cacek89 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 tego jeszcze nie bylo... mam repliki od S5 no i mam problem, tzn moge miec jak bede potrzebowal zdjac kolo np po przebiciu. rozchodzi sie o takie dekielki http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/52/52/89/2152528914 jak te dziadu zdjac zeby dostac sie do srub? Siedza bardzo mocno i boje sie ze je polame przy podwazeniu? Niby jest ta mala dziurka ale jest jakas sciagaczka do tego czy cos? Zdejmowal juz ktos to?
mar_92 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 myślę ze wystarczy zrobić haczyk z drutu,na środku jest dziura i tam wkładasz ten haczyk i wyciągasz
huberts Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 W oryginalnych zestawach Audi, znajduje się zawinięty drut z haczykiem + plastikowa tulejka wkładasz, zapierasz, ciągniesz i wszystko gra
audam4 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Dokładnie jak kolega wcześniej napisał, w zestawie: lewarka, śruby itp. powinien być haczyk ala spinacz. A jak nie posiadasz to rękodzieło lub grubszy spinacz biurowy myślę że również pomoże
cacek89 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Opublikowano 2 Marca 2012 myślę ze wystarczy zrobić haczyk z drutu,na środku jest dziura i tam wkładasz ten haczyk i wyciągasz dobra mysl! musze cos takiego dorobic, bo pewnie kupic sie tego nie kupi, kurde tylko skad wziasc taki cienki a zarazem mocny drut? huberts masz moze tego zdjecie?
danielo Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Dobra myśl,proste jak drut, a najlepiej poszukać w zestawie awaryjnym takiego specyficznego drucika.
cacek89 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Opublikowano 2 Marca 2012 spinacz biurowy nawet jakis wielki bedzie za miekki na to, te dekielki siedza baardzo sztywno, ale dobry patent bedzie ze szprycha rowerowa, fajnie by bylo jakby ktorys z kolegow posiadajacy takie cudo wrzucil zdjecie
chriss Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Ja zrobiłem taki haczyk ze stalowego drutu (chyba szprycha motocyklowa ) i zdaje egzamin celująco
dekiel 13 Opublikowano 25 Listopada 2019 Opublikowano 25 Listopada 2019 32 minuty temu, rafalpe napisał: no dobrze, jak dekielek ma dziurkę to jego zdjęcie jest bezproblemowe. natomiast jak zdjąć dekielki okrągłe, które nie mają otworków? w ogóle da się czy trzeba ściągać koła? mam na myśli oryginalne okrągłe dekielki Lepiej ściągnąć i zdjąć bezproblemowo niż modzić z cienkim płaskim śrubokrętem. Przy zdjętych kołach dekielek wypychasz , przy założonych jest bardzo trudno ponieważ krawędż pod którą mógłbyś podważyć jest dość głęboko i można uszkodzić i felgę i dekielek.
Rekomendowane odpowiedzi