opoczny Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Witam wszystkich. Moim problemem jest wymiana amortyzatorow tylnych , nie znalazlem w dziale zrób to sam. Chyba nikt nie opisał tego wątku, bo nie mogę znalesc fotek. Proszę o pomoc
s_korpio_n Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Witaj Zmiana amortyzatorów z tylu nie nalezy do trudnych zabiegów. Z czym masz problem ??? Pozdrawiam
Szuszu Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 Nie wiem czy to dobra rada ale ja kupiłem książke SAM NAPRAWIAM. Bardzo dobra pomoc, za te 80 zł bardzo sie opłaca. Jeżeli chodzi o amortyzatory to tam jest to najlepiej przedstawione.
spetsnaz Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 Bez ściągaczy do sprężyn się do tego nie zabieraj. Jeżeli będziesz już w ich posiadaniu, to jest to troszkę roboty. Najtańsze ściągacze kupisz już w granicach 30PLN, ściągacze kute 350mm lub 370mm to wydatek od 80PLN wzwyż.
opoczny Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Opublikowano 18 Maja 2008 :th: WITAM.Wymieniłem amortyzatory nie było niespodzianek Dziękuję wszystkim którzy próbowali mi pomóc .Dzięki
Gość MarcinO Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Mam pytanie jakie amorki sa zakladane fabrycznie w Audi a4 sedan 1.9tdi 2000 rok.
glapsson Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Witam Właśnie wymieniłem amorki na tyle niespodzianek nie było. Trochę trzebabyło pogłówkować jak boczki w bagażniku w avancie zdjąć ale spoko dałem radę opis i zdjęcia tej czynności w książce Sam naprawiam ale rysunki marnej jakości. Co do sciągaczy sprężyn obyło się bez nich sprężyny tylne naprawdę nie są takie mocne 2 osoby spokojnie sobie z rozkręceniem poradzą jedna osoba masą ciała naciska na sprężynę a druga odkręca nakrętkę palcami z jej końcowych gwintów i już. Składanie tak samo wystarczy załapać a resztę kluczem dodam ważę 95kg to był dla mnie żaden wysiłek Doznania z jazdy o wiele lepsze. Jeden amorek już krwawił. Teraz przód juz zakupione tu jednak bez sciągaczy nie ma szans. ale robi się to raczej nie często proponuję gdzieś pożyczyć. Przód wymieniony sciągacze konieczne i to solidne bo sprężyny są naprawdę mocne Pozdrawiam
Dino Opublikowano 16 Lipca 2008 Opublikowano 16 Lipca 2008 witam jestem zaiteresowany zakupem amortyzatorów na tył do A4 rok 1998/99 motor 110k
loloA4 Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 w sedanie tez sie boczki sciaga zeby sie dostac do amorow? dzisiaj chce sie zabrac za nie a nie wiem jak z ta gora odkrecic??? prosze o info
Nosfer Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Dopiero co wałkowaliśmy temat. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_amortyzatorow_z_tylu-t101713.0.html;topicseen
Rekomendowane odpowiedzi