Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BBK] rodzinne S4 ;) - sprzedane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A powiedzcie mi przy okazji tego czyszczenia, czy w przypadku mojego silnika też warto by ten temat przemyśleć ?

Czy to tylko problem v8 ?

Sorry za OT:wink:

Tylko FSi. TFSi są teoretycznie wolne od tego problemu.

Opublikowano
A powiedzcie mi przy okazji tego czyszczenia, czy w przypadku mojego silnika też warto by ten temat przemyśleć ?

Czy to tylko problem v8 ?

Sorry za OT:wink:

Tylko FSi. TFSi są teoretycznie wolne od tego problemu.

Grunt, że teoretycznie.

Wydawało mi się, że Pokas czyścił swoje s5.

Opublikowano

Pytanie czy akurat od samego czyszczenia mu wrocila seria.. + tfsi z turbem nie jest wrazliwe na syf.. a z kompresorem juz moze byc.. akurat te silniki nie sa jakos mocno rozpracowane.. sam MRC czesto ma problem zeby przywrocic serie, stad trafiaja sie egzemplrzae ktore da sie wystroic na 500+ KM, a niektore ponad 430 nie pojadą..

Opublikowano
dokladnie, zdrowe RS4 jest bardzo szybkie i objezdza nawet RS4 B5 po sofcie.

rs4 b5 po sofcie idzie praktycznie równo z rs5,

ergo zdrowe rs4 b7 będzie szybsze od 450ps rs5 z szybką szkrzynką ??

w tfsi problem nagaru nie jest znany

Opublikowano

wszystko zalezy pewnie od konkretnego auta.

w warszawie rs4 b7 [zdrowe] lapalo sie z rs4 b5 po sofcie i bylo szybsze.

rs5 wcale niestety nie jest szybkie... wystarczy poogladac troche nagran z YT.

Opublikowano

wszystko zalezy pewnie od konkretnego auta.

w warszawie rs4 b7 [zdrowe] lapalo sie z rs4 b5 po sofcie i bylo szybsze.

rs5 wcale niestety nie jest szybkie... wystarczy poogladac troche nagran z YT.

Tu bym się jednak spierał, wszystko zależy od tego czy szybkie na 1/4 czy na torze :wink:

Bo generalnie to te auta są bardzo porównywalne czasowo.

Żeby było ciekawiej na Nordschleife obydwa objeżdzają zarówno rs6 c6 jak i c7..:facepalm:

Wygląda na to, że ta b7 konkretnie potrafi zapier...:kox:

Opublikowano

kurna chata... jak ten 313KM A6 C7 zapitala.... a to tylko diesel :/. Pewnie po modach to by mnie ładnie upokorzył...

A tak to ledwo ledwo, bez specjalnego zapasu, dopiero na wysokich obrotach i wyższych prędkościach czuć było, że mam ciutek tycityci więcej...

btw. pikna, szybka, cichociemna fura...

Jutro jadymy do Mirona oblukać i pewnie kupić jego wozidełko ;-), to zobacze w końcu jak się siedzi w 3xx konnym dieslu :D.

Opublikowano
kurna chata... jak ten 313KM A6 C7 zapitala.... a to tylko diesel :/. Pewnie po modach to by mnie ładnie upokorzył...

A tak to ledwo ledwo, bez specjalnego zapasu, dopiero na wysokich obrotach i wyższych prędkościach czuć było, że mam ciutek tycityci więcej...

Jutro jadymy do Mirona oblukać i pewnie kupić jego wozidełko ;-), to zobacze w końcu jak się siedzi w 3xx konnym dieslu :D.

Mirona fura dla Ciebie??

Opublikowano

:decayed:...godzinę podaj....podjade na klachy ...::wink: ...rano jestem w pracy...ale jak by to miało byc popołudnie...to jest to do zrobienia ;) ....

Opublikowano

Bede wieczorem, ruszamy ok 13.30 -14.00, wiec pewnie ze 4 godzinki trzeba liczyc. Wysle Ci na pw nr kom, to mozemy sie zdzwonic jak bedziemy dojezdzac ;).

Auto nie dla mnie, dla kolegi ;-).

Opublikowano

Komórę mam...spoko...widzimy się...

Opublikowano

hehe to się ciesze ;).

Jak zobaczysz obtartą z przodu esę bez rejestracji to mozesz byc pewny że to ja ;). Może jak bedzie kilka minut to podjadę ją spłukać bo wstyd w Polskę galopować. Po długich poszukiwaniach znalazlem w koncu podobno dobrego lakiernika i 5 maja oddaje furaka na 4 dni do zrobienia. Do tego czasu przed niebieskimi palę głupa ;-)

---------- Post dopisany 18-04-2014 at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany 16-04-2014 at 20:28 ----------

ja ...(cie kręce).... juz jestem stracony.... jednak B8 to duzy przeskok technologiczny.

Esa B8 na rotorach w sedanie to juz totalna miazga... cel 2015. (no ew. eSa5 w sportbacku). ;-D

Opublikowano

dawaj, dawaj Paweł :naughty:

Opublikowano
Esa B8 na rotorach w sedanie to juz totalna miazga... cel 2015. (no ew. eSa5 w sportbacku). ;-D

...ale tam LPG już nie założysz :decayed::wink:

Opublikowano

...ale tam LPG już nie założysz :decayed::wink:

e no niech winczako kupuje bo odkupilbym jego s4 b6 :grin:
Opublikowano

Fly, dać się da, nawet ta V generacja z cenami poszła trochę w dół. Jak już będę poważnie blisko tematu, to z pewnością rozkminię dokładnie :decayed:. A że przez następne 4 lata zmuszony jestem dużo jeździć, to tak naprawdę wyjdzie w praniu co i jak...

Kolejka jest długa ;-), ale jak to w życiu bywa, gdy przyjdzie co do czego to ....xxxxxxx. Wygląda na to że na przyszłą wiosnę eSa będzie szukała nowego właściciela.

Opublikowano

od ilu do ilu się braliście ??

bitdi w a7 potrzebuje ok 22s do 2zł (pomierzone 21,8s zeperfs, do 100 5,6s; katalog 5,3s), w końcu to kawał lochy

powyżej 1,5zł powinieneś teoretycznie odchodzić :kwasny:

Opublikowano

no i odchodziłem, ale róznica była niewielka. Szlismy na trasie od 0 do max prawie 200, dobre 20km, ciągłe wyprzedzania i jazda od 60-70 w górę do 160-180 wielokrotnie--> ale jeden za drugim - on z przodu (drugiemu niby zawsze trudniej). Pierwsza setka w starcie nie czułem dużej przewagi, która z każdym biegiem i wyższymi obrotami była odczuwalna (szczególnie z wyższymi moimi obrotami). Ale nie było ani jednego speedu 0-200 bez zwolnienia przed kimś przed nami więc dokładnie nie jestem w stanie stwierdzić. W każdym razie ten dieselek musi być genialny.

Opublikowano

DSy sie sprawdzily ???

Opublikowano

Jak najbardziej. DZIĘKI!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...