gooralos Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 w concercie nie będzie Ci działała lewa rolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 w concercie nie będzie Ci działała lewa rolka da się przeżyć - w tygodniu zakładam BNS'a ale u niektórych działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgtan Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 czemu miałaby nie działać rolka lewa w concercie?... to od kioery zalezy? czy od czego że nie działa? Mam Concerta + multifunkcje i działają obie rolki... (nie zmieniałme kiery, może dla tego ;-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 czemu miałaby nie działać rolka lewa w concercie?... to od kioery zalezy? czy od czego że nie działa? Mam Concerta + multifunkcje i działają obie rolki... (nie zmieniałme kiery, może dla tego ;-) ) masz Concerta ale i masz B7 prawdopodobnie instalacja trochę się różni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooralos Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 W B6 z kiera od B7 rolka nie działa, w B7 działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgtan Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a ok. kumam, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4_Dominik_WAW Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 A w chorusie będzie działała rolka ? Bo ja już zaczynam się gubić ? Bo jeżeli nie to wymiana kiery traci sens ? Może ktoś się wypowie z jakimi radiami działa mulifunkcja a z jakimi nie? Mówię tutaj o montażu kierownicy z B7 do B6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooralos Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Na pewno w RNS`e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Na pewno w RNS`e ja mam auto z początku produkcji, zastanawiam się czy będzie wszystko działało jak założę BNS bo w Concercie działa tylko głos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooralos Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Na pewno w RNS`e ja mam auto z początku produkcji, zastanawiam się czy będzie wszystko działało jak założę BNS bo w Concercie działa tylko głos Zakładaj RNS`e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Na pewno w RNS`e ja mam auto z początku produkcji, zastanawiam się czy będzie wszystko działało jak założę BNS bo w Concercie działa tylko głos Zakładaj RNS`e jakbym miał zakładać RNSa to musiałbym zmienić licznik aby miał kolorowy fis bo nie lubie czegoś co nie jest dokończone jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek22 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Witam! Właśnie kupiłem sterownik i taśmę z opisu Malika! Chcę zamontować tempomat. W swoim A4 B6 mam kiere trójramienną z funkcją Tiptronic tylko do dziś Tiptronic nie działał bo sterownik miałem z literką F czyli niekompatybilny! Mam pytanie Czy muszę zmienić kiere jak wymieniam sterownik i taśmę? Czy mając w Audi A4 B6 sterownik z A4 B7 o nr: 8E0 953 549 Q, Taśmę z A4 B7 o nr: 4E0 953 541 A będzie Airbag w kierownicy trójramiennej z funkcją Tiptronic od A4 B6 o nr: 8E0 419 091 BA działać??? I czy funkcja Tiptronic wreszcie zacznie działać? Czy też muszę wymienić kiere na A4 B7 aby całość była kompatybilna? [br]Dopisany: 02 Październik 2010, 09:39_________________________________________________Sterownik + taśma + kabel poduszki kupiłem za 209 zł - super sprawa http://allegro.pl/show_item.php?item=1250763967 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbar Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Poduszka powinna działać, bo poduszka jest dopinana bezpośrednio z taśmy na do kabelka, który idzie ze sterownika,(to jest ta mała żółta 4-pinowa wtyczka od tyłu taśmy którą też trzeba wymieńić bo stara nie pasuje do nowej taśmy) tylko musisz się upewnić, że kabelki od poduszki będą podpiete w żółtej wtyczce( w tej w wiązce od poduszki) pod piny, które w tasmie są od poduszki. to muisz posprawdzać miernikiem elektrycznym najlepiej. Co do Tipa, to nie jest pewne, czy tip w kierze B7 wysyła takie same sygnały jak w kierze od B6. A sterownik