michalrsr Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Własnie dziś zrobił mi kolega program i zaczeło się ślizgać sprzęgło. Teraz pytanie po pierwsze czy w 1.8 t jest dwumasa ? jak tak to od czego pasuje sztywne koło, a jeżeli jest jednomasa to od czego pasuje mocniejszae sprzęgło. Kiedyś u kumpla robiliśmy tt było 270km i było załozone koło od g60 i sprzęgło od scharana 2.3 chyba. Czy ktoś słyszał o takim zestawie czy zmiana sprzęgła na nowe pomorze (słyszałem że nie da rady seria nawet nowa) U mnie jest teraz 195km
domjenick Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 jest dwumas i jeśli masz tylko program-seryjne nowe Ci wystarczy mój AVJ jest zrobiony na 180+ i nowe sprzęgło LUKa daje rade
michalrsr Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Opublikowano 8 Marca 2012 A w quattro jest średnica taka sama jak w ośce ?
niewek Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Trochę odkopię temat bo nie chce nowego wątku zakładać. Jakie sprzęgło założyć do AVJ 1.8T? Obecnie mam 191 KM. Sprzęgło dość wysoko bierze, dwumasa sie nie odzywa. Jednak będę mierzył trochę wyżej. Chodzi mi o jakieś 230 koni (turbo k03s i wtryski ).
wampir Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Widze, ze nie ma sensu pisać bo Ty zwyczajnie nie czytasz odpowiedzi w swoich tematach. Przeciez pisałem Ci, ze wystarczy seria z BFB/AMB/BEX czyli np. LUK Numer: 623 1157 00 Takie mam u siebie SPRZĘGŁO LUK AUDI A4 A6 C5 VW PASSAT B5 1.9 TDI (3169620667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za 558zł, ale można je znaleźć jeszcze taniej!!! Na k03s z doładowaniem ok 1.25 bara daje radę. Jak masz więcej pieniędzy to Cennik - regeneracja i tuning sprzgie samochodowych. Przyblione ceny za usugi wykonywane w naszej firmie. za ok 1200zł albo sachs performance ok 2000zł Umieram z ciekawości które wybierzesz... <załamka>
michalcent Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Panie a te kółka luk to do mojego rydwanu sie nadają,ja mam silnik AFF 1.9 75 km
Rekomendowane odpowiedzi