ciechu20 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam, koledzy, zmieniłem lampy ze zwykłych (w a4 b6) na bixy i niestety przestała mi działać regulacja wysokości świateł (oczywiści nie mam samopoziomu, tylko pokrętło). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak zrobić żeby to działało????
bobikos Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Poszukaj wątku o samopoziomowaniu. Silniczki przy xenonach są inne niż przy halogenach, również inaczej zasilane i sterowane. Wydaje mi się że musiałbyś dołożyć samopoziomowanie żeby to sprawnie działało.
ciechu20 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2012 to znaczy ,że nie ma szansy na regulacje z kabiny???
domin79 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 jest Krzysiu , trza troszke porzeżbić ale sie da:wink: trzeba przymostkować kabelki przy silniczku w lampie i zadziała:wink:
ciechu20 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2012 a które to kabelki??? Masz może Dominiku jakąś rozpiske czy może łatwiej założyć samopoziom????
domin79 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 a które to kabelki??? Masz może Dominiku jakąś rozpiske czy może łatwiej założyć samopoziom???? teraz nie pamietam , jutro poszukam i podeśle:wink:
ciechu20 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2012 oki, podziękował. ale w oświetleniu jest różnica :-)
sgx Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 jest Krzysiu , trza troszke porzeżbić ale sie da:wink: trzeba przymostkować kabelki przy silniczku w lampie i zadziała:wink: Możliwe że się nie znam, ale napisz proszę jak chcesz zmostkować silnik krokowy żeby działał jak ala serwo modelarskie, pytam, bo właśnie kończę budowę sterownika który umożliwi mi regulacje lamp, a może oszczędzę parę PLN Dobra nie wyspałem się dzisiaj jakby było zainteresowanie mogę upublicznić efekty mojej pracy
domin79 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 ..osobiście tego nie sprawdzałem ale komuś to zadziałało:wink:
ciechu20 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2012 jutro dam znać czy działa ten mostek, pozdro
Pan-Paluch Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 I co zadziałał ten mostek:decayed:?? Bo też byłbym zainteresowany tym rozwiązaniem, daj znać co wyszło
ciechu20 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dominiku czy jak zmostkuje się jeden silniczek to powinna działać regulacja????
ciechu20 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2012 to mi się wydaje,że nie działa :-(
bobikos Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 a nie da się zamontować zwykłych silniczków do tych lamp? Wtedy nie byłoby problemu.
ciechu20 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2012 zwykłe są krutsze i trzeba by było kostkę przerobić
bobikos Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Trzeba rozebrać i zobaczyć czym się różnią w środku. Zasada działania jest zapewne identyczna, jest tam silniczek sterowany za pomocą układu połączonego z potencjometrem (potencjometr daje informacje o aktualnym położeniu).
ciechu20 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dominiku, jak i czy się da sprawdzić na krótko silniczki czy dzałają????
domin79 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dominiku, jak i czy się da sprawdzić na krótko silniczki czy dzałają???? Krzyś w piątek sie tym zajme i opowiem co i jak ,mam akurat silniczki i od bixów i od zwykłych lamp , potestuje
ciechu20 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2012 to jakby co to zostaw mi od bixów gdyby moje okazały się walnięte, a nie masz przypadkiem samopoziomu na zbyciu????
Rekomendowane odpowiedzi