krzyniek Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Opublikowano 7 Lipca 2009 a miszelllo a nie wiesz ja z kablami trzeba jakieś ciągnąć?? czy wystarczy podpiąć ta manetkę?? audi 1999 lift trzeba ciągną kabelki do białej kostki lub bezpośrednio do ECU. nie masz w aucie gotowca ori wiązki którą wepniesz w manetce tu gdzie wyjście tempomatu aha dzięki wielkie. a ty u siebie robiłeś coś takiego?? jeśli chodzi o montaż tempomatu to robiłem to u siebie jak i u Korzen_ia (oba auta poliftowe `00)
Góral.tz Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 czyli u mnie powinn a miszelllo a nie wiesz ja z kablami trzeba jakieś ciągnąć?? czy wystarczy podpiąć ta manetkę?? audi 1999 lift trzeba ciągną kabelki do białej kostki lub bezpośrednio do ECU. nie masz w aucie gotowca ori wiązki którą wepniesz w manetce tu gdzie wyjście tempomatu aha dzięki wielkie. a ty u siebie robiłeś coś takiego?? jeśli chodzi o montaż tempomatu to robiłem to u siebie jak i u Korzen_ia (oba auta poliftowe `00) czyli u mnie powinno być to samo ?? jak by co pomożecie???możesz się na gg odezwać żeby forum nie zaśmiecać?? (9932857)
gadam13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Mam pytanie do Krzyńka. Czy może porobiłeś lepsze fotki białej kostki bo interesuje mnie jakie kolory mają kable w pinach 7,8,9,10 u Ciebie. Wstawię foty mojej białej kostki (górna część kostki, WTYCZKA z pinami żeńskimi) jeśli mógłbyś sprawdzić jak to wygląda u Ciebie byłbym wdzięczny. Dodam dla wszystkich zainteresowanych że w AFN-ach po liftingu nie podłączymy się według opisu Hołka bo nie ma kostki żółtej, a w pozostałych kostkach które są, nie zgadzają się z opisem kolory kabli. Jest za to "upragniona" kostka biała. U mnie w AFN 1999r przewód czarny z białym paskiem jest czarno - żółty podłączyłem i działa Pozdrawiam
stiven Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam Mam pytanie bo nie mogę znaleźć numeru manetki jaka powinna być założona(mam afn-a z końca 97 roku już po pierwszym lifcie), wiec czy któraś z tych manetek będzie pasować: http://moto.allegro.pl/item690939386_przelacznik_zespolony_audi_a2_a3_a4_a6.html lub http://moto.allegro.pl/item689720075_przelacznik_swiatel_zespolony_audi_a4_96r_kombi.html Z góry dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam
krzyniek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2009 stiven pierwsza aukcja odpada, druga powinna pasować
S1 Hołek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam Moim skromnym zdaniem ani jedna sie nie nadaje pierwsza - już Krzyniek napisał... a jeżeli chodzi o drugą.. po 1 nie ma sterowania board komputera a po 2 masz avanta a więc tylna wycieraczka i czasówki przednie... to jest Twoja decyzja ale ja bym wolał wyłożyć i mieć to od razu git np ta Ci podejdzie na setę http://allegro.pl/item704486975_audi_a4_s4_sedan_manetki_pod_kierownice.html i masz bez problemu, starą sprzedaż na allegro i loooz. Mnie tempoamt wyszedł 10zł jak sprzedałem starą manetkę i taśmę Decyzja należy do Ciebie. PS. Napisz jeszcze do tego allegrowicza za bo moim zdaniem cena jest to negocjacji Pozdrawiam Hołek
miszello Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ......ta Ci podejdzie na setę http://allegro.pl/item704486975_audi_a4_s4_sedan_manetki_pod_kierownice.html Nie bardzo mu podejdzie bo ta manetka jest poliftowa z 2000r i ma inne podłączenie na kierunkowskazy, taka mała 3-pinowa kosteczka. Musisz szukać coś z okolic swojego rocznika. Ten drugi link który podawałeś jest z roczników 95-97 i ma ten śmieszny okrągły włącznik spryskiwaczy. W sumie mógłbyś ją wykorzystać ale byś musiał ja rozdzielić (rozkręca się na pół) i wstawić do swojej którą masz w aucie tylko tą część z tempomatem. Jeśli nie chcesz przekładać i szukasz kompletnej to do Twojego rocznika, tj. końcówki 97, szukaj manetki o oznaczeniu 4D0 953 513A lub P (tak przynajmniej mówi ETKA) edit: tu masz pasującą ale od sedana i bez kompa więc też musiałbyś rozpołowić i wstawić tylko dźwignie od tempomatu i świateł http://allegro.pl/item696674520_przelacznik_zespolony_audi_a4_tasma.html następna do rozpołowienia http://allegro.pl/item694341036_przelaczniki_zespolone_audi_a4_1995_2000.html
S1 Hołek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam ponownie... Nie zgodzę się z tobą miszello ponieważ ja też założyłem manetkę z 03.00r firmy Valeo i wszystko pasowało i jak wyciągałem ori też miała tą mała potrójna kostkę a mam rok produkcji 98... a więc Pozdrawiam Hołek
endriuu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 hołek gdzie kupiles ta manetke swoja? i za ile? do mojego powinna byc identyczna w takim razie.
