ciasnyWiesiek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 panowie potrzebuje zmienic w swoim angliku srednie spalanie z gal/mil na litr/km. ktos podpowie nie chce nigdzie grzebac zeby szkody nie narobic :-) Zmieniasz to w 17 Instruments ---> Long Coding Helper reszte masz w podpowiedziach . panowie potrzebuje zmienic w swoim angliku srednie spalanie z gal/mil na litr/km. ktos podpowie nie chce nigdzie grzebac zeby szkody nie narobic :-) wystarczy w MMI ustawisz z poziomu MMI wybralem juz dawno jednostke litr i km , kodowanie zaakceptowane ale alj w komputerze g/mil jest !!!
wrclaguna Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 Czyli sie nie da ? A co robisz w kodowaniu ?
ciasnyWiesiek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 zmieniam z gal/mil na l/100km , pokazuje sie coding accepted i tyle.
Tiesto_23 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witaj ciasnyWiesiek !! udało Ci sie zamienic te cholerne golony na litry ? mam ten sam problem jak zmieniema kodowanie pokazje mi ze zaakceptowane a żadnej zmiany na liczniku nie widać korzystam z Vag-com-Professional PL -wywaliłem za kabel 650zl i nawet tego nie potrafi zrobić grrrrrr :-) 1
Hohe Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zrestartujcie MMI. Albo inaczej, reset ustawień do default. Oczywiście po kodowaniu.
Tiesto_23 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Superr!!! restart Mmi zadziałał !!! nareszcie jestem szcześliwy :-D wielkie dzieki Hohe !!!
Dikson Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Aktywacją beep poprzez sygnał z syreny alarmu (jak posiadamy fabryczny ) 46-Moduł Komfortu --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 63 ---> jeśli wartośc jest 3 co to znaczy jeśli jest wartość 3 ? u mnie jest kodowanie 40.
wrclaguna Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2013 Masz cos w podpowiedziach w tym kanale ? Jak nie , to spróbuj dodac 4 do istniejacej wartosci .
misiekcafe Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Pozmieniałem co się dało u siebie ale jak chciałem ustawić "Awaryjne tylne światła STOP oraz kierunkowskazy" to ta opcja nie zadziałała... to jest tylko do Avanta jak w filmiku czy do sedana też powinna zadziałać?
wrclaguna Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Opublikowano 11 Lutego 2013 Powinno działac jaki masz kabelek ? moze nie masz podpowiedzi .
misiekcafe Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Powinno działac jaki masz kabelek ? moze nie masz podpowiedzi . Kabelek mam od kolegi tu z forum. Jest jakaś minimalna prędkość żeby to przetestować? A może za słabe hamowanie było?
wrclaguna Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 Musisz gwałtownie hamowac to zadziała
Gracjan007 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Panowie tak na chlopski rozum jak moge sprawdzic czy mam w mmi 3g wskaznik naladowania akumulatora ,cisnienia opon, podswietlenie nig itd ,czy trzeba odblokowac najpierw ukryte menu ? Bo w tej chwili nie mam takich opcji..
darecy Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Gracjan, za dużo pytań zadajesz:wink: "A na oko to chłop w szpitalu umarł" Musisz przeczytać ten wątek od poczatku i sprawdzić dokładnie podzespoły i sterowniki które masz. Zielone menu jest tylko częścią procedur, które trzeba wykonać, aby poszczególne elementy włączyć. Jak je masz! Jak dużo będziesz sie bawił i przedstawiał, a zwłaszcza w bootloader to mmi pójdzie na śmietnik... 1
wrclaguna Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Opublikowano 19 Lutego 2013 Pierwsze podepnij kompa i odblokuj UKRYTE MENU Ukryte MENU w MMI 3G 5F-Inf.Elektr.--->ADAPTACJA 10---> Channel 6 zmiana z 0 na 1
darecy Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Gracjan, do czujnika ciśnienia opon - jaki masz pompę ABS - kod 3 literki? jaki masz sterownik centralnej elektryki (ostatnia literka)? Akumulator zrobisz
Gracjan007 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzieki koledzy poczytam watek ,sprawdze pompe, a sterownik centr. Elektryki gdzie mam szukac ? Jestem swiezy Pozdrawiam
darecy Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Jak nie podlaczales jeszcze kabelka to zielone menu masz zablokowane, Wrc napisał Ci jak je odblokować. Pompę kod masz na wlepie w książce serwisowej (jeden z kodów), Vcds pokaże Ci np: nr CE lub masz go w logach, jak juz jakieś robiłeś. Możesz tez odkręcić zasłonę pod kierownicę, zdjąć moduły i odczytać z nalepki. Jak będziesz podłaczał sam i to pierwszy raz to uważaj aby nic nie wcisnąć na czym sie nie zasz, zapisuj wszystkie zmiany kodowania jakie robiłeś aby w razie czego powrócić do ustawień przed zamiana bitów.
Gracjan007 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzieki ,no wlasnie jeszcze nic nie grzebalem ,zobaczymy A jak z tym miernikiem aku ?
Rekomendowane odpowiedzi