Fikass Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Witam. Tak ja w temacie, nie mogę poradzić sobie z zdjęciem sprężyny z amortyzatora. Cały amorek wyszedł raczej bez problemu z auta, ale teraz nie wiem jak wyjąć spręzyne. Kiedy krecę ta nakretka na górze obraca sie caly amor. Jest jakis sposób żeby go zablokować?
Dev Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 najpierw musisz założyc ściagacze na spręzyny
Fikass Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Opublikowano 24 Maja 2012 są założone i skręcone prawie na maksa i sprężyna jest luźna i dalej nic to nie dało
Dev Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 to przetnij preta i po sprawie amor i tak do wywalenia
kamilg.86.86 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 to przytrzymaj amorek nad nakrętką (chyba klucz 8mm) lub kombinerkami ja zmieniałem amorki bez ściągaczy dało radę ale tylko tył
domjenick Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 albo załatw sobie klucz pneumatyczny-taki, jak mają w warsztatach, tylko na baterię
.Pablo. Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Na amortyzatorze z góry powinno być gniazdo na klucz imbus albo czworokąt. Wkładasz imbus zakładasz klucz do odkręcenia śruby i puszcza elegancko. Sprężyny nie skręcaj niech napiera na amor wtedy pomoże ci to w popuszczeniu nakrętki amor nie będzie się obracał. Jak popuścisz nakrętkę to ściśniesz dopiero sprężynę i odkręcisz do końca.
Buba Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 złap zaciskiem pręt i kręć ---------- Post dopisany at 16:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:03 ---------- najlepiej pneumatem
OLI_B5 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 z tego co pamiętam to od góry na kwadrat jest 8 i do śruby musisz mieć giętą 17 bo płaską nie dasz rady, ewentualnie dobrą żabką ściśnij i kręc od góry to może puści
Rekomendowane odpowiedzi