mufu części to zależy co masz na pokładzie, musisz porównać to z tym co tu jest tu napisane (choć wielu rzeczy nie będziesz już potrzebował, bo masz B7)