ziomekk Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 witam mam pytanko czy zawieszenie gwintowane supersport z quattro bedzie pasowac do normalnego samochodu z przednim napedem ?? audi a4 b6 avant
ziomekk Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Opublikowano 9 Maja 2012 a jestes pewien na 100 % montowałes juz moze takie cos?
yaboo Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 był już taki sam temat całkiem niedawno.... pasuje i możesz zakładać...
ziomekk Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Opublikowano 9 Maja 2012 a z tyłu amorek tak samo mocowany był w quatro i sprzezyna na wózku była?
domjenick Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 tak samo był już taki sam temat całkiem niedawno....
oborek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 z quattro będzie pasować do fwd z tym że będziesz mieć trochę tył wyżej, bo quattro jest cięższe
chomiczesq Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 A z oski do quattro podejdzie? Sedan b6 Wychodzi na to ze podejdzie ale czy nie bedzie z tym zadnych problemow?
H4mm3R Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 A z oski do quattro podejdzie? Sedan b6Wychodzi na to ze podejdzie ale czy nie bedzie z tym zadnych problemow? Trochę mocniej siądzie i tyle.
tomaszstn Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Tomku, wydaje mi się że nie podejdzie. Z tego co czytałem to z q do ośki bez problemu ale z ośki do q to już nie bardzo. Chyba średnicą sprężyn się różnią czy jakoś tak. Pewnie ktoś mądrzejszy się wypowie i potwierdzi jak to jest na 100% bo ja pewności nie mam
H4mm3R Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Tomku, wydaje mi się że nie podejdzie. Z tego co czytałem to z q do ośki bez problemu ale z ośki do q to już nie bardzo. Chyba średnicą sprężyn się różnią czy jakoś tak. Pewnie ktoś mądrzejszy się wypowie i potwierdzi jak to jest na 100% bo ja pewności nie mam Różnica jest w tylnych sprezynach, a s-line ma raczej te same gabarytowo sprężyn. Co innego jakieś eibachy, czy inne firmy. Wtedy producent robi specjalnie szersze sprężyny dla oski że jak nie podejdzie to trzeba nowe kupić
chomiczesq Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 chce zakupić zestaw FK z amorami i springami sa wlasnie z oski i nie wiem czy podejdzie do mnie do quattro... ze siadzie niżej to tym lepiej tylko czy na pewno będzie to pasowało
domjenick Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 masz tu szerokość normalnej sprężyny od ośki -sprawdź ile masz w Quattro i będziesz wiedział, czy będzie haczyć o wałek, o ile pamiętam-to jest ciasno, ale wejdzie, ale najlepiej, niech się wypowie ktoś, kto założył i wie to z doświadczenia
fafnasty Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 mi wyszly takie pomiary na tych springach ---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:36 ---------- to juz chyba wiadomo springi FK sa o ok 1.5 cm węższe i dla tego producent pisze ze pasuje do ośki i do Q
domjenick Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 te ze zdjęcia, które wkleiłem, te czerwone-też były do ośki i Q:wink:
chomiczesq Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Czyli moge brac fk? I bez lipy to podejdzie?
domjenick Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 jeśli sa węższe od seryjnych springów-to podejdą na pewno
Rekomendowane odpowiedzi