variocustoms Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Jak byłby w chromie to wystarczy bezbarwny, efekt super, mam u siebie emblematy tak zrobione Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
variocustoms Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Szukasz PlastiDip BLAZE w spray'u? w Vario Customs dostępne: Pomarańczowy 2 szt. Zielony 1 szt. Żółty 2 szt. Różowy 2 szt. Niebieski 2 szt. Zapraszam do zakupu ---------- Post dopisany at 16:06 ---------- Poprzedni post napisany at 11:56 ---------- dzisiaj mały test, pokrywanie srebrnego bezbarwnym plastidipem fotki przed dipowaniem: fotki po dipowaniu:
melman_zyrafa Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Vario, Nurtuje mnie temat tych foli metalicznych- matowych (jak we wklejonych wcześniej zdjęciach np niebieskiej A6). A gdyby tak pomalować niebieskim + metalizer/glossifier i dopiero na to bezbarwny dip? Byłoby coś z tego?
variocustoms Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Glossifier daje połysk, jedynie widzę to tak: odpowiedni niebieski a na to perlizer, efekt powinien być bardzo zbliżony Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
eu4yaon Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 jak sobie plastidip radzi np. z odpryskami na masce i rysami? zlewa się ładnie czy bedzie widać nierówności?
variocustoms Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Odprysków nie zakryje a lekkie rysy powinien zakryć Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
Młody_drog Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Vario,Nurtuje mnie temat tych foli metalicznych- matowych (jak we wklejonych wcześniej zdjęciach np niebieskiej A6). A gdyby tak pomalować niebieskim + metalizer/glossifier i dopiero na to bezbarwny dip? Byłoby coś z tego? Nie zapomnij, że bezbarwny plasti dip nadaje powierzchni matowego wykończenia a nie połysku, jak pryśniesz niebieskie auto w połysku bezbarwnym plasti dipem to będzie niebieski mat
junior_tdi Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 vario, a jest srebrny plasti dip?
variocustoms Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 nie ma srebrnego dipa, jest metalizer albo perlizer, nakłada się go na powłokę wcześniej położoną i daje lekkiego metalicznego efektu młody, jak się dobrze położy bezbarwny to jest efekt satyny, normalnie jak się dobrze dipa położy to też dosyć fajnie satynowo wychodzi, bezbarwny można nakładać na auto bez zmiany koloru ale w efekt satyny ew. na chromy i jest satynowy wtedy tak się odbija w słońcu
dariuszqw Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jaka byla by cena pokrycia calej b6 tym cudenstwem? ---------- Post dopisany at 23:28 ---------- Poprzedni post napisany at 23:26 ---------- I tylko kolory w matach sa?
variocustoms Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 @dariuszqw, można z połyskiem ale więcej $$$ 2000 zł na gotowo na żywo ten kolor jest super, w zależności od padania światła i pory dnia zmienia kolor na bardziej pomarańczowy albo bardziej ceglasty najpierw zrobiliśmy auto Grzesia a za chwilę amerykańcy nas skopiowali
Frimuś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 VARIO mam dylemat czy oklejac dach w avancie czy uzyc dipa. Mozesz mi nakreslic ile bym potrzebowal puszek farby i myslalem tylko nad czarnym ale nie mat
Młody_drog Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Ja bym puszkami nie podchodził do tego, jak już to tylko pistolet Ciężko Ci będzie uzyskać gładką, jednolitą powierzchnie imo
Frimuś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Ja bym puszkami nie podchodził do tego, jak już to tylko pistolet Ciężko Ci będzie uzyskać gładką, jednolitą powierzchnie imo Aha kurcze czyli male elementy jedynie-tak tez myslalem. Prawdopodobnie oklejanie.
OGr Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Myślałem o pomalowaniu felg tym sprayem więc podłączę się do tematu. Jak mam lekkie obtarcie na feldze teraz to ten specyfikt pewnie tego nie przykryje ?
Młody_drog Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zależy jak lekkie jest to przytarcie, plasti dip jest dosyć gruby i minimalne rysy przykryje ale jak jest to głębsza rysa to nie da rady, lepiej przed dipowaniem wypełnić tą rysę szpachlą
OGr Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zależy jak lekkie jest to przytarcie, plasti dip jest dosyć gruby i minimalne rysy przykryje ale jak jest to głębsza rysa to nie da rady, lepiej przed dipowaniem wypełnić tą rysę szpachlą nie są to minimalne rysy ;-) Przy naciągu i wystającym rancie po Krakowie nie da się jeździć aby czegoś nie upitolić :/
variocustoms Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dip nie zakryje ubytków niestety, trzeba wypełnić tak jak napisał Młody_from_the_road @firmuś, dipowanie taniej wychodzi ale jak nie masz możliwości siknięcia pistoletem to raczej zostaje folia
Rekomendowane odpowiedzi