iiyama.44 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Witam Mam problem od niedawna z szarpaniem samochodu. Włożyłem niedawno instalacje gazową, po tygodniu jeżdżenia samochód zaczął szarpać kiedy się przyśpiesza na LPG oraz na benzynie. Kiedy stoi na luzie i doda się gazu silnik się "dławi". Wymieniłem świece, wszystkie działają sprawnie. Co dalej?
ghost2255 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Męcz gazownika, nowa instalacja, to jest gwarancja. Niech robi do skutku. Wina gazu.
martin_rs4 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 jak by sie dławiła na gazie to kwestia regulacji / kalibracji, ale skoro na PB też sie dusi to może być sonda, przepływka, zapchany kat... ostawiałbym sondę
ghost2255 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Zapnij VAGA. Na benzynie może się dławić, jak gaz rozjedzie benzynę.
Dev Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 najpierw sprawdza sie poprawnosc działania silnika i jego wszystkich układów potem zajmujemy sie junkersem
martin_rs4 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Zapnij VAGA.Na benzynie może się dławić, jak gaz rozjedzie benzynę. czekaj, czekaj...jak to gaz rozjedzie benzynę??? masz na mysli ze leje i to i to na raz?
ghost2255 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Mam na mysli to, ze jak gaz jest zle wyregulowany, to komp benzynowy zmienia nastawy i nie pracuje poprawnie na benzynie
edekxp Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Vag-com, a jak nie masz spróbuj odłaczyć akumulator na 10min i podłacz i jazda na PB, zobacz czy wtedy szarpie Masz pewnie mapę rozjechaną PB po złym ustawieniu LPG
iiyama.44 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Opublikowano 12 Maja 2012 Autko było u gazownika. Okazało się, że padnięty jest kabel wysokiego napięcia dlatego 1 świeca nie działała prawidłowo. Wymieniono i Emmy znowu śmiga jak kiedyś dzięki za pomoc ---------- Post dopisany at 14:34 ---------- Poprzedni post napisany at 14:34 ---------- Autko było u gazownika. Okazało się, że padnięty jest kabel wysokiego napięcia dlatego 1 świeca nie działała prawidłowo. Wymieniono i Emmy znowu śmiga jak kiedyś dzięki za pomoc
Kamilo1234 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Witam ja też mam taki problem i dzisiaj zostawiłem u gazownika samochód bo samego rana jak mi mrugały światełka od gazu i dałem wiecej obrotów to go dławiło , a od czego ten kabel był , od masy komputera gazu ?? czy jak , czekam na pomoc ?? kto zrobił i wie co się dzieje
Rekomendowane odpowiedzi