Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przelot w A4 B5 1.9 TDI - opinie, dyskusje i efekty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak czytam i czytam ten cały wątek. Analizuję wypowiedzi, oglądam te wszystkie filmiki. I stwierdzam, że żaden 4 cylindrowiec (poniżej 5 cylindrów) czy w dieslu czy benynie, nigdy nie będzie dobrze brzmieć. Ja wiem to jest kwestia gustu, ale ja mam akurat taki. I jak ma być piękne gadanie silnika to na pewno nie 4 cylindra.

Powiem więcej, nawet nie każdy z 5 cylindrowców naszej marki ładnie gadał. Np. moja S`ka nie należy do moich faworytów. Zaprezentuję wam odgłos mojego poprzedniego augi 90 2.3 10V silnik NG w którym wymieniłem tylko tłumik końcowy, reszta w standardzie czyli Kat + pierwszy przelotowy + ostatni RM Motors uniwersalny. Dzięki dużym zaworom, a było ich 10 na 5 cylindrów, gang silnika jest bardzo głęboki i nie męczący przy dłuższej jeździe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tak przesłuchałem to wolałbym jednak 4cyl mieć jak najbardziej wyciszone. Pierdziawki.

Opublikowano

Jak ten 4-ro jest pierdziawką to wymagający jesteś :)

Opublikowano
Jak ten 4-ro jest pierdziawką to wymagający jesteś :)

Czemu w tytule jest 3.0? Przecież to v6

Opublikowano

A to ja już nie wiem, sugerowałem się tytułem tylko.

Opublikowano
A to ja już nie wiem, sugerowałem się tytułem tylko.

No własnie z tego co wiem 3.0 TDI to v6 a to zmienia postać rzeczy.

Opublikowano

Ale każdy 3.0 TDI ma już V? O kurde, to dlatego takie drogie są karaluchy :)

Opublikowano

jezdzic sie da na pełnym przelocie, czasem troche podenerwuje:decayed: szczegolnie tych co siedza z tyłu,

Opublikowano
jezdzic sie da na pełnym przelocie, czasem troche podenerwuje:decayed: szczegolnie tych co siedza z tyłu,

Zależy do czego się używa auta, na jakich trasach, jakie prędkości/ obroty i co kto lubi.

Opublikowano

Łapmy przeloty pókim młodzi! :D :D :D Bo potem dzieci będą a np. pod Biedronką w niedziele na rodzinnych zakupach sensacje byłyby przez decybele.

Opublikowano

Zależy do czego się używa auta, na jakich trasach, jakie prędkości/ obroty i co kto lubi.

jezdziłem codzinnie do pracy 60 km na przelocie:wink:

predkosciami około 100-140

Opublikowano

Hej ludziki, za ile można sprzedać fabryczny wydech z 2 tłumikami i katem? Podobno nowe katy chodzą i nawet po 1000 zł, pytanie czy taki mam, ktoś sprzedawał stare manele u jakiegoś Mariana na złomie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, kto ma wywalony środkowy tłumik i mógłby fotkę wkleić. Mam zamiar się pozbyć i jakieś poglądowe foto by się przydało :wink:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Karol za puzno sie doczytalem tego watku. Z tego co wiem jestes juz po :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolegow :) postanowilem odswierzyc temat :) zrobilem moda na 160 KM i 344Nm wszystko na seri, turbo AWX, i mam pytanko ;) chcialbym zrobic przelotowy tlumnik z nierdzewki :) 2.5 cala, wywalenie kata, srodkowego i cos by pasowalo na tyl?? czy zostawic na tyle seryjny tlumnik??

podpowie ktos, moze ktos nagra filmik jak to wyglada ( 2,5 cala(chyba ze zostawic orginalana srednice??), bez kata i srodkowego na tyle serja(lub jakis sportowy)??

Opublikowano

jak zostawisz tylny to będzie w miare cicho, ale jak go wywaliszto będzie mruczał, ale czy to takie miłe dla ucha na dłuższą mete to juz nie wiem

Opublikowano

mruczał :decayed: to trochę małe słowo

jak dla mnie jazda bez tłumików nie do zniesienia wytrzymałem jeden dzień i wstawiłem sam ostatni i teraz jest git

Opublikowano

Ja polecam full przelot przy ori srednicy.. mam pusta puche po kacie, wywalony koncowy i srodkowy i jak dla mnie jest troszke glosniej od serii.. jak delikatnie wciskam pedak gazu to zero roznicy.

Opublikowano

to mowicie ze lepiej zostawic przelot na ori srednicy?? a ma moze ktos taki filmik zeby bylo na ori srednicy i na 2.5" a na koncu seryjny tlumnik(lub jakis przelotowy)??prosilbym o przeslanie??

Opublikowano

praktycznie zadna róznica, zrób na seryjnym wydechu. Wyjdzie duzo taniej