Winger Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za update. Nie mogę znaleźć taśmy G, a jest dostępna M i to akurat z manetkami których potrzebuję. Wezmę ją, przetestuję. Zadziała to zadziała, nie zadziała to opierniczę Grzegorza*, wystawię na Allegro i poszukam taśmy M, a przynajmniej pewność będzie co i jak :-) (*) Opierniczanie opierniczaniem, wiadomo, każdy z nas dokonuje własnego wyboru przy rezaniu i nigdy nie wiadomo czym to się może skończyć, nigdy nie ma gwarancji że coś zadziała. Edytowane 8 Marca 2016 przez Winger
Artekkkk Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Witam paniowie. Dolacze sie do tematu poniewaz mam podobny problem po wymianie tasmy. Mialem tasme 8K0953568G z manetkami bez tempomatu ale z lane assist, wszystko dzialalo ok. Wymienilem na manetki po lificie z tempomantem i lane assist i z tasma 8K0953568M. Niestety po update przestal dzialas lane assist. VCDS nie widzi silniczka wibracyjnego w kierownicy ale lane assist dziala (oczywisci bez wibracji kierownicy). Wniosek jest taki jak juz pisal kolega paudib8 tj. tasma poliftowa nie przenosi sygnalu silnika wibracyjnego kierownicy (wibracje zastepuje kolumna kierownicy). W wolnym czasie podmienie tasme na stara i bedzie 100% pewnisci. Edytowane 10 Marca 2016 przez Artekkkk
paudib8 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Witam paniowie. Dolacze sie do tematu poniewaz mam podobny problem po wymianie tasmy. Mialem tasme 8K0953568G z manetkami bez tempomatu ale z lane assist, wszystko dzialalo ok. Wymienilem na manetki po lificie z tempomantem i lane assist i z tasma 8K0953568M. Niestety po update przestal dzialas lane assist. VCDS nie widzi silniczka wibracyjnego w kierownicy ale lane assist dziala (oczywisci bez wibracji kierownicy). Wniosek jest taki jak juz pisal kolega paudib8 tj. tasma poliftowa nie przenosi sygnalu silnika wibracyjnego kierownicy (wibracje zastepuje kolumna kierownicy). W wolnym czasie podmienie tasme na stara i bedzie 100% pewnisci. zmień "M" na "G" sprawdź kodowanie - jak zakładasz orginalną taśmę i nic nie kodowałęś to wszystko będzie OK Edytowane 28 Lipca 2016 przez paudib8
Artekkkk Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Wymieniłem taśmę na 8K0953568G i powróciła wibracja kierownicy. Potwierdza to fakt że taśma od polifta 8K0953568M niestety nie obsługuje sygnału silniczka wibracji w kierownicy. Jeśli posiada ktoś lane assist w wersji przedliftowej to tylko taśma 8K0953568G. Poza tym manetki są jak najbardziej kompatybilne przed i po lifcie.
Winger Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Dorwałem taśmę 8K0953568G, przyjęła kodowania zarówno dla Lane Assist jak i dla ACC. Teraz jeszcze tylko montaż radaru w miejscu przeznaczenia (siedzi w podszybiu podpięty, wiązka gotowa, tylko zderzak rozebrać i zamontować) i kalibracja, jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu obydwa systemy zostaną dodane do listy gotowych modów.
jozek726 Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Czy jak mam fabrycznie lane assist i chciałbym zmienić kierownice to muszę kupić taką pod line ? czy idzie jakoś ten silniczek zostawić ?
komoornik Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Czteroramienna niby tylko obsługuje, więc nie masz na co zmienić?
jozek726 Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Jak tylko cztero to słabo strasznie to pewne info ?
bigjasiu Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Gdzieś na europejskim forum widziałem jak ktoś wyrezał/wkleił silniczek do 3 ramiennej s-line
MarcinOslo Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Ja tak mam zrobione ,przedliftowa kiera S-Line Niestety problem nie do przeskoczenia robi sie jesli ktos chce kiere poliftowa. Fabrycznie niestety tylko czteroramienna.
jozek726 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Ja tak mam zrobione ,przedliftowa kiera S-Line Niestety problem nie do przeskoczenia robi sie jesli ktos chce kiere poliftowa. Fabrycznie niestety tylko czteroramienna. O proszę , jakieś wskazówki ? Pokaż jaką masz kierownicę
jozek726 Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 Tak jak na filmiku widać auto samo sobie "kręci kierownica" u mnie w przedlifcie to nie działa, dlaczego ? Wie ktoś?
wrclaguna Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Opublikowano 19 Lutego 2017 bo nie masz elektrycznego magla ktory jest tylko w Polifcie
frog125 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Posiada ktos spis części do activ lane assist Edytowane 28 Grudnia 2017 przez frog125
MarcinOslo Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Tez to kalibrowalem samemu na plycie kalibracyjnej wlasnej roboty ,jakies 3 lata temu. Kalibracja trwala kilkadziesiat sekund ,a zmontowanie stelarzu i ustawienie plyty pol dnia Edytowane 15 Lutego 2018 przez MarcinOslo
Daro32 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Mam line assist w b8 po lifcie i gdy włączę asystenta i wykryje pasy to nie trzyma się równo miedzy nimi tylko jeździ od lewej do prawej. Co z tym zrobić?
Daro32 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 W dniu 26.04.2018 o 19:13, Daro32 napisał: Mam line assist w b8 po lifcie i gdy włączę asystenta i wykryje pasy to nie trzyma się równo miedzy nimi tylko jeździ od lewej do prawej. Co z tym zrobić? Czy ktoś tak ma, czy to normalne?
wrclaguna Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Z ktorego roku auto ? Duzo było reklamacji co do układu kierowniczego * wspomaganie elektryczne ASO fleszuja sterownik 44
Daro32 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 5 godzin temu, wrclaguna napisał: Z ktorego roku auto ? Duzo było reklamacji co do układu kierowniczego * wspomaganie elektryczne ASO fleszuja sterownik 44 2012 poliftowe
Rekomendowane odpowiedzi