Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne "skrzypienie" zawieszenia tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam problem od jakiegoś czasu zaczęło skrzypiec coś w tylnim zawieszeniu mojej audi. Byłem u mechanika stwierdził ze to tuleje na amortyzatorach wiec je wymieniłem i nadal ten sam problem . Moze coś doradzicie pomóżcie bo doprowadza mnie to do szału:)

Opublikowano

sprawdz sprężyny.. jak są osadzone... miałem coś podobne po zmianie sprężyn, źle osadziłem i skrzypiała guma o sprężynę...

Opublikowano
sprawdz sprężyny.. jak są osadzone... miałem coś podobne po zmianie sprężyn, źle osadziłem i skrzypiała guma o sprężynę...

Witaj kolego wymieniałem amortyzatory z sprężynami wiec to nie to, a dziś rano była rosa i był mokry bo go zostawiłem na dworze i nie skrzypiało . Byłem u znajomego mówił ze to tuleje na tylnej belce , ale mi się wydaje ze to ze środka . Moze skrzypiec kielich to tam jest plastik na kielichu ?? możne się tak roznosić dźwięk ze słyszę jakby to skrzypiało na wysokości półki Proszę o pomoc

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi i tak musiałem sobie sam pomóc jak bym polegał na mechanikach to znowu bym był na minusie diagnoza wykryta tak jak podejrzewałem skrzypiało bardzo na kielichu tylim od amortyzatorów dziękuje post zamknięty

Opublikowano

heh u mnie zaczeły swego czasu skrzypieć odbojniki na amortyzatorach... musiałem je lekko wazelinką nasmarować...i był spokój...

Opublikowano

nic na sucho wszystko z poślizgiem:)

Opublikowano

koledzy podłacze sie co to morze byc zawsze jak wsiadam lub wysiadam z auta dochodzi z tyłu dziwek tego skrzypienia nawet jak zaczne skakkc na haku jest ten dzwięk?? czego to przyczyna

Opublikowano

"a dziś rano była rosa i był mokry bo go zostawiłem na dworze i nie skrzypiało ."

ja widze tylko jedno wyjście z tym problemem

zostawiać auto na dworze :):):)

Opublikowano

No spoko to tez rozwiązanie ale wazelinka w ruch i poślizgiem i teraz cisza:)

Opublikowano

U mnie skrzypi tylna osłona tarczy na przykład i tylko jak ktoś z tyłu siedzi albo jak podnoszę auto na lewarku, tylko z lewej strony :P