robert92717 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Witam, koledzy pomóżcie rozwiązać problem z przełącznikiem szyb od kierowcy. Na początku powiem że w drzwiach kierowcy jest sterowanie dwiema szybami, przełącznik szyby pasażera działa bez zarzutu natomiast przełącznik szyby kierowcy zamyka ją w dziwny sposób - przerywa i szyba podskakuje. Czasem szyba zasuwa się baz problemu. Pomocy.
jarek_ns Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Sprawdź kable w przelotce pomiędzy drzwiami a karoserią. Jak tam jest wszystko OK to przełącznik do wymiany.
audiKSP Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 U mnie szwankuje chyba sam przełącznik. Otworzy szybę ale już jej nie chce zamknąć. Uda sie ją zamknąć dopiero np. po 20 próbach. Dodam że z pilota zamykanie działa bez zarzutu więc w ciemno obstawiam przycisk. Czy taki przycisk można naprawić (czyszczenie styków czy coś takiego) czy raczej od razu kupować nowy? Ile może nowy kosztować? A może używkę działającą? Może ktoś podać numer tego przycisku od szyby kierowcy? A4 B6 AVF 2004r
tekilus Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 a może to jest mechanizm podnoszenia szyby. U mnie tydzień temu zaczeło się psuć to jak zasuwałem, to trochę poszło do góry, trochę na dół i tak w kółko. Okazało się że cięgno było wciągane już w mechanizm. Nie słychać żadnego trzeszczenia?
Shhaddoww Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Wyjmij przełacznik szyb, rozbierz go i dobrze wyczyść. Zwróć uwagę na dokładne oczyszczenie blaszek przy płytce oraz tych blaczek przy samuch przyciskach. Umnie czyszczenie rozwiązało problem
audiKSP Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ok dzięki. Mechanizm na pewno nie bo wymieniałem go na jesieni. Jak zamykam szyby z pilota to działa idealnie, nic nie trzeszczy, nie churgocze... To na pewno coś z przyciskiem. A łatwo go wyjąć czy muszę cały boczek zdejmować?
Shhaddoww Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Musisz zdjąć cały boczek odkręcić rączkę i dopiero są dostaniesz do panelu z przyciskami. Jak by co to mam na zbyciu przyciski działające ale trochę powycierane.
audiKSP Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ok dzięki. Jak będę musiał wymieniać to jednak będę szukał niestyranego. Masz może numer tego przycisku?
Shhaddoww Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 8z0 959 851 e. To jest numer przycisku na 2 szyby.
audiKSP Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 A to on jest zintegrowany? To znaczy muszę wymieniać w razie czego obydwa tak? Edit: ok, już widzę na allegro jak to wygląda. Czyli mi jest potrzebny ten z końcówką "a" bo z tyłu mam korby.
Shhaddoww Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ten numer który podałem jest na dwie szyby, czyli tył z korbami. Poniżej link do przykłądowego zdjęcia przycisku http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/42/34/27/24/4234272465 Jak byś był zainteresowany zakupem daj znać (na PW) dogadany się mam nawet w dwoma rodzajami logotypów na przyciskach.
audiKSP Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dzięki Shhaddoww. Udało mi się naprawić bez wymiany przycisku. Przeczyściłem i hula.
edekxp Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Po czasie znowu bedzie przerywać. Przerabiałem to u siebie, trzy razy czyściłem dodatkowo naprawiałem ten od blokady tylnych szyb. Po czasie znowu nie działał Kupiłem zamiennik za 49zł, farba się nie ściera i działa idealnie, tylko ja mam na 4 szyby WŁĄCZNIK PRZEŁĄCZNIK SZYB AUDI A4 (00-08) 8E B6 B7 (4311904849) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
holker Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 Cześć, podzieliłby się ktoś wiedzą jak rozebrać przycisk sterownia dwoma szybami? Zaczyna mi coś przerywać i chciałbym go spróbować wyczyścić jutro, a w razie jakbym sam nie dał rady dojśc jak go rozebrać to chciałbym tu znaleźć jakieś wskazówki
edekxp Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Jak go wyciągniesz z tapicerki to się domyślisz jak rozebrać. Tam są takie zatrzaski
holker Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Dokładnie, wystarczy podwadzić i wszystko ładnie się rozkłada. Dodam tylko, że u mnie wyczyszczenie przełącznika usunęło wszystkie niesprawności w działaniu szyb
POWER-KRIS Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 U mnie niestety wiązka trachla na słupku i szyby glupialy.
kazik87 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 U mnie tak samo pomoglo wyczyszczenie sprayem do czyszczenia stykow. Oprocz psikania na wszystkie blaszki wlalem tez przez te dziurki co sa od spodu. No i spirytusem caly syf co byl wokol bo to on tam z czasme wpada na te styki. Przy okazji sciagniecia boczka warto tez zajrzec do wiazki laczenia slupka z drzwiami bo u mnie byly w stanie przed rozpadowym. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi