Diablo Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Panowie co powiecie na stwierdzenie mechanka, że moje auto trzeba odpowietrzać Vagiem, że komputer steruje pompą i odpowietrza każdy kanał po kolei, a nie pompując pedał hamulca. Czy ma rację i co mogło by się stać gdybym odpowietrzył go pedałem. Wspomnę że mam pompę z ESP.
Wihajster Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 pompe się odpowietrza, ale tylko jeśli była zapowietrzona, czyli jeśli ktoś odkręcał od niej (pompy ABS) przewody, zaciski odpowietrza się normalnie
Musashi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 jezeli spuszczony byl plyn, wymieniana pompa, ktorys z przewodow itd - odpowietrzasz wysprzeglik, zaciski, na koncu ABS VAG-iem
Nosb Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Musashi jak wyjmowałem wszystkie 4 zaciski (wstawiam nowe gumki itp) to procedura wygląda tak jak piszesz ? Wysprzeglik chodzi o sterowanie sprzegłem ? A jak wygląda procedura odpowietrzania vagiem pompy?
Diablo Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Opublikowano 4 Maja 2008 ja poprostu chce wymienić płyn. Czyli odpowietrzam pokolei koła PT, LT, PP, LP (na zgaszonym czy zapalonym silniku? ) a jak odpowietrza się pompe ABS/ESP co się odkręca żeby "spuścić powietrze"?
nike21 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 podpinam sie pod temat... chcialbym wymienic plyn w calym ukladzie i przy okazji wyeliminowac maly ale denerwujacy mnie objaw... mianowicie jak wsiadam do auta i nacisne na pedal hamulca a dopiero pozniej przekrecam kluczyk to po wlaczeniu zaplonu czuje w nodze takie jedno pykniecie (jak przy zalaczaniu sie ABS podczas jazdy tylko ze 1 raz). nie wiem z czego to wynika?? moze modulator ABS jest zapowietrzony?? do tego czasem jest tak ze podczas mocniejszego hamowania jak odpuszcze i po chwili docisne znowu to pedal staje sie twardszy... dodam ze mam ABS z ASR
Rekomendowane odpowiedzi