GRYFI Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Aktualny wygląd auta w spoilerze 1. Był rok 2005 a ja jeździłem Peugeotem 406 st. Mój tata miał wtedy fajne A6 C4 1,8 20v o które strasznie go męczyłem. Aż tu, któregoś dnia powiedził ok - możemy się zamienić. I tak stałem się posiadaczem numeru 1 i zacząłem swoją wielką przygodę z . 2. Rok 2007 czas na zmiany. Człowiek młody to i auto musi mieć więcej KM A4 B5 1,8T 180 wydało się dobrym wyborem choć miało jako inwalida trochę problemów z trakcją. 3.Rok 2008 i zmiana na bardziej stateczne i lepiej napędzane A6 C5 2,8 30v quattro 4. Rok 2009 powrót do A4 ale już w 4 butach - B5 2,4 q avant. 5. Zapewne kilku osobom znana S4 C4 4,2 v8- prawie dwa lata wspólnych wzlotów i upadków ale wrażenia niezapomniane 6.W 2011 po doświadczeniach i wydrenowaniu portwela przez poprzednie auto, chciałem coś spokojnego i bardziej ekonomicznego- wynik A6 C5 1,8T 150 (porót do ośki) 7.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOJA NOWA ZABAWKA A4 B5 2,8 30v QUATTRO AVANT Kupiłem ją wczoraj tj. 04-05-2012 Autko nie wygląda zbyt okazale (jeszcze) ale jest w pełni bezwypadkowe, ma piękny lakier bez rys, oryginalny przebieg 220tys z pełna historią serwisową(tą zapisaną na serwerach VW a nie wksiążce przeglądów ) i całkiem całkiem wypasik. Rocznik 2000 (modelowy 2001) Co na pokłądzie? Pełen pakiet skórzany(stołki, kierownica, lewarek, ręczny) ABS ESP Wspomaganie Q Klimatronik 4x PP Spryski reflektorów Lusterka w prądzie podgrzewane 4 szyby w prądzie FIS- bez ani jednego wypalonego pixelka Tempomat Podłokietnik P/T( w przednim fabryczny zestaw pod tel nokia 6210) Alumki 15" ale to się szybko zmieni Radyjko Pioneer'a (co ciekawie po vin'ie wyszło, że to auto nigdy nie miało radia fabrycznego)+8 głośniczków Gniazdo 12v w badażniku Zawieszka 1BE Grzane stołki przednie z el. regulacja pod lędźwia Pakiet oświetlenia wnętrza i pewnie wiele innych ale nie pamiętam Zmiany? Będzie ich dużo i stopniowo. Zacząłem od wymiany kompletnego rozrządu z pompą i wymiany kilku elementów przedniego zawieszenia. Założyłem też grill z napisem :quattro:bo auto wyszło z fabryki bez oznaczeń. Zakup: Następnego dnia: poskładane i gotowe do śmigania: A tak w środku: C.D.N. 08-05-2012 Kółka założone + SPA - kilka godzin roboty ale autko wychuchane Kółka trochę przypominają ALFĘ 11-05-2012 Dwie godziny polerowania rurek a efekt mizerny choć coś tam widać Autko dostało też wlepę po moich modyfikacjach bo nie podobało mi się to połacie folii do okoła napisu to co zostalo poszło na przód - tymczasowo póki nie dojda nowe wlepy. 12-05-2012 nowe auto -nowa akcja ledzik rozpoczęta: 13-05-2012 Grill w czarnym macie Zmiana położenia świateł - Stop przeniesiony na górę w miejsce przeciwmgielnych (wycięty otwór w prawym) i odwrotnie:decayed: Pozycyjne: Przeciwmgielne: Stop: Stop z pozycyjnymi: Filmik z działania tego ustrojstwa za chwilę ---------- Post dopisany at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- wydeszek DRL nowy wygląd starych felg
MarianekZg Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Nie pozostaje nic innego jak tylko dalej pisać tą historię do tej chwili jest "glajsko" - oby tak dalej
Kowi87 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 no niezła historia ale ten poprzedni 1,8t i 180km to tylko po programie , bo w przedliwcie nie było 180km:grin: jakieś plany??
