andynl Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Teoretycznie tak ma być aczkolwiek różnice między ustawieniami nie są zbyt wielkie, ja mam ustawione na "późno"
bajcy Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Czy każdy moduł obsłuży czujnik? powoli kompletuję rzeczy i zastanawiam się, czy jego też będę musiał wymienić. Jutro przymierzam się do założenia całego zestawu tj. czujnik, lusterko, przełącznik. Czy prąd i masę mogę połączyć z kabelkami od fotochromu i wpiąć się do lampki w podsufitce? trzeci kabelek będę ciągnął do modułu, na koniec wpięcie przełącznika z Auto i kodowanie. Dobrze zrozumiałem? Nie za wiele bawiłem się w życiu elektryką, dlatego wolę zapytać bardziej doświadczonych kolegów;)
edraven Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Nie bierz pradu z podsufitki. Wiem że w pierwszym poście Darecy tak robił, ale nie wiem dokładnie z którego punktu on to wziął że mu działało. Skoro będziesz ciągnął kabel do MCE to pociągnij 3 owiń szmacianką i podepnij do bezpiecznika ST2 12 i do stałego punktu masy. Pytanie do fachowców, takie z ciekawości. Czy dobrze rozumiem że w grupie bezpieczników St2 jest +12V jest zabezpieczane, a na ST1 jest masa zabezpieczana? bo widziałem ze do St1 dochodzą czerwone jak od 12V a do ST1 czarne jak od masy. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez edraven
nethome1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, Może ktoś wie jaka jest różnica między modułem elektryki 8K0907063M a 8K0907063N ? Wiem że temat był poruszany w tym wątku ale dla pewności chciałbym się upewnić :-) mam w lusterku podłączone 3 kabelki najprawdopodobniej od czujnika wilgotności czy wystarczy podmienić to na czujnik światła i deszczu + przełącznik AUTO zmienić kodowanie i to zadziała czy trzeba jeszcze przepinać jakieś kabelki w modułach ? Pozdrawiam Seba Edytowane 27 Grudnia 2014 przez nethome1
wrclaguna Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 czujnik wilgotnosci masz w obudowie lusterka wewnetrznego
nethome1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) czujnik wilgotnosci masz w obudowie lusterka wewnetrznego te kabelki właśnie są w lusterku wstecznym po zdjęciu plastikowej obudowy widać ze lecą do tej grubej obudowy lusterka z kratkami z przodu a w tej części przy szybie co docelowo przesłania czujnik światła i deszczu mam puste miejsce pytanie czy można je wypiąć z tego czujnika wilgotności i wpiąć do czujnika światła i deszczu ? Edytowane 27 Grudnia 2014 przez nethome1
wrclaguna Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 Daj fotke Przełozyc nie mozna ( nie wolno ! ) inne połaczenia i mozesz cos upalić
nethome1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) mam coś takiego: a może jest tam ten czujnik deszczu i światła :-) a nie jest aktywny :-) dodam jeszcze że lusterko nie jest fotochromatyczne i nie ma żadnych czujników z przodu Edytowane 27 Grudnia 2014 przez nethome1
wrclaguna Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nic ci nie da przełozenie tej instalacji , sygnał idzie do KOMFORTU 46 a nie do MCE 09 .Ja bym zrobił tak - kupujesz lusterko z fotochromem oraz czujnikiem wilgotnosci wtedy odpalisz lusterko nic nie robiac .- reszta jak w opisie 1 postJakby co to mam taki zestaw do odpalenia na zbyciu
nethome1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nic ci nie da przełozenie tej instalacji , sygnał idzie do KOMFORTU 46 a nie do MCE 09 . Ja bym zrobił tak - kupujesz lusterko z fotochromem oraz czujnikiem wilgotnosci wtedy odpalisz lusterko nic nie robiac . - reszta jak w opisie 1 post Jakby co to mam taki zestaw do odpalenia na zbyciu No to mnie Kolega zaskoczył tak bez przeróbek tylko montaż lustra i zmiana w VCDS czy ciąganie kabli mnie nie ominie ?
wrclaguna Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 Lusterko Fotochrom zakładasz P&P a reszta 1 post
edraven Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Pytanie odemnie mam czujnik wilgotności u siebie ale nie mam Klimy 3 strefy, do czego on w takim razie służy u mnie?
sebulba Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Pytanie odemnie mam czujnik wilgotności u siebie ale nie mam Klimy 3 strefy, do czego on w takim razie służy u mnie? Utrzymuje (reguluje) nawiew na przednia szybę żeby nie była zaparowana.
edraven Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 A jak ma być klima ustawiona żeby ti działało poprawnie?
andynl Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 A jak ma być klima ustawiona żeby ti działało poprawnie? Chyba na AUTO
edraven Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 I jesteście pewni ze przy jednej strefie to działa?
sowiq Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 I jesteście pewni ze przy jednej strefie to działa? Inaczej by Ci nie zakładali tego czujnika
andynl Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 U siebie mam zawsze załączone AUTO, jak wyłączę, to zwłaszcza w deszczowe dni szyby są zaparowane w kilka sekund, klima jedna strefa więc działa nie ma siły
edraven Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Pytam się bo ktoś na spocie nasciemnial mi ze ten czujnik tylko przy 3zone jest a mam go bo ktoś lustro zmieniał ale spoko ma to sens co piszecie;) Dzieki
Rekomendowane odpowiedzi