Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A podpowiedzcie proszę co jeżeli w grupie 006 przy pozycji włączonego suwaka mam 00001 zas jak nacisnę przycisk fix pokazuje mi 00101?

U kolegi w pozycji włączonego suwaka pokazuje 00011  jak zapodam fix-a mamy 00111.

Pytam bo kilka dni temu zdechł mi tempo,juz wcześniej podczas jazdy sam się wyłączał a od tyg w ogóle nie działa i nie wiem czy czyścić styki wg porady soula czy czasem nie szukać winy w wiązce.. 

Opublikowano
15 godzin temu, Banan napisał:

Podejrzyj w blokach czy ecu ma sygnał prędkości jeszcze

Tak podczas jazdy pokazuje prędkość samochodu 

a tak wgl jak powinien wyglądać blok 066 bo u mnie jest prędkość - hamulec - prędkość tempomatu - manetka 

edit podpiąłem vaga i w grupie drugiej gdzie powinny być wskazania hamulca sprzęgła gazu po wciśnięciu sprzęgła nic sir nie dzieje ciągle wartość 1000

Edytowane przez KULARESKO
Update

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie przerobilem 700 postów i nie ma o tym ani zdania. Chodzi mi o kostkę i 10 pole w które musze się wpiac.

Jestem przekonany ze na kostce nabita jest cyfra 15 czyli według tego 10 pin powinien być 3 od lewej zaraz za pustym polem? Chcialbym mieć pewność ,żeby się nie pomylić.e1445d3e7f77c2e3b66b51260dc9a549.jpg57d38f421bb0bd4a9d003b71f834777b.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Puste pole sie nie liczy jako kolejny pin

Opublikowano

Ok dzięki. Wszystko złożone i działa jak trzeba. Taka uwaga dla potomnych , 50 cm kabelka do wiązki jest u mnie na styk. Kierownica nie wyjeżdża (bardzo malo brakuje) do samego konca bo trzyma wiązka.

Opublikowano
W dniu 18.04.2008 o 14:43, adadur napisał:

Ktoś może wie skąd mogę wziąść kostkę of tempomatu? Może gdzieś występuje oprócz tempomatu? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przejrzałem cały temat i dalej nie wiem jak podłączyć kable z tempomatu. Jest ktoś w stanie pomóc? 

15191157720021465321324.jpg

15191158967711395056375.jpg

Opublikowano

Ile masz wtyczek pod kompa jedną czy dwie?

Opublikowano
1 minutę temu, robert 3024 napisał:

Ile masz wtyczek pod kompa jedną czy dwie?

Jedną

Opublikowano

Tu masz temat pod tempomat AFN :

Opublikowano

I tu teraz pojawia się problem po według tego schematu się podłączyłem wcześniej to manetka niezbyt reagowała. Tzn nie tak jak pisali inni. Adaptacja była przeprowadzona i niby jest aktywny.  W dodatku licznik przestał się podświetlać

Edytowane przez Masinsinsin
Dodać wątek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jakie numery kostek (do tempomatu oraz do sterowania FIS) do manetki z polifta.

Opublikowano
Koledzy jakie numery kostek (do tempomatu oraz do sterowania FIS) do manetki z polifta.
Mam na sprzedaż kostkę tempomat i fis jakbys potrzebował.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czesc rezacze:hi:

A ja mam niestety problem podpiolem sie w wiazke do ecu tak jak w 1 poscie i nie dziala kostke mam taka na okragle piny ta biala a w miejscu brazowy kabel jest podwojny a bledy jak w zdjeciu chyba musze poprzepinac piny ale co i jak ?

tempo bledy.JPG

TEMPO.JPG

IMG_20180419_185801.jpg

Edytowane przez The a4

Opublikowano

Kolego jaki masz silnik o ktory rok

Opublikowano

.

Edytowane przez robert 3024

Opublikowano

Hej

Jak w profilu

1.9 tdi AHU 98r

cuda mam na kiju teraz  chodzi jak traktor nie wiem czy to przez to ze zle podlaczylem i cos w ecu jest nie tak czy naprawde mi sie porypalo bo kat wtrysku 255

Pilnie potrzebuje pomocy chlopaki bo mam wyjazd a tu lipa strach odpalac

Ja sie wpiolem za kostka przed ecu pod kompem moze inny opis i ten watek pasuje do 98 bo juz nie wiem ktorych rozpisek sie trzymac

tego ?

https://a4-klub.pl/topic/187400-19-tdi-afn-i-1z-montaż-tempomatu/

Opublikowano

Hej

Jak w profilu

1.9 tdi AHU 98r

cuda mam na kiju teraz  chodzi jak traktor nie wiem czy to przez to ze zle podlaczylem i cos w ecu jest nie tak czy naprawde mi sie porypalo bo kat wtrysku 255

Pilnie potrzebuje pomocy chlopaki bo mam wyjazd a tu lipa strach odpalac

Ja sie wpiolem za kostka przed ecu pod kompem moze inny opis i ten watek pasuje do 98 bo juz nie wiem ktorych rozpisek sie trzymac

tego ?

https://a4-klub.pl/topic/187400-19-tdi-afn-i-1z-montaż-tempomatu/

Wszystko podpiete na vcds pokazuje wartosci prawidlowo a jak jechalem nie zalacza sie tempomat o co chodzi ? wpinalem sie jak w tamtym watku dlateo tu juz nie bede pisal tylko tam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,  przestał mi działać  tempomat i nie pamiętam jak to było z plusem bo w skrzynce z bezpiecznikami nie mam prądu na bezpieczniku od tempomat i tu moje pytanie czy plus idzie najpierw na bezpiecznik czy na manetke bo nie wiem od czego zacząc szukanie