przemciotorun Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Kazał włączyć światła i nie było ruchu odbłyśnika. japierdole
Arcus Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 dlatego zaczynam prace nad imitacją Spryski już są i zostaje jeszcze klosz z napisem HCR. Zawsze można ściemnić, że wymieniane bo poprzednich nie dało się np. wypolerować bo były tak zmatowiałe.
przemciotorun Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 nie do konca o to mi chodzilo...... jak ma sie ruszac soczewka jak w b5 jest raczej samopoziomowanie statyczne.....
Arcus Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 No tak, cały odbłyśnik jest ruchomy. A po włączeniu świateł powinien być widoczny ten ruch na strumieniu światła.
przemciotorun Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 ruch bylby w tedy jak bys po zatrzymaniu auta zgasil swiatla do tylu wsiadly 3 osoby i wtedy zapalil jeszcze raz.... jezeli jechales sam to zadnego ruchu nie bedzi, tak dziala samopoziom w b5... testowalem wielokrotnie u siebie:wink:
Arcus Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Czyli w czasie jazdy też za wiele się tu nie dzieje z tym poziomowaniem? Ale nie chciałbym się kłócić o to z Władzą. Wiadomo jak reagują - zaraz szuka następnej rzeczy. Planuję zrobić imitację (moduł) przez jakiś włącznik lub coś w tym rodzaju żeby po każdym włączeniu świateł nie katować silniczków. Reflektor się ruszy to powinien być spokój przy przeglądzie czy (tfu tfu) kontroli:wink:
Klejk Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 chlopaki ma ktos moze schamat jak podlaczyc przekaznik 389? zeby to wszystko dzialalo jak nalezy ?
zib0l Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Panowie jestem w trakcie rezania tych spryskow:wink:, juz sa przymocowane do zderzaka, pytanie mam gdzie najlepiej dac ten trojnik od weza doprowadzajace do spryskow, aby ciesnienie bylo rowne na dwa spryski, tak jak na tym zdjeciu(foto zapozyczone z forum)?
Arcus Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja dałem pomiędzy dwoma spryskiwaczami bo myślałem, że jak byłby tak jak na fotce to lewy mógłby wysuwać się troszkę wcześniej. Ale możliwe, że tak nie jest.
Kowi87 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja mam tak jak na zdjeciu i jest to ori rozwiazanie
zib0l Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja mam tak jak na zdjeciu i jest to ori rozwiazanie Dzieki, potrzebowalem potwierdzenia:wink:
lukidunaj Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Siema.. Ja w swoim aucie mam już takie spryskiwacze tylko jest problem tego typu, że nie chcą się wysuwać.. Słyszę, że coś tam próbuje się zrobić bo wydają jakiś dźwięk ale się nie wysuwają i nie chlapią.. Co może być przyczyną?
Kowi87 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zdejmij zderzak rozlacz weze i sprobuj sprezonym powietrzem
tadeuszm2 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Witam, powodem tego że spryskiwacze się nie wysuwają przeważnie jest źle podłączona pompka , wszystkie pompki spryskiwaczy reflektorów VW mają biegunowość , odwrotnie podłączone nie dają ciśnienia , pompka ma oznaczenia : 1 masa ( - ) , 2 zasilanie ( +) , ponadto mąż ciśnieniowy 10 mm ma być na 10 bar , pozdrawiam tadeuszm2.
Kamiszu Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Kurde nie mogę znaleźć takiego zestawu na alle podeślecie coś?
zib0l Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kurde nie mogę znaleźć takiego zestawu na alle podeślecie coś? Tylko Tadek ( tadeuszm2) sprzedawal, obecnie nie wystawil jeszcze, napisz mu wiadomosc na allegro
tadeuszm2 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam , jestem na urlopie spryskiwacze wystawię 18 czerwca , pozdrawiam tadeuszm2.
Rekomendowane odpowiedzi