Opublikowano 2 Kwietnia 201610 l Tak, w aucie jest START/STOP. Ale mimo, że był on wyłączony z przycisku to się działy takie cyrki.
Opublikowano 9 Kwietnia 201610 l Autor Czy da sie wyłączyć wykrywanie spalonej żarówki w VCDS-ile?? żarowki od czego ?
Opublikowano 9 Kwietnia 201610 l Czy da sie wyłączyć wykrywanie spalonej żarówki w VCDS-ile??żarowki od czego ? Każdej , np stopu, wstecznego, halogenów
Opublikowano 10 Kwietnia 201610 l Panowie da uruchomić w MMI 3g+ żeby na FISie wyświetlało nazwę ulicy, na której się znajduję? Nie chodzi mi o tryb nawigacji bo tam to działa. W B7 była taka możliwość, której mi osobiście B8 brakuje. Edytowane 10 Kwietnia 201610 l przez Muskel1
Opublikowano 11 Kwietnia 201610 l Witam czy opis i skrypt zielone menu z pierwszego posta podejdzie do 3g+ LOW po lifcie ??
Opublikowano 11 Kwietnia 201610 l Autor Witam czy opis i skrypt zielone menu z pierwszego posta podejdzie do 3g+ LOW po lifcie ?? kazde MMI 3G ma to samo kodowanie odblokowania
Opublikowano 12 Kwietnia 201610 l mam pytanie z innej beczki, chce wymienic klocki hamulcowe z tylu jednak elektroniczny hamulec reczny mi na to nie pozwala bo nie moge odsunac tłoka, wiem ze jakos da sie go odsunac w vcds jednak nie wiem jak, jakies rady ?
Opublikowano 12 Kwietnia 201610 l Wszystko już było w tym temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/171813-wymiana-tylnych-tarcz-klockow-300-mm-330-mm-procedura/
Opublikowano 18 Kwietnia 201610 l Czy jest możliwość ustawienia czasu dezaktywacji karty SIM (telefon) w MMI 3G+, tak żeby po wyłączeniu zapłonu, np. po 1 minucie przestał działać wbudowany telefon? W standardzie wynosi to 15-20 minut, co jest problematyczne, jeśli ma się duplikat karty tego samego numeru.
Opublikowano 18 Kwietnia 201610 l To raczej jest czas wyłączenia się całego mmi a nie telefonu - a to akurat z tego co pamiętam jest do ustawienia w zielonym menu
Opublikowano 20 Kwietnia 201610 l Panowie, Czy jest jakas lista modow ktore mozna zrobic zielonym menu?
Opublikowano 20 Kwietnia 201610 l Bardzo mało jest modów które robi się tylko w zielonym, bez VCDSa. Edytowane 20 Kwietnia 201610 l przez edraven
Opublikowano 21 Kwietnia 201610 l To raczej jest czas wyłączenia się całego mmi a nie telefonu - a to akurat z tego co pamiętam jest do ustawienia w zielonym menu Niestety to o czym mówisz (chyba, że ja myślę o czym innym) działa tylko na wyłączenie MMI - owszem, ale telefon dalej jest aktywny. Czy to masz na myśli? Bo jeśli tak, to nie działa to dla telefonu. To increase radio play time after car is turned off: In the Hidden Menu: From the main screen select 'onofftimer', set 'Standby delay'. The maximum value is 30 minutes. Edytowane 21 Kwietnia 201610 l przez emgx
Opublikowano 22 Kwietnia 201610 l tak, to mialem na mysli. jesli pomimo tego telefon nadal jest aktywny to niestety nie wiem jak Ci pomoc
Opublikowano 24 Kwietnia 201610 l Chcę wymienić cały kosz z pedałami (sprzęgło, hamulec, gaz). Czy trzeba po takim zabiegu coś kodować?
Opublikowano 2 Maja 201610 l Witam a u mnie przestaly dzialac zapalniczki w q5- blizniacza jednostka do a4 b8- sprzetowo jest ok... vcds test wyjsc wlacza je ale tylko do momentu wylaczenia silnika. znalazlem takie cos: http://workshop-manuals.com/audi/a5_cabriolet/l4-2.0l_turbo_(caeb)/power_and_ground_distribution/auxiliary_power_outlet/component_information/technical_service_bulletins/customer_interest_for_auxiliary_power_outlet/571018/Czy jestem w stanie zrobic to sam? czy musze jechac do ASO??Elektryk probowal zakodowac przekaznik ale jakis kod importera od niego chcialo jak wszedl w kodowanie modulu 46 bodajze komfort... tam moze w long coding czy tam adaptation zaznaczyc active 75 i mowi, ze to jest od tego... dalej nie pamietam nazwy ale zada kodu importera... ktos cos naprowadzi?? Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi. Edytowane 2 Maja 201610 l przez bigkaban
Opublikowano 8 Maja 201610 l Problem znany w bazie danych Audi występuje pod numerem TPI 2020649/8. Sam tego nie zrobisz bo VCDS nie ma możliwości flashowania sterowników. Jedź do ASO to wgrają Ci update w module centralnej elektryki i bedzie po problemie.