jest inny. Bedziesz też musiał kupić albo sfabrykować wiązkę poduszki, bo do starej poduchy nie zapasują te dwie wtyczki : pomarańczowa i zielona, a do nowej taśmy nie zapasuje stara wtyczka. Oprócz tego w starej kierownicy przyciski od TIPa ( przynajmniej wg schematu przechodzą przez sterownik w kierownicy ( nie w kolumnie , ale mały dodatkowy układ stanowiący część integralna kierownicy) a w nowej kable idą bezpośrednio do sterownika w kolumnie od łopatek i tu może być zonk, jak chodzi o współpracę starego z nowym. Więc jest kilka tematów, które musisz obadać. Normalnie multifunkcja w starej kierze nie gada ze sterownikami Q i R z B7 i kiera od B7 nie gada ze sterownikiem od B6. To samo może być z Tipem. Ale jak już masz sterownik i taśmę to działaj i powiedz co Ci się udalo. Aha, jak masz TIP to możesz mieć ewentualnie taśme na 12 pinów, więc tego byś nie musiał zmieniać może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek22 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Dzięki Madbar za opis i myśle że będzie lepiej jak kupię jeszcze kiere od B7 lub A6 czy A8 -wtedy na 100% wszystko zadziała bo już to sprawdzone jest! Ta kiera Malikowa jest super ale koszty mnie przerastają! Muszę poszukać coś do 800 zł tyle mogę jeszcze zainwestować.Jak kupię kierę to napisze![br]Dopisany: 02 Październik 2010, 17:02_________________________________________________Kupiłem właśnie kompletną mfu kiere od A6 wraz z poduchą za uwaga 400 zł http://allegro.pl/okazja-kierownica-airbag-audi-a6-multitronic-bcm-i1251755354.html I mam takie pytanie: Czy jest możliwość dołożenia osobno łopatek Tiptronic do kiery nie wyposażonej w takie łopatki fabrycznie? Widziałem na allegro że same łopatki można dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbar Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 I mam takie pytanie: Czy jest możliwość dołożenia osobno łopatek Tiptronic do kiery nie wyposażonej w takie łopatki fabrycznie?.... Nie Co do działania TIPa to trzeba zakodować i to nie tylko w sterowniku kierownicy, ale także w sterowniku skrzyni. Ale to w przypadku, gdybyś miał kierę z fabrycznymi łopatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Szukam rozwiązania na nie działającą lewą rolkę ma ten sam problem auto z 2001 roku, radio Concert, graty zgodne z opisem i lipa działa tylko sterowanie głosem Panowie odgrzeje kotleta miał być BNS niedawno zmieniłem plan, że będzie RNS-E ale wyskoczył mi pewien wydatek i prawdopodobnie narazie nie będę zmieniał radia i teraz pytanie: skoro w B7 lewa rolka działa z Concertem to czy przyczyna może leżeć po stronie radia (że moje jest z 2001 roku a w B7 np. z 2005) ?? jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 shop to numer dealera wsc to numer serwisu tego się nie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZuKeRs Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Czy ktos pomoze. Co potrzebuje aby do skrzyni tiptronic dolozyc tempomat w B7? Kiera jest ori multifunkcja z glosem, bez lopatek i do tego teraz chce dolozyc tylko tempo. Z tego co sie juz dowiedzialem potrzebuje: - manetke tempo <-- niewiem czy razem musze kupic set, czy moze tasma niema nic do tempo - czujnik pod pedal hamulca ktory bedzie wylaczal tempo jak tylko nacisnie sie hamulec W ramach info modul mam z literka Q. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Czy ktos pomoze. Co potrzebuje aby do skrzyni tiptronic dolozyc tempomat w B7? Kiera jest ori multifunkcja z glosem, bez lopatek i do tego teraz chce dolozyc tylko tempo. Z tego co sie juz dowiedzialem potrzebuje: - manetke tempo <-- niewiem czy razem musze kupic set, czy moze tasma niema nic do tempo - czujnik pod pedal hamulca ktory bedzie wylaczal tempo jak tylko nacisnie sie hamulec W ramach info modul mam z literka Q. tylko manetkę bo czujnik raczej powinien być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek22 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Antonio jak navi przekodować do kiery z multifunkcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi