_quattro_ Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 tylko ORI używka W życiu większej bzdury nie słyszałem
Homiczek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 tylko ORI używka W życiu większej bzdury nie słyszałem jak lubisz co kilka tygodni wyciągać ramkę drzwi, to gratuluję i życzę powodzenia bez odbioru
kollrong Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 ja mam problem po złożeniu wszystko chodzi cacy ale pow 80 słychać wiatr uszczelkę mam przerwana na dl 5cm posklejalem ja kropelką czy to jej wina czy może coś innego Wysłane z mojego GT-I9205 przy użyciu Tapatalka
xsebo1 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Stopery w uszy lub głośniejsza muzyka Zamknij drzwi i spójrz na ramkę jak dolega, porównaj z drugiej strony. U mnie też gwizda i będzie trzeba regulować.
kasprzyk Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Dopadła mnie wymiana linki postanowiłem zostawić ori mechanizm, wyciagałem starą linkę a w to miejsce wkładałem nową problem polega na tym że brakuje mi około 2 cm linki. Kupiłem zamiennik na allegro linka + mechanizm, linki są takiej samej długości próbowałem też z mechanizmem z allegro ale jest taka sama sytuacja. Miał ktoś podobny problem ?
cwpisz Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja, dzisiaj. Różnica taka, że miałem komplet, ale wyskoczyło mi to cholerna biała zębatka, na którą nawija się linka. 3 godziny trwała walka, w końcu udało się, dxuęki temu, że dokładnie przyjrzałem się kółkom, przez które przechodzi linka - mają one 2 poziomy: 1. Dolny - normalne kółko pasowe, po którym linka się ślizga 2. Na górze jest taki dziwny trójkąt na mimośrodzie. To na nim trzeba poprowadzić linkę (na wszystkich 4 kółkach) ZANIM ściśnie się sprężyny. Spróbuję zrobić jakieś zdjęcia poglądowe, bo nie wiem, czy jasno się wyrażam. W ten sposób zyskujesz może nie 2cm, ale wystarczająco, aby zapiąć całość. Z Po zapięciu wystarczy pociągnąć kilka razy góra-dół za uchwyty trzymające szybę, żeby linki wskoczyły same na swoje miejsce. Takie to sprytne rozwiązanie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez cwpisz
kasprzyk Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Dziękuję bardzo o to chodziło, uzyskałem odpowiedni luz żeby wszystko spiąć w całość. Jednak linki są bardzo mocno naprężone i trzeba użyć sporej siły żeby przesunąć szybę orientujesz się może czy to normalne? Złożyłem wszystko na starym mechaniźmie ori.
cwpisz Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Mie wiem, czy tak piwinno być,ale u mnie też tak było. Wszystko działa ładnie, silnik daje rade bez problemów. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
kasprzyk Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Rozumiem, jutro jeszcze nasmaruje te kółka i zamontuje w aucie. Myślę że powinno być wporzo, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc bo tracilem nadzieję
bradock1990 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 tylko ORI używka ew ori aso za 450+ ;p gdzieś w temacie opisywałem jak rozpoznać ori używke, bo musi być full ori! Witam, gdzie można dorwać oryginalny mechanizm do prawej przedniej szyby? Bo raz mi sie zepsuł i kupiłem nowy zamiennik na allegro i po roku czasu znów się zepsuł. Jeśli ktoś by miał oryginał używany to chętnie odkupie.
turzol Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Kup mechanizm z exeo,pochodzi dluuugo Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
bradock1990 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Z tego co widze na allegro to są do exeo tylko nowe zamienniki. To chyba ten sam szrot co zamienniki do audi.
cosh Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja kupiłem używkę na tej aukcji:http://allegro.pl/mechanizm-szyby-przod-audi-a4-b6-8e0837461a-462a-i5602841028.htmlBrałem lewą stronę, więc prawa pewnie jeszcze jest, ale proponuję się upewnić.Cena śmieszna, mechanizm dostałem następnego dnia. Działa jak trzeba.
bradock1990 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja kupiłem używkę na tej aukcji: http://allegro.pl/mechanizm-szyby-przod-audi-a4-b6-8e0837461a-462a-i5602841028.html Brałem lewą stronę, więc prawa pewnie jeszcze jest, ale proponuję się upewnić. Cena śmieszna, mechanizm dostałem następnego dnia. Działa jak trzeba. Kupiłem, zobaczymy mam nadzieje ze będzie działać.
moorasky Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 witam, przy otwieraniu tylnej szyby coś trzasnęło kilka razy - przy próbie zamknięcia też słychać było krótki trzask jednak w górę już nie pojechała. Teraz nie działa ani w jedną ani w drugą - da się ją zamknąć ręcznie ale też bez problemu można ją zsunąć w dół - linka czy ślizg do wymiany?
jacek70 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Szukaj całego mechanizmu . Tylko ori a nie zamiennik bo te mało wytrzymują. Szkoda na nie i kasy i pracy.
drozduu Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Reasumując Podpoowiedzcie czy kupować: nowy cały zestaw http://allegro.pl/podnosnik-szyby-przod-lewy-audi-a4-b6-b7-exeo-i5290254348.html- z postów wynika, że i tak to szlak trafi używany ale ori czy może zamiennik ale same linki http://allegro.pl/podnosnik-szyb-audi-a4-b6-b7-2000-2008-prawy-przod-i5634087219.html na tej aukcji linki chociaż są nawinięte na to kółko i pytanie bo piszecie, że zamiennik nie wytrzymuje długo ale co konkretnie, linki czy to kółko na silniczek boje trochę, że jak kupie same linki to mająć zerwaną linkę u siebie jakoś tego nie poskładam
gecons Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) filmiki jakie znalazłem w sieci odnośnie wyjmowania mechanizmu podnoszenia drzwi niestety ta "przyjemność" w moim wykonaniu dziś została rozpoczęta a dokończę pewnie w poniedziałek Edytowane 23 Stycznia 2016 przez gecons
CmN Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Powiem wam, że ramki nie trzeba wyciągać z drzwi. Jest dużo pieprzenia się ale wykonalne. Kilka dni temu ma mrozie we 2 osoby dobre 2h się meczylismy się... Oczywiście uszczelki od szyby i szybę trzeba było wyjąć... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi