wrclaguna Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2016 Panowie pytanko bo szukam i nie ma mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi mimo że stron 17, mam lusterko z czujnikiem światła i deszczu cos sobie pomyliłes czujnik deszczu/swiatła nie jest w lusterku Czy ktoś może podpowiedzieć który numer lusterka będzie odpowiadał moim wymaganiom. Wydaje mi się że będzie to ten numer 8K0 857 511 D?? Jednak chciałbym potwierdzić na 100%. Jeśli mam klimę jednostrefową to nie ma czujnika wilgotności i nie jest mi potrzebne?? Były tez klimy 1 ZONE z tym czujnikiem w lusterku
dominis23 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Chodzi mi bardziej że jest przy lusterku Natomiast dzięki za info z tą klimą 1 zone. Ten numer lusterka Grzesiek 8K0 857 511 D prawidłowy czy coś innego polecasz??
Uppsala Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Panowie, mam zwykle lusterko wew. z czujnikiem wilgotnści i chce przejść na lustro z 8 pinową kostką. Czy dobrze rozumiem, że kable do bezpieczników, masy i interfejsu diagnostycznego magistrali danych już mam w starej kostce?
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2017 26 minut temu, Uppsala napisał: Panowie, mam zwykle lusterko wew. z czujnikiem wilgotnści i chce przejść na lustro z 8 pinową kostką. Czy dobrze rozumiem, że kable do bezpieczników, masy i interfejsu diagnostycznego magistrali danych już mam w starej kostce? a sprawdzałes jaka masz kostke
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2017 Godzinę temu, Uppsala napisał: Tak, 6 pinow z 3 kabelami. to kupujesz wtyke 8 PIN oraz piny i przekladasz wg schematu z 1 posta
Uppsala Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) 3 godziny temu, wrclaguna napisał: to kupujesz wtyke 8 PIN oraz piny i przekladasz wg schematu z 1 posta To jasne. Schematy widzialem i dlatego chcę się upewnic czy dobrze rozumiem, ze 12+, masa i interfejs to sa te 3 kable ktore juz w kostce czujnika wilgotnosci mam. Moze cos niejasno pytam... moze z innej strony: podpowiedzcie prosze, do czego podpiety jest czujnik wilgotnosci? Aktualizacja W kostce mam kabel brazowy, czyli masa, czarno-czerwony, czyli do bezpiecznikow i pomarańczowo-różowy, ktory nie wiem do czego idzie. Ktos podpowie? Edytowane 23 Stycznia 2017 przez Uppsala
numi19 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam Panowie Chciałbym u siebie zamontować lusterko wewnetrzne fotochrom oraz za jednym razem lusterka zewnetrzne składane z fotochromem (10pin??) Obecnie posiadam zwykłe lusterko (mam też czujnik deszczu oraz świateł) Czy móglby ktoś z Panów podać mi jaki nr lusterka wew. mam szukac i przypasuje oraz czy lusterka zew 10 pin fotochrom beda odpowiednie. Czy aby to wszystko podłaczyc musze ciagnac kabelki do bagaznika??? czy wystarczy tylko zasilanie i masa do lusterka wew oraz polaczenie wew lusterka z tymi zewnetrznymi?? Sprawdzic cos Vcds jaka mam wersje sterownika drzwi badz cos innego???? Dziekuje za odpowiedz
lunatick Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Mam pytanie co do Schemat podłączenia zewnętrznych lusterek FOTOCHROM bo ma już oryginalnie wewnętrzne lusterko fotochrom i teraz chce założyć zewnętrzne: z lusterka ciągniemy dwa kable do wtyczki w drzwiach zakończone pinem 000 979 034 E z wtyczki słupka ciągniemy dwa kable zakończone pinem 000 979 034 E do ?? sterownika pod kierownicą ?? jakie piny ?? albo czy można się podłączyć pod oryginalną wiązkę lusterka zewnętrznego ??
komoornik Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Przewodami łączysz ze sobą lusterko wewnętrzne z zewnętrznymi - nie ma oryginalnej wiązki, jeśli nie miałeś fotochromu.
numi19 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Panowie Mając w drzwiach sterowniki 8K0959793N i chcą podłaczyc lusterka fotochrom oraz elektryczne składanie muszę wymienić sterowniki w drzwiach?? Moje nie obsłuża tego??
komoornik Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Składania nie powinny obsługiwać, bo nie mają pełnych kwadratów.
AndrewKR Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, Panowie a przed wszystkim Grzegorz, Zamontowałem dziś fotochromy wewnątrz i na zewnątrz w moim A5 2015 - niby wszystko działa ale ... lusterko działało cały czas - musiałem przepiąć się do innego bezpiecznika żeby gasło po stacyjce . Do tego po wrzuceniu biegu wstecznego lusterka nie rozjaśniają się. Rozjaśnia sie tylko po włączeniu lampki. Podpinałem wszystko wg schematu z pierwszego postu, PIN 3 z kostki do pinu 17 z kostki 20 pinowej koło schowka. Niestety w A5 to raczej nie ten pin w kostce odpowiada za sygnał świateł cofania. Ktoś dysponuje jakimś schematem do A5 lub wie gdzie podpiąc PIN 3 z kostki lusterka? Ktoś moze pomóc? pozdrawiam Andrzej Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez AndrewKR
qK. Opublikowano 16 Września 2019 Opublikowano 16 Września 2019 Witajcie, Posiadam zwykle lusterko wsteczne, bez czujnika wilgotności. Chcialbym podlaczyc fotochrom z czujnikiem wilgotnosci. Czy wystarczy tylko podłączyć według pierwsze go postu pin7 który za ten czujnik odpowiada i juz auto bedzie dopoazone o ten czujnik? Jesli tak, to prosze o podpowiedź, gdzie znajdę interfejs diagnostyczny, zeby wpiac sie we wtyczke 20-pinowa. Dziekuje za pomoc.
jaras99 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Co prawda chodzi o A3 8P lift z 2009 ale tu chyba podobnie jak w B8. Grzebiąc ostatnio przy lusterkach zewnętrznych zauważyłem że mam doprowadzoną wtyczkę i przyczepioną do lustra, jak na foto. Wnioskuję że to wtyczka odpowiedzialna za fotochrom. Lusterka są elektryczne, grzane, składane. Lusterko wewnętrzne mam zwykle. Czy możliwym jest że fabrycznie puścili instalacje pod zewnętrzny fotochrom?
drybol Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam Mam pytanie odnośnie wtyczki t27 W moim audi a6 allroad 2016 rok i mam wtyczkę 23 pin Moje pytanie do jakich pinów podłączyć te 2 kable od lusterka wewnetrznego. Pin 7 mam zajęty a pinu 25 nie ma
RobiK557 Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Witam, moje A4 2009 Avant posiada fotochromatyczne lusterka zewnętrzne (nie mają one ani podgrzewania ani nie są elektrycznie składane). Auto posiada czujnik deszczu i zmierzchu. Wewnętrzne lusterko jest niestety manualnie przyciemniane. Pytanie brzmi, jakiego modelu lusterka mam szukać aby mieć fotochrom w środku (jeśli jest opcja to z kompasem). Słyszałem że działa to wszystko na krótko na 12V? Pozdrawiam.
fiodor58 Opublikowano 1 Września 2021 Opublikowano 1 Września 2021 Witam szanowne grono chciałem zapytać czy mając taki czujnik 8U0955559 B w lusterku mogę zabrać +12 V i masę do lusterka fotochromatycznego ?
marcin933 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 W dniu 8.04.2020 o 13:55, jaras99 napisał: Co prawda chodzi o A3 8P lift z 2009 ale tu chyba podobnie jak w B8. Grzebiąc ostatnio przy lusterkach zewnętrznych zauważyłem że mam doprowadzoną wtyczkę i przyczepioną do lustra, jak na foto. Wnioskuję że to wtyczka odpowiedzialna za fotochrom. Lusterka są elektryczne, grzane, składane. Lusterko wewnętrzne mam zwykle. Czy możliwym jest że fabrycznie puścili instalacje pod zewnętrzny fotochrom? Kolego rezales coś w tym temacie? Bo mam taką samą sytuację jak ty i nie wiem czy przewody idą tylko w wiązce lusterka czy od samego słupka
Rekomendowane odpowiedzi