GRYFI Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 no niezła historia ale ten poprzedni 1,8t i 180km to tylko po programie , bo w przedliwcie nie było 180km:grin:jakieś plany?? poprzedni 1,8t byl po programie w Krakowskim V-techu.Planów jest dużo i będą się pewnie zmieniać. Felgi 17" Lmampy tył w dymku Może więcej matowej czerni na aucie? Zobaczymy
Arturoo Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 gratki furki bierz te moje 17" .............będzie git
GRYFI Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 gratki furki bierz te moje 17" .............będzie git miałeś wcoraj dzwonić, wysłac zdjęcia a tu nic. Nie dzwonisz, nie piszesz .... :polew:
Gattis Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 no gryfi ładne ładne nowe wozidło:jerk: no i srebrne
Arturoo Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 gratki furki bierz te moje 17" .............będzie git miałeś wcoraj dzwonić, wysłac zdjęcia a tu nic. Nie dzwonisz, nie piszesz .... :polew: nie było mnie tam wczoraj .... nie rzucaj się z mostu
GRYFI Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 no gryfi ładne ładne nowe wozidło:jerk:no i srebrne Dzięki Gattis - a do niej nie masz felunku. Ostatni od Ciebie mi bardzo pasował ---------- Post dopisany at 11:16 ---------- Poprzedni post napisany at 11:14 ---------- szukam nokii 6110,6210 do tego zestawu w aucie.
danielom Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 wszystko fajnie, ale niebieski srodek to z zewnatrz i wypas
Steav Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 wszystko fajnie, ale niebieski srodek to z zewnatrz i wypas Z zemną coś nie tak, bo widzę czarny środek Autka pogratulować, ładniutkie
danielom Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Czarne ---------- Post dopisany at 12:42 ---------- Poprzedni post napisany at 12:41 ---------- a gdzie regulacja natezenia swiatła na desce ? ---------- Post dopisany at 12:42 ---------- Poprzedni post napisany at 12:42 ---------- a gdzie regulacja natezenia swiatła na desce ?
Gattis Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Dzięki Gattis - a do niej nie masz felunku. Ostatni od Ciebie mi bardzo pasował hehe mam piękne 15 cali jak Cie interesuje:grin: i faktycznie powiedz mi czemu masz manetki z przedlifta i brak wlacznika swiateł w desce? czyżby deska z przedlifta?
Michał Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 i faktycznie powiedz mi czemu masz manetki z przedlifta i brak wlacznika swiateł w desce? czyżby deska z przedlifta? nie kumam, jak manetki z przedlifta? jeśli chodzi o pokrętło regulacji wysokości świateł to nie ma go, dlatego że GRYFI ma fabryczny ksenon z samopoziomowaniem Fajny avant na fajnej opcji, planowane 17" to za mało:wink:
slavko87 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Ładna sztuka, troche zmian i bedzie bardzo dobrze
Gattis Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 nie kumam, jak manetki z przedlifta? chodziło mi o pokretło regulacji swiateł a manetki to chodziło mi o prawą, o sterowanie fisem bo nie dowidziałem na tym małym ekraniku:whistling:
GRYFI Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 nie kumam, jak manetki z przedlifta? chodziło mi o pokretło regulacji swiateł a manetki to chodziło mi o prawą, o sterowanie fisem bo nie dowidziałem na tym małym ekraniku:whistling: wszystko jest poliftowe a regulacji świateł nie ma dlatego, że auto jest ze szwajcarii(nie mam ksenonów) a tam nie wolno ustawiać sobie samemu świateł- po rozkodowaniu vinu widać info - wersja szwajcaria/bez regulacji położenia świateł.
Rekomendowane odpowiedzi