Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja do 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

witam zrobiłem test zamość -płock i wyszło 11.5 /100 lpg niezle także polecam stag 300 tylko jest jeden problem jakaś pompka mi jęczy i zakłuca mi pracę silnika tzn słyszę bzyczenie a nie stukot silnika wiecie co to jest ,gościo od gazu powiedział że tak ma być dziś byłem i jeszcze mi ustawił spalanie na lepsze

---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:32 ----------

witam zrobiłem test zamość -płock i wyszło 11.5 /100 lpg niezle także polecam stag 300 tylko jest jeden problem jakaś pompka mi jęczy i zakłuca mi pracę silnika tzn słyszę bzyczenie a nie stukot silnika wiecie co to jest ,gościo od gazu powiedział że tak ma być dziś byłem i jeszcze mi ustawił spalanie na lepsze

Opublikowano

Nie no pali ci jak smok ,zobacz jakie spalanie ma kol. @Kaiser26 9L trasa a tobie 11,5L .

Opublikowano

Moj ASN (2004, Quattro, manual) z BRC P&D pali na trasie Frankfurt - Lodz ok. 12,5 L/100 km (LPG), zaladowany na urlop.

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj byłem i gazwonika i mi ustawiał na mniejsze spalanie zobaczymy teraz ile spali ,druga sprawa na fisie pokazało 8.2 pb niby to

Opublikowano

Na FIS pokazuje spalanie PB a do tego musisz dodać od 10-30% w zależności jak dobrze jest wyregulowany LPG

Opublikowano
  • Autor

wiesz na trasie spalił 8.2 duża rozbieżnośc jest 10-30 % to powinien mi gazu spalić 10,5 przy 30 % a pali 11.5 -12 lpg czy wiecie jeszcze słychać bzyczenie jak chodzi na pb\lpg co to jest

Opublikowano

Z tym spalaniem 9L u kolegi to się śmiałem co nie oznacza że to nie jest prawdą tylko w tedy kolega ma mieszankę uboga co się może bardzo źle skończyć dla głowicy.

Różne źródła różnie podają ja na twoim miejscu bym zakładał przedział 20-30% ( lub 2-3L ) więcej LPG .Mi moje 2.0i średnio spala 12.8 LPG w cyklu miasto+okolice .Po testuj ,tankuj na różnych stacjach i będziesz wiedział więcej ile ci spala.

W twoim przypadku spodziewał bym się większych oszczędności w spalaniu przy większych prędkościach rzędu 130--> w górę.

Opublikowano

witam.

Mój na trasie nigdy mniej niż 11 l gazu - fis 10 (3.0 quattro, manual), miasto od 14 l.

Opublikowano
witam.

Mój na trasie nigdy mniej niż 11 l gazu - fis 10 (3.0 quattro, manual), miasto od 14 l.

I w takie spalanie to ja mogę uwierzyć :-)

Opublikowano

Pytam o montaż ponieważ gazownicy zamontowli w moim avancie butlę 55L, reduktor w podszybiu a wlew oczywiście pod klapką wlewu paliwa. Moje pierwsze odczucie było mieszane ze względu na zapaszki jakie się przedostawały wprost do kabiny z "spoconego" reduktora. Obecnie albo się "powypalił" smar z nowego reduktora albo ja się przyzwyczaiłem:) Butlę 55L pojechałem do gazownikow wymienić na większą (prosiłem o zamontowanie max. poj.) a partacze nie mieli na hurtowni większej to zamontowali 55L. Ostatecznie wymienili na 67L. od tego momentu może uda się zapisać zużycie od tankowania do tankowania.

---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ----------

Moj ASN (2004, Quattro, manual) z BRC P&D pali na trasie Frankfurt - Lodz ok. 12,5 L/100 km (LPG), zaladowany na urlop.

U mnie ta sama wersia z 2003 ze STAG 300 INA spala tyle samo.

Opublikowano
Pytam o montaż ponieważ gazownicy zamontowli w moim avancie butlę 55L, reduktor w podszybiu a wlew oczywiście pod klapką wlewu paliwa. Moje pierwsze odczucie było mieszane ze względu na zapaszki jakie się przedostawały wprost do kabiny z "spoconego" reduktora. Obecnie albo się "powypalił" smar z nowego reduktora albo ja się przyzwyczaiłem:) Butlę 55L pojechałem do gazownikow wymienić na większą (prosiłem o zamontowanie max. poj.) a partacze nie mieli na hurtowni większej to zamontowali 55L. Ostatecznie wymienili na 67L. od tego momentu może uda się zapisać zużycie od tankowania do tankowania.

---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ----------

U mnie ta sama wersia z 2003 ze STAG 300 INA spala tyle samo.

ale o co pytasz? zapaszków nie powinieneś mieć żadnych... od początku.

Opublikowano

Reduktor w podszybiu to chyba żart? Czego ci partacze nie wymyślą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój 3.0 V6 manual Quattro spala na trasie 10.5. w trybie mieszanym 12 lpg + zimą około 1.5l latem około 0.5l benzyny.

Opublikowano
  • Autor

masz jakies problemy z silnikiem w 3.0 bo non stop od 2 tyg. jak mam lpg a tal o 4 lat nic nie wiem co to problem

Opublikowano
dzisiaj byłem i gazwonika i mi ustawiał na mniejsze spalanie zobaczymy teraz ile spali ,druga sprawa na fisie pokazało 8.2 pb niby to

Jak można ustawić na mniejsze spalanie - mieszanka uboga?

Przecież mapy PB i LPG maja się pokryć ewentualnie korekta po obrotach

Swoją drogą mieszkamy nie daleko siebie, czasem przejeżdżam koło twojego ASN:decayed:

Opublikowano

Ja też miałem zamontowany reduktor w podszybiu. Tutaj link do mojego tematu: http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?t=229153

Z tym że u mnie dodatkowo z nawiewów leciało zawsze ciepłe powietrze ponieważ wstępnie nagrzewało się na gorącym reduktorze. Zapaszek też był ale myślałem że to wina klimy. Po przełożeniu reduktora z podszybia na swoje miejsce na podłużnicy zapaszek zniknął .

Co do zużycia paliwa mam 2.0 ALT w manualu i w trasie przy normalnej jeździe 100-120km/h spala mi na fisie 7,9l czyli ok 10l lpg. średnio czyli tak 80% wyjazd 40km za "miasto" i z powrotem + 20% po zakorkowanym zad..piu wychodzi 12,5-13l lpg. Po samym moim zakorkowanym zad..piu coś koło 15-16l lpg.

A ASN chyba teoretycznie powinien spalić trochę więcej niż ALT:naughty:

Opublikowano
  • Autor

tak mi teraz spala 13,5-14 lpg na takie kręcenie się w koło ratusza

---------- Post dopisany 25-04-2012 at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2012 at 09:49 ----------

praca silnika powietrza wtórnego uaktywniana przez sterownik instalacji gazowej -błędne podłączenie tak twierdzi aso byłem na sprawdzeni dziś. buczenie non stop a nie powinno jest to pompa która jest pod filtrem powietrza ,czy macie coś takiego w swoich autach ,mój gazownik twierdzi że tak ma być.

---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ----------

praca silnika powietrza wtórnego uaktywniana przez sterownik instalacji gazowej -błędne podłączenie tak twierdzi aso byłem na sprawdzeni dziś. buczenie non stop a nie powinno jest to pompa która jest pod filtrem powietrza ,czy macie coś takiego w swoich autach ,mój gazownik twierdzi że tak ma być.

Opublikowano
tak mi teraz spala 13,5-14 lpg na takie kręcenie się w koło ratusza

---------- Post dopisany 25-04-2012 at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2012 at 09:49 ----------

---------- Post dopisany at 20:46 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ----------

U mnie też jest ta pompa.

Jak zapalę rano to trochę buczy ok. 1min i tyle potem cisza

Nie ma znaczenia czy PB czy LPG

Wcześniej jak widziałem to jeden wąż spadł z tej pompy, jest plastikowy i ciężko było założyć ale opalarka pomogła:wink:

Gdzie zakładałeś gaz? u Malca na granicznej?

Opublikowano

W moim ALT nie mam pompy powietrza wtórnego ale miałem ją w poprzednim aucie. Pompa powietrza wtórnego ma za zadanie pompowanie powietrza w wydech w celu szybszego nagrzania katalizatora i sondy lambda. I u mnie pracowała tylko na czas pracy silnika na "ssaniu" Później się wyłączała.

Opublikowano
  • Autor

tak na granicznej u malca i mam mu powiedzieć że zle podłączone wkurza mnie to buczenie