Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zdjęcie sprężyny z amortyzatora tylniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak ja w temacie, nie mogę poradzić sobie z zdjęciem sprężyny z amortyzatora. Cały amorek wyszedł raczej bez problemu z auta, ale teraz nie wiem jak wyjąć spręzyne. Kiedy krecę ta nakretka na górze obraca sie caly amor. Jest jakis sposób żeby go zablokować?

Opublikowano

najpierw musisz założyc ściagacze na spręzyny

Opublikowano

są założone i skręcone prawie na maksa i sprężyna jest luźna i dalej nic to nie dało :kwasny:

Opublikowano

to przetnij preta i po sprawie

amor i tak do wywalenia

Opublikowano

albo załatw sobie klucz pneumatyczny-taki, jak mają w warsztatach, tylko na baterię

Opublikowano

Na amortyzatorze z góry powinno być gniazdo na klucz imbus albo czworokąt. Wkładasz imbus zakładasz klucz do odkręcenia śruby i puszcza elegancko. Sprężyny nie skręcaj niech napiera na amor wtedy pomoże ci to w popuszczeniu nakrętki amor nie będzie się obracał. Jak popuścisz nakrętkę to ściśniesz dopiero sprężynę i odkręcisz do końca.

Opublikowano

złap zaciskiem pręt i kręć

---------- Post dopisany at 16:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:03 ----------

najlepiej pneumatem

Opublikowano

z tego co pamiętam to od góry na kwadrat jest 8 i do śruby musisz mieć giętą 17 bo płaską nie dasz rady, ewentualnie dobrą żabką ściśnij i kręc od góry to może puści