stiven Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Dzięki za taką szybką odpowiedz zasadniczo w moim autku nie mam kompa wiec problem ze sterowaniem kompa odpada ta manetka http://allegro.pl/item694341036_przelaczniki_zespolone_audi_a4_1995_2000.html ma rozsądna cenę a manetkę do sterowania wycieraczkami zostawiam swoją, więc myślę ze wszystko będzie w porządku
S1 Hołek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 No i pasuje stiven endriuu ja kupiłem na allegro... chyba za 140zł jakoś tak wiem że do najtańszych nie należała ale potem sprzedałem starą i wszytko wyszło mnie jakieś 10zł czasem warto zainwestować.... Pozdrawiam Hołek
gadam13 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Manetkę od sedana czyli bez sterowania tylna wycieraczką można zamontować do avanta.Ja tak zrobiłem i wszystko działa , wymaga ona jedynie drobnej kosmetyki - obcięcie małego ogranicznika, który blokuje ruch ramienia w stronę kokpitu, poza tym drobnym szczegółem manetka ta posiada wszytkie potrzebne styki itd. do sterowania tylną wycieraczką.
WujekA4 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić
mrogal Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Manetkę od sedana czyli bez sterowania tylna wycieraczką można zamontować do avanta.Ja tak zrobiłem i wszystko działa , wymaga ona jedynie drobnej kosmetyki - obcięcie małego ogranicznika, który blokuje ruch ramienia w stronę kokpitu, poza tym drobnym szczegółem manetka ta posiada wszytkie potrzebne styki itd. do sterowania tylną wycieraczką. a z avanta pasuje do sedana chodzi mi o ta do 97 roku? [br]Dopisany: 18 Sierpień 2009, 14:50_________________________________________________ a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić a czytales caly watek
gadam13 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nie wiem czy ta do 97 roku różni się w istotny sposób od tej która ja zamontowałem z 99 roku oczywiście w rozumieniu przystosowania manetki z sedana do avanta. Manetka tak jak pisałem wyżej z 98/99 roku w sedanie i avancie jest pod względem budowy identyczna poza jednym szczegółem a mianowicie na ramieniu manetki od sedana jest ogranicznik blokujący jej ruch w głąb (w stronę kokpitu).Ja go zwyczajnie odciąłem i manetka steruje tylna wycieraczką w sposób identyczny jak oryginalna. Rozkręciłem obie na stole i wiem ,że są identyczne poza tym jednym drobiazgiem.
krzyniek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2009 a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić jak masz auto takie jak w profilu to sobie odpuść - nie opłaca się
swider Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić jak masz auto takie jak w profilu to sobie odpuść - nie opłaca się rozwiń kolego tą myśl, dlaczego sie nie opłaca?
krzyniek Opublikowano 22 Września 2009 Autor Opublikowano 22 Września 2009 bo prócz manetki musisz montować cały układ podciśnienia, tj: zaworki, pompkę itd
adadur Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 a co potrzebne jest żeby założyć tempomat, chodzi mi jakie części musiałbym kupić jak masz auto takie jak w profilu to sobie odpuść - nie opłaca się rozwiń kolego tą myśl, dlaczego sie nie opłaca? W diesle mają tempomat elektroniczny a w benzyny w tych latach jeszcze podciśnieniowy (znacznie więcej elementów do kupna) - pozatym w dieslu tempomat znacznie przyjemniej pracuje.
Rekomendowane odpowiedzi