Klejk Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Tak jak napisalem w temacie..... a mianowicie... jade sobie na drugim biegu... predkosc patrolowa... czyli ok 25.... dodaje mu raptownie dosc ostro gazu i wciuskam sprzeglo... i auto potrafi mi kichnac , no normalnie jak zwykly gaznik jakies sugestje?? odrazu mowie ze gaz byl regulowany jakos przed samym sylwestrem...
Arkadiuso Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Na PB wszystko ok?? Masz dostęp do Vaga??
grzemo Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam kolegę Arkadiuso. Klejk podaj coś więcej o swojej lpg, co masz zamontowane.
Klejk Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam kolegę Arkadiuso.Klejk podaj coś więcej o swojej lpg, co masz zamontowane. hmmm na tem moment bedzie ciezko mi powiedziec... bo auto kupielm juz z gazem wiem tylko tyle ze wtryski sa firmy chyba MED Na PB wszystko ok?? Masz dostęp do Vaga?? na PbB ogolnie malo jezdze i nie zauwazylem czegos takiego... tak mam dostep do Vaga
grzemo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jeśli masz dostęp do vaga to zrób odczyt ewentualnych błędów, może będzie jakaś podpowiedź.
predki74 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam sprawdź jaka masz instalacje jaki sterownik może pojeździj na benzynie może ci mapy się rozjechały na pb ?
uris Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam kolegę Arkadiuso.Klejk podaj coś więcej o swojej lpg, co masz zamontowane. hmmm na tem moment bedzie ciezko mi powiedziec... bo auto kupielm juz z gazem wiem tylko tyle ze wtryski sa firmy chyba MED Na PB wszystko ok?? Masz dostęp do Vaga?? na PbB ogolnie malo jezdze i nie zauwazylem czegos takiego... tak mam dostep do Vaga Jak już się dowiesz jaką masz instalacje LPG to to napisz ,bez podstawowych danych nikt tu ci nie udzieli konstruktywnej odpowiedzi ,równie dobrze możesz jechać do wróżki .Dowiedz się jakie masz graty + wklej ustawienia LPG ( mapki itd.. ) inaczej bez tego ta rozmowa nie ma sensu ,coś w stylu kupiłem auto i nie chce jechać .
Bogumił Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 A jak zachowuje się na wolnych obrotach? Czy tak samo zachowuje sie na większych prędkościach obrotowych? Czy miałeś spuszczany kondensat? Jak dużo ma instalacja kilometrów nalatanych? Czy wymieniałeś filtr gazu?
Klejk Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A jak zachowuje się na wolnych obrotach? Czy tak samo zachowuje sie na większych prędkościach obrotowych? Czy miałeś spuszczany kondensat? Jak dużo ma instalacja kilometrów nalatanych? Czy wymieniałeś filtr gazu? nie rozumiem wsumie pytania ze jak zachowuje sie na wolnych obrotach.... obolnie na wolnych obrotach ma czesto cos takiego jakby gubil zaplona na ktoryms cylindrze.. i nie nie mialem spuszczanego kondensatu i filtra tez nie mialem wymianianego
Łukasz13 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Hej Panowie kondensat to spuszcza sie w instalacji 1 czy drugiej generacji, a sądząc z wypowiedzi że kolega ma wtryskiwacze Med czyli pewnie ma instalacje Landi renzo? czyli 4 gen. (jedna z lepszych), proponuje sprawdzic ile przejechana ma ta instalka, filtry do wymiany, jesli mówisz że gubi zapłony może byc juz wtryskiwacz zabrudzony i nadaję sie do czyszczenia.
Klejk Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2012 dobra koledzy nie wiem czy to o to chodzilo dokladnie... ale na wtryskach pisze med.. a na kompie od gazu LANDIRENZO OMEGAS COS TO POMOZE??
sajmon8526 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Znajdź gazowanika w poblizu swojego miasta czy gdzie tam mieszkasz i niech ci przereguluje gaz i tyle do tego wymiana filtrow .Omega gaz moze sam sie nawet nauczyc od wtryskow benzynowych ale nie pamietam dobrze .Ale gośc musi porownac czasy wtryskow benzyny z gazowaymi aby takie same były np 2.54ms badź małe odchyłki tego.Reguluje to sie suwakami w progamie .Bedziesz trzymał noge na gazie na 3000 obr. a koles bedzie robił korekty. Jezeli koles nie bedzie tak robił to znaczy ze nie ma o tym zielonego pojecia bynajmniej o tej instalacji. koszt powinien wyniesc 120 zł gora 150 nie wiecej. Przez forum sie tego nie zrobi niestety:D pozdrawiam
Klejk Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 dobra mialem robiona regulacje... i jest teraz wszystko Si ustawione... ale zauwazylem ze auto teraz zaczelo gubic zaplon.... i kichac tez na benzynie.. takze obstawiam jakas cewke... tylko niestety HU wie jak ja sprawdzic aaa i z tym zaplonem to zaczelo sie juz przed regulacja
prezesik18 Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Jak odczuwasz te wypadające zapłony? Bo ja też mam takie wrażenie że w moim ADR wypadają zapłony - auto pracuje na wolnych obrotach, wskazówka od obrotomierza nie drga (równo trzyma obroty) i czuć delikatne szarpnięcia. Jeszcze tylko muszę to sprawdzić czy na benzynie takie same mam odczucia, jeżeli nie to czas najwyższy wymienić filterki gazu w instalacji bo kto wie kiedy ostatni raz były wymieniane
freezblock Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 U mnie w 1,8 T tez zaczął gaz prychać kiedy ostro dodam gazu i okazało sie ze to reduktor nie trzymał już ciśnienia przy wysokich obrotach, wzrasta duzo spalanie nawet do 20l/100km
Rekomendowane odpowiedzi