danielbobik20 Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 Witam Mam problem od jakiegoś czasu zaczęło skrzypiec coś w tylnim zawieszeniu mojej audi. Byłem u mechanika stwierdził ze to tuleje na amortyzatorach wiec je wymieniłem i nadal ten sam problem . Moze coś doradzicie pomóżcie bo doprowadza mnie to do szału:)
michal-oracz Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 Kolego a sprawdziłeś tulej tylnej belki a może tonie od zawieszenia tylko ze środka?
zarzyk2 Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 sprawdz sprężyny.. jak są osadzone... miałem coś podobne po zmianie sprężyn, źle osadziłem i skrzypiała guma o sprężynę...
danielbobik20 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Opublikowano 12 Marca 2012 sprawdz sprężyny.. jak są osadzone... miałem coś podobne po zmianie sprężyn, źle osadziłem i skrzypiała guma o sprężynę... Witaj kolego wymieniałem amortyzatory z sprężynami wiec to nie to, a dziś rano była rosa i był mokry bo go zostawiłem na dworze i nie skrzypiało . Byłem u znajomego mówił ze to tuleje na tylnej belce , ale mi się wydaje ze to ze środka . Moze skrzypiec kielich to tam jest plastik na kielichu ?? możne się tak roznosić dźwięk ze słyszę jakby to skrzypiało na wysokości półki Proszę o pomoc
danielbobik20 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 Dzieki za odpowiedzi i tak musiałem sobie sam pomóc jak bym polegał na mechanikach to znowu bym był na minusie diagnoza wykryta tak jak podejrzewałem skrzypiało bardzo na kielichu tylim od amortyzatorów dziękuje post zamknięty
zarzyk2 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 heh u mnie zaczeły swego czasu skrzypieć odbojniki na amortyzatorach... musiałem je lekko wazelinką nasmarować...i był spokój...
danielbobik20 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 nic na sucho wszystko z poślizgiem:)
15lolo Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 koledzy podłacze sie co to morze byc zawsze jak wsiadam lub wysiadam z auta dochodzi z tyłu dziwek tego skrzypienia nawet jak zaczne skakkc na haku jest ten dzwięk?? czego to przyczyna
lukasl Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 "a dziś rano była rosa i był mokry bo go zostawiłem na dworze i nie skrzypiało ." ja widze tylko jedno wyjście z tym problemem zostawiać auto na dworze
danielbobik20 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Opublikowano 21 Marca 2012 No spoko to tez rozwiązanie ale wazelinka w ruch i poślizgiem i teraz cisza:)
andrewsc Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 U mnie skrzypi tylna osłona tarczy na przykład i tylko jak ktoś z tyłu siedzi albo jak podnoszę auto na lewarku, tylko z lewej strony
Rekomendowane odpowiedzi